حرف‌های هاشمی در جمع دانشجویان/ نامه بسیج شریف

2 آذر 1387 ساعت 11:11


تحولات امروز دانشگاه شریف
حرف‌های هاشمی در جمع دانشجویان/ نامه بسیج شریف


رييس مجلس خبرگان عصر روز شنبه با حضور در دانشگاه شريف، در همايش ملي ‌٣٠ سال انقلاب اسلامي؛ دستاوردها، آسيب‌ها و فرصت‌ها كه از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شريف برگزار شده بود، سخنراني كرد و در پايان سخنراني خود نيز به برخي سوالات دانشجويان پاسخ گفت.

به گزارش الف از خبرگزاري دانشجويان ايران، آيت الله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان مبني بر رابطه وي با مقام معظم رهبري اظهار كرد: من فكر مي‌كنم در اين كشور دو نفر كه از من و رهبري به هم نزديك‌تر باشند پيدا نمي‌كنيد.

وي همچنين در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين‌كه آيا ايشان را همچنان دوست مي‌داريد؟ گفت: خيلي. عشقم آقاي خامنه‌اي است. ما ‌٥٠ سال است كه رفيق صميمي و يار غار هستيم و اسرار جدايي نداريم.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: تعبيرهاي زيادي از ايشان درباره من هست كه آن‌ها را نمي‌گويم. من هم به ايشان ارادت دارم. البته در مواردي هم مثل هر انسان متفكري اختلاف نظر داريم. يك بار درباره اين موضوع بحث كرديم و نتيجه اين شد كه طبيعتا ايشان حجتي ندارد كه بخواهد نظر مرا بپذيرد، اما من نمي‌توانم صرفا به نظر خود عمل كنم؛ زيرا حجت دارم و قانونا و شرعا بايد از ايشان تبعيت كنم و اين قرار ما با ايشان است.

وي يادآور شد: مواردي هست كه گاهي ما جدا تصميم مي‌گيريم و به هم كه مي‌رسيم مي‌بينيم يك جور تصميم گرفته‌ايم به هر حال ايشان در مقام رهبري و ما در مقام رهروي هستيم.

وي در پاسخ به سوال ديگري درباره رابطه خود با حزب كارگزاران و اين‌كه گفته مي‌شود هاشمي رفسنجاني پدر معنوي حزب كارگزاران است، گفت: جمعي از بچه‌ها به اسم بسيجي همين سوالات را مطرح كرده بودند. خوب شد كه شما پرسيديد. در مورد احزاب من طرفدار تعدد احزاب هستم. هر حزبي در جمهوري اسلامي به صورت قانوني فعاليت كند من آن‌ها را دوست دارم. البته دلم مي‌خواهد احزاب ما قوي باشند و با برنامه سرنوشت كشور را اداره كنند، ولي اين طور نيست و همين است كه هست.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: حزب كارگزاران بر خلاف اراده من به وجود آمد، خوب است كه تاريخ آن را بدانيد. در انتخابات مجلس پنجم ما در شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز تصميم گرفتيم تركيبي از دو جريان چپ و راست آن روز را بياوريم. آن موقع من رييس‌جمهور بودم. آن‌ها در غياب من تصميم گرفتند كه فقط راست‌ها باشند. دكتر حبيبي از طرف بخشي از كابينه نزد من آمد و گفت كه دوستان مي‌گويند اگر ليست جامعه روحانيت كامل نباشد، ما خودمان ليست جداگانه مي‌دهيم. اين موضوع را با آقايان در ميان گذاشتم و گفتم اين مصوبه را اجرا كنيد اما قبول نكردند.

وي يادآور شد: آن موقع والده‌ من تازه فوت كرده بود و من به اين كارها نمي‌رسيدم. به آقاي ناطق نوري گفتم برويد پيش رهبري و در اين باره سوال كنيد. آقاي ناطق آمدند و گفتند رهبري به دلايلي موافقند كه آن‌ها ليست بدهند؛ يكي براي پر رونق شدن انتخابات، از زاويه شور انتخاباتي و ديگر به خاطر تفاوت سليقه‌ها. من گفتم پس من دخالتي نمي‌كنم. جواب آقا كه رسيد اين آقايان اولين بيانيه را به نام كارگزاران منتشر كردند كه در جامعه خوب گرفت.

