بیش از یک چهارم خانوار‌های شهری فاقد حتی یک شغل هستند/ اقتصادی که بوی نفت و گاز بدهد، اشتغال نخواهد داشت

بخش اقتصادی الف، 14 مرداد 96

14 مرداد 1396 ساعت 7:54


طبق آمار جدید بانک مرکزی بیش از یک چهارم خانوار‌های شهری فاقد حتی یک شغل هستند.

به گزارش الف، آمار جدید بانک مرکزی در ارتباط با بیکاری بیش از یک چهارم خانوار‌های شهری پرداخته است. بر اساس این آمار نرخ بیکاری در خانوار‌های شهری به ۲۶.۶ درصد رسیده است که بالاتریم رقم در طول سه دهه اخیر است.

رکوردی در بیکاری بدین معنا است که یک چهارم خانوارها فاقد حتی یک شغل هستند، رکوردی که بدترین آمار از سال هفتاد به این طرف است، بیکاری که نه زن و مرد و نه کم سواد و با سواد می شناسد.

به خیابان های شهر میرویم و پای درد و دل جوانان مینشینیم، دختر و پسران جوان همگی از بیکاری و آینده خود نگران و ناراضی هستند.

آمارها نشان میدهد که در سال 91 بالغ بر 23/3 دهم درصد خانوارهای کشور فاقد حتی یک فرد شاغل بوده اند که این رقم در سال بعد حدود یک درصد افرایش پیدا کرده است اما در سال 93 اوضاع بهتر شده و دوباره یک درصد کاهش یافته است. اما بیکاری سال 94 از خجالت مردم و مسئولین درآمده و رکود خانواده های فاقد شغل زده شده است و با حدود دو نیم درصد افزایش به 26/4 دهم درصد رسیده است و حالا در آخرین آمار در سال 95، رکود دیگری زده شده است و 26/6 دهم درصد خانوارها فاقد شغل هستند.

همه اینها در حالی است که به گفته مسئولین با رشد دو رقمی اقتصاد و تک رقمی شدن تورم روبرو هستیم.

در همین راستا، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ریشه این بیکاری ها سایه سنگین رکود بر سر تولید است، اینطور می گوید: آماری که ما از وضعیت تولید در بنگاههای اقتصادی داریم، وضعیت اینطور است که حدودا 87500
از واحدها صنعتی 50درصد آنها یا زیر ظرفیت کار می کنند یا کاملا تعطیل هستند. وضعیتی که امروز در این شرایط بنگاهها قرار دارند، حاکی از وضعیت رکورد اقتصادی در ایران است.

وی ادامه داد: در شرایطی که ما از وضعیت رکود نام می بریم نباید انتظار داشته باشیم که اشتغال در کشور افزایش پیدا کند. گزارشی که در مجلس قرائت شد حاکی از این است که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، وضعیت بیکاری ما در چهار سال آینده به 11 میلیون نفر میرسد.

همچنین حاجی دلیگانی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: رشد اقتصادی که توسط مسئولین اعلام میشود عموما مربوط به بخش نفت و گاز است، یعنی نفت و گازی که به صورت خام صادر می کنیم و رشد اقتصادی در بخش های تولیدی را کمتر شاهدش بودیم.

البته مسئولین تلاش کردند و می کنند که برای رشد اشتغال و کاهش بیکاری که در رشد اشتغال آن موفق بوده اند اما در کاهش بیکاری همچنان حرف است.

علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این خصوص می گوید: آقای روحانی در برنامه ای که در شورای عالی اشتغال و به ما دستور دادند یک شغل برای هر خانه است. ما دو طرح برای اینکه اشتغال ایجاد شود داریم، یکی بخث راه افتادن تولید است، بنابراین انواع سیاست ها را برای تولید شروع کردیم.مسیر بعدی با برنامه های رشدی که ما امسال 5درصد پیش بینی کردیم که اگر بخش نفت و انرژی را از آن کم کنیم به رشد قابل قبولی میرسیم.

اما در حال حاضر همین آمارهای دولتی و برنامه ها هنوز نتوانستند موفقیت مورد انتظار را داشته باشند و همانطور هم که حسینعلی حاجی دلیگانی می گوید، ریشه این بیکاری ها ریشه در رکود دارد. رکوردی که ریشه اش در نچرخیدن چرخ های صنعت و چرخیدن چرخ های وارادات بی رویه و قاچاق است.

به هر حال چشم امید مردم به مدیران کشور است که آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کنند که بتوانند اشتغال پایداری را در راستای اقتصاد مقاومتی در کشور ایجاد کنند تا شاهد پایین رفتن شاخص های اقتصادی باشیم.


 


کد مطلب: 497934

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcds50ooyt0nn6.2a2y.html?497934

الف
  http://alef.ir