جزئیاتی از نقش موساد در ترور شهید احمدی‌روشن

23 دی 1390 ساعت 14:19


ایران هسته ای گزارش داد:

تحلیلگران اطلاعاتی می گویند متهم ردیف اول پرونده ترور شهید مهندس مصطفی احمدی روشن، تامیر پرادو رییس موساد است.

پس از شهادت مهندس احمدی روشن در روز چهارشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۰ که طی یک عملیات تروریستی و با استفاده از بمب های چسبان مغناطیسی صورت گرفت، جمع بندی های صورت گرفته نشان می دهد طراحی اجرای این عملیات با مشارکت چند سرویس اطلاعاتی، ولی اجرای آن بر عهده موساد بوده است.

تحلیلگران در تهران می گویند احتمالا گروهک منافقین و همچنین بقایای گروهک پژاک در این ترور نقش مستثیم تری داشته اند، بویژه اینکه هر دو گروه اخیرا ضربات مهلکی از ایران دریافت کرده و در کردستان عراق نشست های مشترکی با موساد داشته اند.

همچنین این گمانه وجود دارد که ایستگاه های اطلاعاتی موساد در مالزی، باکو و استانبول مدیریت این عملیات را به عهده داشته اند.

موساد اخیرا و پس از دریافت ضربات متعدد از ایران، از جمله کشف یک شبکه بیش از ایستگاه نفره، ایستگاه های اطلاعاتی خود را از در سراسر آسیا بویژه در کشورهای همسایه ایران پخش کرده است.

تحلیلگران اطلاعاتی می گویند در این باره تردیدی نیست که تامیر پاردو رییس موساد شخصا مسئولیت عملیات ویژه اطلاعاتی علیه ایران را بر عهده دارد.

پاردو که از جایگزین مئیر داگان شده، معاون عملیات ویژه داگان بوده است. همان ایام که داگان رییس موساد بود بسیاری می گفتند او در واقع رییس یک سازمان اطلاعاتی نیست، بلکه پیمانکار عملیات ویژه است.

تامیر پاردو، رییس جدید سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی(موساد) کار خود را از روز ۱۳ دی ۱۳۸۹ به طور رسمی آغاز کرد.

پایگاه خبری الرساله نت، در آن تاریخ گزارش داد تعیین پاردو به جای داگان دلیلی بر اعتماد کابینه نتانیاهو به اوست.

دفتر نتانیاهو با صدور بیانیه ای انتصاب پاردو به ریاست موساد را برای پیگیری مقابله با ایران بسیار حایز اهمیت دانست و اعلام کرد، سوابق پاردو در موساد سبب می شود تا دراین زمینه تجربه خوبی داشته باشد.

مهم ترین و تنها اظهارنظر پاردو درباره برنامه هسته ای ایران روز ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ و در جمع حدود یکصد نفر از سفرای رژیم غاصب اسراییل از سراسر جهان که به مناسبت پایان سال میلادی در قدس اشغالی گرد آمده بودند بیان شده است.

پاردو در آن سخنرانی می گوید اسراییل برای مقابله با برنامه هسته ای ایران از ابزارهای مختلفی استفاده می کند و به این کار ادامه خواهد داد. (اصل جمله وی بنا بر گزارش باراک راوید برای هاآرتص چنین است: srael was using various means to foil Iran's nuclear program and would continue to do so)

وی در عین حال تاکید می کند این موضوع را قبول ندارد که یک ایران هسته ای تهدیدی موجودیتی برای اسراییل است.

همچنین این گمانه در تهران وجود دارد که یکی از اهداف اصلی تلاش سرویس های اطلاعاتی اروپایی از ایجاد پیوند میان گروه های ضد انقلاب، ایجاد قابلیت های بیشتر برای انجام عملیات اطلاعاتی در داخل ایران بوده است. بنابراین بعید نیست که برخی جریان های داخلی ناخواسته در تدارک این ترور دخبل بوده باشند. این سرویس ها تا کنون یک نشست میان گروه های ضد انقلاب و با هدف تقسیم کار میان آنها در پاریس برگزار کرده اند و نشست دیگری هم در بهمن ماه برگزار خواهد شد. یک نشست هم برای ۲۷ آذر در لندن تدارک شده بود که از بیم گرفتار شدن در تور اطلاعاتی ایران لغو شد. این نشست ها هم به ابتکار پاردو در حال برگزاری است.

منابع مطلع می گویند شیوه مورد علاقه داگان که پاردو هم آن را به ارث برده استفاده از روش های سلولی برای انجام عملیات ویژه است به گونه ای که شبکه های مختلف دخیل در عملیات، از ماموریت و حتی وجود یکدیگر اطلاع ندارند.

یک مقام امنیتی در این باره به «ایران هسته ای» گفت: «ماجرای ترور شهید علی محمدی کاملا این نکته را روشن کرد که موساد از روش شبکه سازی موازی و سلولی برای انجام عملیات های خود استفاده می کند».

وی ادامه داد: «اما نقطه ضعف روش مورد علاقه پاردو این است که بیش از اندازه بر ایستگاه های منطقه ای خود به عنوان کانون انجام عملیات تکیه می کند و به این ترتیب با اشراف بر ایستگاه های منطقه ای موساد می توان پروژه را از ابتدا تحت اشراف داشت».

این منبع نتیجه گرفت: «بنابراین بهترین روش خنثی کردن عمالیت های موساد همانطور که کیس جمالی فش نشان داد اشراف روی کانون فرماندهی عملیات به جای متمرکز شدن روی هسته های عملیاتی است».

کارشناسان عقیده دارند ایران قادر خواهد بود ظرف مدت کوتاهی پروژه به تعطیلی کشاندن ایستگاه های موساد در منطقه را به موازات پروژه مقابله به مثل فعال کرده و به نتیجه برساند.


کد مطلب: 139328

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxn0fjyt0ss6.2a2y.html?139328

الف
  http://alef.ir