وي گفت: رهبري گفتند كه وزرا حق ندارند ليست بدهند اما معاونين مي‌توانند و اين شد كه ‌٦ نفر معاون با شهردار وقت يك جا جمع شدند. برخي وزرا به من گفتند كه ظاهرا آقا ناراضي هستند كه ما ليست بدهيم. من اين موضوع را تلفني از رهبري پرسيدم. ايشان گفتند، لازم مي‌ دانم كه آن‌ها ليست بدهند و اين گونه بيانيه دوم حزب كارگزاران خلاف ميل من صادر شد. بعدا هم افرادي كه هرچه مي‌خواهند مي‌نويسند ما را پدر معنوي اين حزب ناميدند. اگر من پدر باشم،‌ پدر همه احزابم. ولي پدر نيستم. برادرشان هستم.

هاشمي رفسنجاني درباره حزب كارگزاران ادامه داد: درباره مواضع اين حزب و ساير احزاب هم بايد بگويم من با خيلي از نقطه نظرات احزاب نظر موافق ندارم. اما به هر حال آن‌ها حزب هستند و شوراي مركزي دارند. من نه در جهت اصول‌گراها و نه در جهت اصلاح‌طلبان همه نقطه نظراتشان را با هم قبول ندارم. هيچ‌كس هم نمي‌تواند همه را با هم قبول و همه را با هم رد كند.

به گزارش ايسنا رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌كه طرح شما براي رسيدن به قله چيست و چرا براي مشكلات كشور راه حل و پيشنهاد ارائه نمي‌دهيد؟ گفت: اول بگويم كه من مسوول اجرايي و قانون‌گذاري نيستم كه از من مي‌پرسيد طرحم چيست! اما به خاطر مسوول بودن در نظام پاسخ مي‌دهم. كار ما در مجلس خبرگان اين است كه بر شرايط رهبري نظارت كنيم و اگر حادثه‌اي براي رهبر پيش آمد رهبر جديد را انتخاب كنيم. در مجمع هم مسووليت ما مشاوره رهبري در بعد سياست‌گذاري است. ما وظيفه داوري اختلاف بين مجلس و شوراي نگهبان را نيز داريم.

وي افزود: من مسوول برنامه نيستم اما اگر همين سند چشم‌انداز ‌٢٠ ساله سياست‌هاي كلي و الزامات آن به درستي اجرا شود، چه در بخش قضايي چه تقنيني و چه اجرا مطمئن باشيد كه مشكلاتي كه دنيا نگران آن است در كشور ما اتفاق نمي‌افتد.

رييس مجلس خبرگان در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري درباره اين‌كه آيا مفهوم مصلحت حقيقت را نگفتن است يا دروغ گفتن؟ تاكيد كرد: در فقه اگر تزاحم و تعارضي پيش بيايد و چند راه پيش پاي ما باشد، بايد آن را انتخاب كنيم كه آثار مصلحت دارد و اگر ديگري ضرر داشته باشد، ولو اين كه حكم فقهي باشد، ما مي‌توانيم به مصلحت نظام حكمي را صادر كنيم. مصلحت اصلح را در برابر صالح و فاسد مقدم مي‌داند و هرچه به نفع دين و دنياي مردم باشد، انجام مي‌شود. ما كارشناسان ديني و دنيايي در مجمع جمع هستيم و آن‌جا به مصلحت جامعه راي مي‌دهيم.

هاشمي رفسنجاني درباره پرسش ديگري مبني بر اين كه پراشتباه ترين تصميم گرفته شده تاكنون چه بوده است؟ گفت: بگذاريد اين را نگويم. به هر حال هر كسي خودش چيزي را پيدا مي‌كند.

وي درباره جلوگيري از خروج سرمايه‌هاي كشور و فرار مغزها نيز يادآور شد: آرزوي ما اين است كه اين اتفاق نيفتد اما شرايط آن بايد در كشور به وجود بيايد. افراد نخبه‌اي هستند كه درس مي‌خوانند و مي‌خواهند به خارج بروند. ما نمي‌توانيم جلوي آن‌ها رابگيريم. بايد مشوق‌ها تقويت شود نه اين كه باب را ببنديم. يك عده به اختيار خود مي‌روند و به اختيار خود برمي‌گردند. عده‌اي هم مي‌روند و مي‌مانند و هزينه‌هايي كه كشور براي آن‌ها خرج كرده را با خود به آن‌ جا مي‌برند. آن‌ها ظلم مي‌كنند. به نظر من بهترين راه براي حفظ مغزها ايجاد شرايط مناسب براي تحصيل و اشتغال آن‌هاست. آن‌ها مي‌توانند با عشق به كشور برگردند و در خدمت مردم باشند. اين يك كار اجرايي در حوزه دولت و مجلس است. ما هم بايد به آن‌ها كمك فكري بدهيم.

