بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی وزارت خارجه؛

مخالف: ظریف به دنبال آن است که کسی در مورد سیاست خارجی حرف نزند/ جای روحانی بودم، تیم دیپلماسی دیگری روی کار می آوردم؛ یک نفر مثل من که شجاع هستم بیاورید/ موافق: زبان قادر به بیان فضایل ظریف نیست/ دومین شخصیت کشور ژاپن گفت مراقب ظریف باشید

بخش سیاسی الف، ۲۵ مرداد ۹۶

25 مرداد 1396 ساعت 12:38


نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار تغییر تیم دیپلماسی در دولت دوازدهم شد.

محمدجواد ابطحی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: من اگر جای آقای روحانی بودم تیم دیپلماسی را عوض می‌کردم. آقای ظریف تعهداتی داده و تلاش روز افزونی کرده ولی در این موقعیت و با این دولت بهتر است یک تیم دیگر با سیاست دیگر سر کار بیایند و بدانند دیگر آقای ظریف با لبخندهایش و قدم‌زدنهایش در کنار رودخانه نیست، بلکه مثلا یک ابطحی با شجاعت و خشونت خواهد آمد.

وی افزود: آقای روحانی در دفاع از ظریف  و برجام سخنانی گفت که شایسته سکوت نیست. آقای ظریف هم برنامه‌ای داده که احتمال می‌دهم در صورت اجرا دیگر به عنوان نماینده هم نتوانم در خصوص مسائل سیاست خارجی صحبت کنم. طبق این برنامه سیاست خارجی باید در دایره قدرت تصمیم گیری قرار گیرد و افراد غیر مسئول در این حوزه اظهار نظر و دخالت نکنند. ایشان به دنبال ایجاد موانع حقوقی و قانونی برای اظهار نظر افراد غیر از خود و دیپلمات‌های وزارت خارجه است که پیام خوبی نیست.

ابطحی با بیان اینکه سیاست خارجی تنها در یک وزارتخانه تعیین نمی شود ادامه داد: این موضوع توسط نهادهای بالادستی و رهبری انقلاب تعیین می‌شود. البته به نظر می‌رسد تجربه ورود مجلس از بعد نظارتی به برخی پرونده‌های سیاست خارجی هم در این ایده بی تاثیر نیست. مثل ورود مجلس به بررسی برجام و نمایان کردن ایرادات این توافق. اگر قرار باشد کسی از افراد غیر مسئول در حوزه سیاست خارجی ورود نکند، یعنی غیر از آقای بروجردی و اعضای کمیسیون امنیت افراد دیگر نمی‌توانند وارد شوند و حتی ائمه جمعه حق اظهار نظر در سیاست خارجی را ندارند.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با اشاره به اظهارات رئیس جمهور در دفاع از برجام گفت: سخنان ایشان بدان معناست که سند برجام به امضا رسیده تا برای دنیا اطمینان حاصل شود که برنامه هسته‌ای ما صلح آمیز است یعنی حتی ما از حقمان در NPT هم محروم هستیم. بنابراین برجام را باید مکانیزم کنترل و نظارت در ایران دانست که توسط وزارت خارجه پذیرفته شده است. آیا این تقدم دیپلماسی بر جنگ است؟ ترامپ یک تاجر است، چرا باید به برجام پایبند بماند در حالی که هر چه امتیاز خواسته نقدا گرفته و می‌تواند از وعده‌های نسیه هم شانه خالی کند؟ آمریکا دیگر باید چه کند تا بفهمید برجام را نفی کرده است و چرا بیشتر ما را تحریم نکند در حالی که این کار هزینه‌ای برایش ندارد؟

وی در ادامه در حالی که می‌خواست وزیر خارجه را خطاب دهد به اشتباه گفت: آقای برجام! که این موضوع خنده نمایندگان را در پی داشت.

