تسهیل در صادرات با وجود مستر کارت

1 شهريور 1395 ساعت 8:57


فعالان اقتصادی می گویند اگر قرار باشد مبادلات تجاری ایران افزایش یابد، باید کارتهای اعتباری در ایران رونق گیرند و در قالب آنها، تسهیل در صادرات و تجارت دنبال شود.

به گزارش میزان، حدود یک هفته پیش بود که خبر آمدن مستر کارت به ایران توسط محمود واعظی وزیر ارتباطات کشور رسانه‌ای شد اما شرکت مسترکارت به این خبر واکنش نشان داد و از تایید نشدن ورودشان به ایران سخن گفت و اعلام کرد: تا زمانی‌که تحریم‌های آمریکا بر ایران پا برجا هستند، مستر کارت فعالیتی در ایران نخواهد داشت.

در عین حال فعالان اقتصادی می گویند که اگر مسترکارت پایش به ایران باز شود، حتما تسهیل در صادرات کشور خواهد داشت.

محمد مهدی رئیس زاده مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران در ارتباط با خبر آمدن مستر کارت به ایران گفت: آمدن مستر کارت میتواند به تجارت ایران کمک شایانی کند، به خصوص اینکه تولید کنندگان و تجار برای سفرهای خارج از کشور خود طبعا یک سری هزینه‌هایی پیش رو خواهند داشت که در اختیار داشتن این کارت می‌تواند مهم باشد.

مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران افزود: در حال حاضر هم طبق قوانین داخلی و پولشویی خارجی نمی‌توان بیش از یک مبلغ ناچیز به صورت نقد از کشور خارج کرده و از طرفی دیگر در هزینه‌های سفر به خارج از کشور ضرورتی وجود دارد که هر تاجری یک کارت اعتباری شخصی داشته باشد.

وی تصریح کرد: در گذشته تجار کشورمان به افتتاح حساب در کشورهای دیگر و ذخیره منابع موجود خود در این بانک‌ها، کارت‌های اعتباری دریافت کنند و بتوانند سفرهای خود را اداره کنند،این ذخیره می‌توانست از قوانین پولی داخلی و خارجی گذر کرده و این امکان را به تجارت ایران بدهد که خیالش از تامین منابع سفر خود آسوده باشد؛ از جهت دیگر منابعی که می‌توانست در اختیار بانک‌های داخلی قرار گیرد در خارج از کشور و در دست بانک‌های خارجی قرار می‌گرفت.

مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به کمکی که کارت‌های اعتباری میتوان به صادرات کشور کند گفت: کارت‌های اعتباری می‌تواند به تسهیل ترددها و رفت ‌وآمدهای تجاری بنا بر ضرورت به خصوص در بخش صادرات کشور و بسیار می‌تواند به بخش صادرات کشور کمک کند و آن را رو‌به جلو حرکت کند.

رئیس سابق کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ادامه داد:در قبل از تحریم ها برخی بانک‌های داخلی قبل از تحریم‌ها برخی بانک‌های داخلی این کارت ‌ها را عرضه میکردند اما با تحریم های صورت گرفته این کارت‌ها هم به صورت غیر منتظره قفل شد و باعث شد که بسیاری از افراد و تجار بخشی از منابع خود را به خارج از کشور و اسیر دریافت کارت‌های اعتباری کنند.

وی گفت:اگر در داخل کشور زمینه‌ای فراهم شود که فعالان اقتصادی در داخل کشور بتوانند کارت اعتباری با سقف ۱۰هزار دلار یا یورو یا بیشتر دریافت کنند به طور یقین منابع فعالان اقتصادی در اختیار بانک‌های داخلی قرار میگیرد و از خروج ارز از کشور هم جلوگیری میکند،در حال حاضر کمپانی‌های کارت‌های اعتباری هستند که مثل بانک‌های بزرگ باید روابط عقد قرارداد و روابط اعتباری را با موسسات اعتباری کشور برقرار کنند لذا با آمدن مستر کارت‌ میتواند بسیار بخش صادرات کشور را رو به جلو حرکت دهد.

رئیس زاده تصریح کرد:البته کارت‌های اعتباری هم ضوابط خود را دارند و بر حسب استفاده‌ای که فعالان اقتصادی از این کارت‌ها میکنند مسترکارت‌هایی است که کمترین هزینه را دارد به عنوان مثال کارت امریکناسپرس که کارایی بالاتری نسبت به مستر کارت دارد و میتوان تا ۱۰۰هزار دلار اعتبار داشته باشد هزینه بالایی برای کاربر خود دارند اما مستر کارت با قیمت مناسب برای افراد متوسط تعریف شده است.

مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران در انتها افزود:در گذشته به دلیل ارتباط نداشتن مستقیم بانک‌های داخلی با موسسات عرضه کننده کارت‌های اعتباری این کارت ها از بانک‌های واسطه انجام میگرفت و هزینه‌های کارمزد را به این کارت‌ها تحمیل می‌شد بنابراین در آن شرایط دریافت این کارت ها از بانک‌های دیگر ارزان‌تر از بانک‌های داخلی بود و در حال حاضر این بانک‌های داخلی هستند که نرخ سود بالایی دارند و اکثر کشور‌ها سود تسهیلات یک رقمی دارند پس به دلیل بالا بودن این نرخ در کشور است که موجب بالا رفتن قیمت کارت‌های اعتباری در کشور می‌شود.

در پایان و با وجود شایعات مبنی بر آمدن و نیامدن کارت‌های اعتباری مستر کارت به ایران باید دید این مهم برای تجارت ایران در آخر به سرانجام خواهد رسید،البته معاون سازمان توسعه تجارت، در سخنان اخیر خود ازصادر شدن مسترکارت به عنوان یک کارت اعتباری برای عموم مردم خبر داده، تا بتوانند خریدهای خرد خود را از سایت‌های اینترنتی و با استفاده از خدمات بین المللی انجام دهند.


کد مطلب: 383822

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxs0sxyt0jj6.2a2y.html?383822

الف
  http://alef.ir