وي درباره گفته‌هاي دانشجوي ديگري درباره آن‌چه دست كشيدن وي از شعارهاي امام و جنبش پابرهنگان مي‌ناميد، خاطرنشان كرد: از بس دروغ گفته‌اند، اين موضوع در ذهن برخي افراد آمده است كه يك دروغ تاريخي است. ما همه پايبند افكار امام بوده‌ايم و هستيم. اين‌كه مي‌گويند در دوران سازندگي اغنيا غني‌تر شده‌اند و آرمان‌هاي امام به فراموشي سپرده شده از دروغ‌هاي آماري است. اگر يك بار ضريب جيني به نفع محرومان اصلاح شده باشد،‌آن در دوران سازندگي است كه دلايل روشني هم دارد. اين كار يك معجزه نبود بلكه ما صرفا ايجاد اشتغال كرديم و رونق اقتصادي اتفاق افتاد.

وي ادامه داد: آن زمان با اينكه دوره جنگ هم بود بيكاري حدود ‌١٦ درصد بود، ولي وقتي من دولت راتحويل دادم، اين رقم به ‌١ / ‌٩ رسيد. يعني سالي يك درصد بيكاري كم شد. بعضي‌ها فكر مي‌كنند رسيدگي به فقرا به اين معني است كه چيزي بدهيم آن‌ها بخورند ولي من با ديد اسلامي، سياسي و مديريتي معتقدم بايد به گونه‌اي عمل كرد كه فقرا روي پاي خود با عزت بتوانند شغل داشته باشند و زندگي كنند. توسعه از راه‌هاي ديگري است. من در دولتم طرحي به نام بيمه اجتماعي كامل به مجلس دادم. به اين معني كه هر انساني در ايران از لحظه‌اي كه متولد مي‌شود تا زماني كه زنده‌است تحت بيمه كامل غذا، خانه، تحصيل، بهداشت و شغل باشد.

هاشمي رفسنجاني افزود: اين لايحه به مجلس رفت،‌ براي اين كه اين طور فقير نداشته باشيم. دولت بعد از من گفت كه مي‌خواهيم لايحه را كامل كنيم. آن را از مجلس پس گرفت اما هنوز كه هنوز است كامل نشده است.
***
با وجود اينكه سوالات كتبي تعدادي از دانشجويان از هاشمي رفسنجاني قرائت شد اما تعداد ديگري از دانشجويان كه خواستار پرسش شفاهي از رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بودند، ولي موفق به اين كار نشدند.
اين گزارش مي افزايد،‌ راس ساعت 17 و با وجود اينكه تعدادي از سوالات كتبي پرسيده نشده بود، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ميان فريادهاي جمعي از دانشجويان در خصوص عملكرد جاسبي رئيس دانشگاه آزاد و با قول بر اينكه پاسخ سوال‌هاي دانشجويان را از طريق دفتر مركز تشخيص مصلحت نظام ارسال خواهد كرد، مراسم را ترك كرد. ***
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف درباره جلسه پرسش و پاسخ هاشمی رفسنجانی در دانشگاه شریف، نامه‌ای را خطاب به وی منتشر کرد.

به گزارش "الف"، آیت الله هاشمی رفنسجانی عصر امروز ساعت 3 بعد از ظهر به دانشگاه شریف خواهد رفت تا با دانشجویان پرسش و پاسخ داشته باشد. در همین حال، به گفته دانشجویان، تیم حفاظت هاشمی دانشجویان را از پرسش و پاسخ آزاد منع کرده و اعلام کرده است که پرسش‌ صرفا به صورت کتبی مجاز است.

بسیج شریف هم در این رابطه نامه ای‌ خطاب به هاشمی رفسنجانی نوشته است. در این نامه آمده است:

حضور محترم جناب آقای هاشمی رفسنجانی

با عرض سلام و تحیت

ضمن تبریک به مناسبت آغاز هفته بسیج بدین وسیله در آستانه حضور شما در دانشگاه صنعتی شریف، این حضور را ارج نهاده و آن را به عنوان فرصتی برای دانشجویان جهت مطالبه خواسته‏های خویش و مطرح شدن سوالات ایشان در فضایی دانشجویی، برمی‏شماریم.