او ادامه داد: آقای ظریف، رهبری انقلاب شما را به شجاعت، امانت و غیرت توصیف کردند، اما در همان بیان گفتند انتقاد را محترم بشمارید و به منتقد به دیده دشمن نگاه نکنید. من هم می‌گویم اگر دستاورد برجام همین باشد که دیگر به آمریکا اعتماد نکنیم، بزرگترین دستاورد برجام خواهد بود. مومن از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود. مقام معظم رهبری هم علی رغم حمایت صریح از مذاکره کنندگان گفت: کاش عجله نمی‌کردید و آیا نمی‌شد، توافقی بهتر از این انجام داد؟

وی با بیان اینکه هنوز تعهدات آمریکا عملی نشده اضافه کرد: البته سوئیفت برای واردات شکر و آب معدنی باز است.

ابطحی یادآور شد: ما باید در عرصه عمل به دوستان خود در حوزه دیپلماسی کمک کنیم. مجلس هم با تمام قوا در اختیار شماست همچنان که مصوبه هفته قبل ما برای مقابله با اقدامات آمریکا یک رای مخالف هم نداشت. شما این پشتیبانی را دارید. سیاست ترامپ این است که تهدید کند تا راه مذاکره باز شود و هزینه را بالا ببرد. ما در مقابل آمریکا یکپارچه متحد هستیم.


ساعی در موافقت با وزیر پیشنهادی امورخارجه مطرح کرد:توجه به مسائل اقتصادی با تشکیل معاونت اقتصادی در وزارت خارجه توسط ظریف/وزیری انتخاب کنیم تا در مقابله با چالش‌ها اثرگذار باشد
زهرا ساعی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر امور خارجه اظهار داشت: آقای ظریف نامی آشنا نه تنها برای ایرانیان بلکه جهانیان می باشد که در 4 سال گذشته گام های بلندی برای پیشبرد ایران برداشته اما در این راه ناملایمتی های فراوانی را نیز دیده است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر، اسکو در مجلس شورای اسلامی، گفت: با آغاز مذاکرات هسته ای و شروع رفت و آمدهای سیاسی با کشورهای دیگر راه برای موفقیت مذاکرات و به نتیجه رساندن آن هموار شد.

وی با اشاره به اینکه آقای ظریف با راهبرد مناسب در سیاست خارجی مبتنی بر فضای ایران هراسی و حل و فصل موضوع هسته ای در مذاکرات با 6 قدرت جهانی به توافقی دست یافت که علاوه بر حفظ دستاوردهای هسته ای ایران به بحران ساختگی غرب علیه برنامه صلح آمیز هسته ای پایان داد، اضافه کرد: آقای ظریف یک متخصص حرفه ای است.

ساعی ادامه داد: تلاش هایی نیز در راستای حفظ مصالح کشور توسط آقای ظریف صورت گرفته است که گواه آن سخنان مقام معظم رهبری می باشد که در سخنان خود آقای ظریف و تیم مذاکره کننده را امین، شجاع و باغیرت خواند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه با هدایت آقای ظریف در 4 سال گذشته در حوزه های مختلف منطقه ای در قالب هیات های دیپلماتیک به کشورهای مختلف جهان سفر کرده است، گفت: در همین راستا هیات هایی نیز از مناطق مختلف به ایران اسلامی سفر کردند که دستاوردهای مثبتی در حوزه های سیاسی و اقتصادی داشته است.

ساعی با اشاره به اینکه به هر حال ظریف توسط رئیس جمهور به عنوان وزیر امور خارجه دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است، اضافه کرد: ما می خواهیم وزیری را انتخاب کنیم که در مقابله با چالش ها تاثیرگذار باشد.

وی با تاکید بر اینکه وزیر خارجه با رأی اعتماد بالایی انتخاب می شود، بیان کرد: این مسئله باعث می‌شود تا در مذاکرات با پیشبرد اهداف قدرت چانه زنی بیشتری داشته باشد و بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند.

ساعی با بیان اینکه مسئله سوریه بعد از پیروزی های اخیر از حال جنگی خارج و کفه ترازو به سمت مذاکرات سنگین تر شده است و در حوزه خلیج فارس موضوعات عربستان و قطر را پیش رو داریم، گفت: همچنین در عراق تحولاتی در حال وقوع است که همه آن ها باعث اهمیت بیش از پیش حوزه دیپلماتیک کشور می‌شود.