آقای هاشمی

دور بودن شما از فضای دانشگاه بر کسی پوشیده نیست. عدم دسترسی دانشجویان به شما موجب گشته تا شبهات و مطالبات ایشان از شما بی‏پاسخ بماند. حال که فرصتی پیش آمده و پس یک دهه دوری شما از فضای رودرروی دانشجویی می‏توانیم شاهد تحقق این‏گونه دیداری باشیم، چرا باید به دلیل تدابیر امنیتی و یا هر دلیل دیگری باز هم از طرح سوال و بیان انتقادات خود به طور مستقیم و بی‏واسطه محروم بمانیم؟ آیا این مسئله شایسته کارگزار امیرالمومنین(ع) است؟ نشاط فضای دانشجویی ایجاب می‏کند که مطالبه‏اش تند و تیز باشد و سوالش پرکنایه، آیا تفاوتی میان هاشمی رفسنجانی و سایر خدمت‏گزاران نظام اسلامی وجود دارد که سایرین در چنین فضاهایی نیز شرکت کرده و پاسخ‏گو هستند ولی جنابعالی همواره از حضور در چنین شرایطی اجتناب می‏کنید؟

آقای هاشمی

عملکرد بسیجیان در طول سال‏های پس از پیروزی انقلاب گویای این واقعیت است که ایشان همواره در خدمت انقلاب و آرمان‏های امام راحل در حرکت بوده‏اند. زمانی که حامیان اولیه آقای خاتمی به وی حمله کرده و در پایان کار دولت وی، او را مورد سخت‏ترین بی‏مهری‏ها قرار دادند، این بسیجیان بودند که کمر همت بر حمایت از او بستند. زمانی شما عالیجناب سرخ‏پوش نامیده شدید این بسیجیان بودند که در صف اول حامیان شما ایستادند. حال چه دلیلی دارد که کسانی که وفاداری خود را به انقلاب و آرمان‏های آن در طول این سه دهه به اثبات رسانیده‏اند از طرح چند سوال به صورت شفاهی و بی‏واسطه محروم بمانند؟

آقای هاشمی

به اذعان هر فرد منصفی اکبر هاشمی رفسنجانی جزئی از تاریخ ایران است. شما بودید که امام فقید و حکیم امت، دلیل زنده بودنتان را زنده بودن انقلاب دانست؛ فردی که رهبر انقلاب در وصفش فرمود: «هیچ کس برای من آقای هاشمی نمی‏شود». چرا باید حزب کارگزاران که در فضای سیاسی کشور به واسطه وابستگی‏اش به شما شناخته می‏شود، امروز به اذعان بزرگان آن حزب که غالبا صاحب منصبان دولت شما نیز بوده‏اند به عنوان حزبی لیبرال معرفی شود. مگر امام امت(ره) نبود که فرمود: «نگذارید انقلاب به دست لیبرال‏ها بیفتد».

آقای هاشمی

نمی‏توانیم بپذیریم که نزدیکان کسی که مدعی صلاحیت جهت کارگزاری حضرت امیر(ع) است عمدتا افرادی باشند که در معرض اتهامات گوناگون اقتصادی و رانت خواری قرار دارند. در زندگی‏های شخصی‏شان ذره‏ای ساده زیستی به چشم نمی‏خورد. محاسبه و نظارت آن‏ها بر رفتار زیردستانشان مطابق با اصول مدیریت لیبرالی بوده و فرسنگ‏ها از تصویر ترسیم شده از عدالت محوری در حکومت حضرت علی(ع) فاصله دارد.

این‏گونه تضادها آن زمانی دردناک‏تر می‏شود که با مرور تاریخ و بررسی شرایط کشور در سنوات گذشته می‏توان این‏گونه نتیجه گرفت که عدم شفافیت جنابعالی در موضع‏گیری می‏تواند به معنای همراهی با این افراد و حمایت از سیاست‏های آن‏ها باشد. اگر چنین نیست چرا در دوران ریاست جمهوری خود همواره شرایط کشور را در بهترین وضع ممکن می‏دانستید و امروزه تحلیلتان از اوضاع کشور به گونه‏ای است که آن را بحرانی می‏نامید. حال آن‏که مقایسه‏ای ساده بین شرایط کنونی کشور و آن دوره به خوبی مشخص می‏کند که این‏گونه اظهار نظر تنها به سبب نزدیکی شما به طیف مذکور است.

وجود فساد در دستگاه حکومتی یک بحث و پذیرفتن بی‏عدالتی به عنوان یک راهکار جهت نیل به اهداف حکومت بحثی دیگر است. آیا شما نبودید که در مصاحبه با کیهان، پذیرفتن فساد مالی در پروژه‏های عظیم را جهت تسهیل روند اجرایی آن پروژه به عنوان یک راهکار مدیریتی، رسمی دانستید؟ آن‏جا شما بیان داشتید:« وقتی که ما یک سدی را می‏سازیم و مثلا 10 میلیارد خرج می‏کنیم ممکن است از قبل آن 500 میلیون هم اختلاس شود اما این سد برای کشور می‏ماند و هیچ کس نمی‏تواند از این سد اختلاس و دزدی کند». حال آیا این مولای شما امیرالمومنین(ع) نبود که به سبب اختلاسی در بیت‏المال مسلمین توسط کارگزار خود ابن هرمه- مسئول نظارت مالی بر بازار اهواز- وی را به شدت مجازات کرد؟ آیا این سخن کارفرمای شما(ع) نبود که فرمود:«هنگامی که نامه مرا خواندی ابن‏هرمه را ... برکنار کرده و به مردم معرفی کن! به زندانش افکن! آبرویش را بریز! به همه بخش‏های تابع اهواز بنویس که من چنین عقوبتی برای او معین کردم. مبادا در مجازات او غفلت و کوتاهی کنی که نزد خدا خوار می‏شوی و من به زشت‏ترین صورت ممکن برکنار خواهم کرد. ... شب‏ها زندانیان را برای هواخوری به فضای باز بیاور جز ابن هرمه!»

هفته‏ی گذشته شاهد انتقاد شما از برخورد با احزاب و مطبوعات بودیم. این ابراز نگرانی در حالی توسط شما صورت می‏گیرد که دردولت جنابعالی يعني از سال ‪1368 تا سال ‪ 1376هيچ موردي از توهين مستقيم به رييس جمهور درمطبوعات آن زمان یافته نشده و تنها ‪ 189 مورد سياه نمايي در مورد دولت شما مشاهده شده است. این در حالیست که در 3 سال فعاليت دولت نهم ‪ 1689 مورد توهين مستقيم به رييس جمهوري و 39682 مورد سياه نمايي درفضاي رسانه‌اي و تبليغاتي كشور عليه دولت نهم انجام شده است. این نگرانی شما را چگونه باور کنیم در حالیکه دانشجویان حق سوال رودررو از شما را ندارند و برای چند طلبه که در سخنرانی  15 خرداد، درخواست سوال از شما را داشتند حکم زندان، شلاق، اخراج از قم و منع اشتغال در مشاغل علمي و حوزي صادر شد

آقای هاشمی

بغض در گلو مانده هر دانشجوی متعهد به آرمان‏های انقلاب و اصول نظام این است که چرا یار امام(ره) و یاور رهبری نسبت خود را با کسانی که در ظاهر گرد او جمع شده‏اند روشن نمی‏سازد؟ چرا آقای هاشمی که بزرگی خدماتش بر نظام و انقلاب، بر کسی پوشیده نیست به این شبهات پاسخ نمی‏گوید؟ چرا نسبت خود را با عدالت و توسعه عدالت‏محور تبیین نمی‏کند؟ چرا آقای هاشمی نسبت خود را به طور شفاف با لیبرال- دموکرات‏ها، مفسدین اقتصادی و یا حداقل با کسی که از نظر دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اتهام اقدام وی علیه امنیت ملی کشور به اثبات رسیده است مشخص نمی‏کند؟

آقای هاشمی

حال که توفیق درک محضر شما در دانشگاه صنعتی شریف نصیب ما و همه هم‏دانشگاهیانمان شده است، امیدواریم فضای جلسه و روند آن به گونه‏ای باشد که شبهات فوق و بسیاری از سوالات بی‏جواب دیگر در این جلسه و در فضایی دانشجویی و مطالبه‏‏گونه مطرح  شده و پاسخ آن‏ها را بشنویم.

کارگزار حضرت امیرالمومنین(ع)

زیبنده چنین شانی نیست که این همه سوال و ابهام در مورد وی بی‏پاسخ بماند و او خود نیز هیچ رغبتی به پاسخ‏گویی نداشته باشد. بسیار شنیده‏ایم و خوانده‏ایم که حضرت امیر(ع) روی منبر در حال صحبت بودند که شخصی از ایشان سوال می‏پرسد تا آن‏جا که انتقاد پذیری یکی از ویژگی‏های زمام‏داری حضرت برشمرده می‏شود. امیدواریم امروز بتوانیم معنای حقیقی رودررویی رعیت با والیان را درک کرده و به سبب تبلور ارزش‏های توحیدی و شیعی خویش بر دشمنان خارجی و کج‏فهمان داخلی بنازیم.

والسلام علی من اتبع الهدی

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
 


کد مطلب: 35042

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxz0s.yt0ko6a22y.html?35042

الف
  http://alef.ir