وی ادامه داد: سکان دار دستگاه دیپلماسی باید با بالاترین رأی انتخاب شود که در مذاکرات این مسئله اثرگذار است، نباید از نظر دور بدانیم که آقای ظریف اثر تبلیغاتی فراوانی داشته و دارند که انتظار می رود بتوانند در دوره جدید این ضعف وزارتخانه را برطرف کنند و این مسئولیت را به تنهایی به دوش نکشند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه کسی را با صلاحیت تر از آقای ظریف برای تصدی وزارت امور خارجه نمی شناسم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: آقای میرزاده نقل کردند در دیدار 2 ماه گذشته اعضای کمیسیون آموزش مجلس با دومین شخصیت کشور ژاپن در توکیو زمانی که او متوجه می شود آقای روحانی در انتخابات پیروز شده در جلسه رسمی بلند می شود و می گوید برای امنیت منطقه مراقب آقایان روحانی و ظریف باشید./

 پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید، موافق ظریف:
 مخالفان، مخالفت خاصی نداشتند

 بازگرداندن عزت ما بیانگر این واثعیت است که موقعیت ما تقویت شده است

در کشورهای همسایه بدون انکار جمهوری اسلامی و دیپلماسی آن است

 سفیران کارآمد و توانمند ما نظیر دکتر آهنی، سفیر فرانسه، ماجدی، آلمان و ... اشراف دارند و اقتصاد را پررنگ دیده اند

 در برنامه ششم دست وزارت را از چینش نیروهای اقتصادی کوتاه کرده ایم

 انتظار داریم وزارت خارجه از حقمان دفاع کنند اما در داخل انها را تنها می گذاریم  

 باید ادبیاتمان را همراه این عزیزان کنیم

 مردم این سرزمین به شما اعتماد دارند و نام شما و وزرایی که در دوران پسابرجام توانستند منافع ملی را برگردانند در کشور ماندگار است

 یقین دارم دفاع از شما راحت ترین دفاع بین وزرا است

حسین رضا زاده موافق ظریف:
زبان قادر به بیان فضایل ظریف نیست.

ظریف با اقتدار از سد دشمنان گذشت.

دفاع از اهداف و نشست در مقابل 6 کشور و با منطق حرف زدن و زیر بار حرف زور نرفتن از نکات مثبت ظریف است.

برای ارزیابی عملکرد ظریف باید آن را با وضعیت ایران در گذشته مقایسه کنیم.

گفتگو هسته ای و برجام اولین آزمون ظریف بود که با موفقیت از آن عبور کرد.

خروج از فصل 7 منشور ملل متحد، تثبیت ایران به عنوان کشور اهل تعامل تنها بخشی از خصوصیت های ظریف است.

 پور ابراهیمی در مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه:
اختلاف نظر من با آقای ظریف در بحث دیپلماسی اقتصادی است

تنها کسی که از فعالان اقتصادی خارج از کشور بی اطلاع است سفرای ما هستند

پور مختار مخالف:
 شاهدیم که قطعنامه علیه ایران به کرات صادر شده است هیچ گزارشی از وزارت خارجه ندیدیم که این را تحلیل کند

 چرا نتوانسته اند مدیریت کنند که چنین قطعنامه های حقوق بشری صادر نشود

آقای ظریف قول داده در این دوره معاونت اقتصادی تشکیل بشود اما 4 سال را از دست داده ایم

 بی توجهی در برخی سفارتخانه ها شده و به وظایف اصلیشان نمی رسند

 در برخی سفارتخانه ها کاسبی راه می اندازند و به دنبال منافع خودشان هستند

آن چیزی که در این چهار سال شاهدیم این است که روابطمان را در امریکای لاتین تضعیف کرده ایم


کد مطلب: 502504

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdzx0koyt0zk6.2a2y.html?502504

الف
  http://alef.ir