نامزد پوششی اصلاح‌طلبان چه کسی است

4 بهمن 1395 ساعت 11:12


«جهانگیری و نجفی گزینه‌های پوششی روحانی در انتخابات» این جدیدترین سخنان درباره تصمیم اصلاح‌طلبان برای انتخابات 96 است، سخنانی که از سوی آقای محمد عطریانفر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی بیان شد، به نظر می‌رسد این سخنان آن هم در زمان فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی لیدر اصلی اصلاحات در انتخابات 92 و کارگردان اصلی این جریان بیانگر تصمیم قطعی اصلاح‌طلبان برای جایگزینی روحانی است.حمایتی مشروط!

این روزها تزهای گوناگون از سوی اصلاح طلبان برای چگونگی شرکت در انتخابات دیده می‌شود؛ از حمایت از روحانی گرفته تا عبور از روحانی و حتی تعیین آلترناتیو برای او. ترس و واهمه حامیان دولت از شکست روحانی در انتخابات 96 سبب شده است حتی آنانی که قائل به حمایت از روحانی هستند از وی حمایت مشروط کنند تا در صورت شکست وی باز هم آرا به سبد اصلاح‌طلبان ریخته شود.

باخت روحانی یعنی شکست اصلاح‌طلبان

آقای ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت و گویی با روزنامه آفتاب یزد به روحانی هشدار داد و گفت: «در این شرایط ممکن است روحانی در یک میدان بی‌رقیب به خودش ببازد... اصلاح‌طلبان هم که تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد او گذاشته‌اند، بازنده میدان بی‌رقیب خواهند بود.»  در واقع قفل‌هایی که کلید دولت یازدهم نتوانست آن‌ها را بگشاید نگرانی‌های زیادی را برای اصلاح‌طلبان و حامیان روحانی به وجود آورد و آن‌ها را نگران کرد که نتیجه غیرقابل پیش‌بینی انتخابات آمریکا در ایران هم تکرار شود.   از این رو اصلاح‌طلبان بر آن شدند که برای پیروزی در انتخابات 96 به دنبال راه چاره و کاندیدایی دیگر باشند تا در صورت شکست روحانی باز هم آرا به سبد اصلاح‌طلبان ریخته شود.

کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان

از سویی دیگر در اردوگاه اصلاح‌طلبان، اجماعی برای حمایت از روحانی در انتخابات 96 وجود ندارد و هر روز نام یکی از چهره‌های این جریان به‌عنوان آلترناتیو روحانی مانند آقایان پزشکیان، جهانگیری، مطهری، ظریف، قاضی‌زاده هاشمی و... شنیده می‌شود. آقای مرتضی الویری، از مشاوران رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگویی با خبرآنلاین گفت: به سه دلیل باید یک کاندیدای اصلاح‌طلب هم به ثبت‌نام در انتخابات بپردازد تا در صورت بروز اتفاق پیش‌بینی نشده اصلاح‌طلبان در میدان رقابت حاضر باشند. وی احتمال ردصلاحیت شدن روحانی، امتناع وی از حضور در انتخابات و همچنین احتمال تغییر نظر مردم نسبت به روحانی را سه دلیل اصلی نیاز به کاندیدای پوششی در انتخابات 96 عنوان کرده است.

نجفی و جهانگیری نامزدهای پوششی رییس جمهور

در جدیدترین اظهارنظر اما محمد عطریانفر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگویی با اشاره به انتخابات پیش رو در نظر گرفتن نامزد پوششی برای روحانی را هوشیاری جریان اصلاحات عنوان کرد و اظهار داشت: نجفی و جهانگیری بهترین گزینه‌ها برای ایفای این نقش هستند؛ البته بنده شخصاً از علاقه‌مندان و مدافعان آقای نجفی هم هستم، او دچار یک بیماری قلبی است که حتی برای وزارت و معاونت ریاست جمهوری هم پزشک معالج او را از قبول مسوولیت باز داشت. از این رو ما آقای جهانگیری را تقدم می‌بخشیم. به گزارش فارس؛ عطریانفر ادامه داد: در رابطه با آقای عارف هم باید بگویم که او مأموریت بسیار مهمی دارد و حیف و جفاست که بخواهد مجلس را رها کرده و به این اصل بیاید، چنین وضعیتی را برای آقای عارف متصور نیستیم و به احتمال زیاد خود او هم روی این مسأله تمرکز و توجهی ندارد و علاقه‌مند است که همین مأموریت را به عنوان رییس فراکسیون اصلاح‌طلبان و معتدلین مجلس ادامه دهد.

تردید روحانی

تمامی این موارد اما؛ روحانی را هم به تردید انداخته است، به‌گونه‌ای که خبر کاندیداتوری رییس جمهور به آخرین نشست خبری وی کشیده شد که وی گفت: « هنوز خیلی تا انتخابات باقی مانده است. انتخابات ریاست جمهوری سال آینده قرار است برگزار شود. الان زود است و تا دولت دوازدهم فرصت زیادی باقی مانده است. با خود شما باز فرصت‌هایی خواهیم داشت و بنا شد هم قضا کنیم و هم کفاره بدهیم. » از این پاسخ‌های رییس جمهور استنباط می‌شود که خود او نیز برای کاندیداتوری مجدد در انتخابات دچار تردید است.

ریزش پایگاه رأی روحانی در انتخابات۹۶

آقای محسن میردامادی از اصلاح‌طلبان شناخته‌شده گفته است: «مردم از وضعیت معیشتی و اقتصادی خود در طول سه سال و چند ماه گذشته رضایت ندارند و همین مسأله می‌تواند باعث ریزش پایگاه رأی آقای روحانی در انتخابات سال۹۶ شود » موضوعی که از ابتدای نیمه دوم سال بارها و از سوی مراکز گوناگون مطرح شد.

دفتر پژوهش روزنامه خراسان؛ پس از انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و دو روز پس از تمدید تحریم‌های ۱۰ ساله علیه ایران در سنای این کشور(آذرماه 95) نظرسنجی‌ای درباره آرای روحانی انجام داد، در این نظرسنجی از مردم این سؤال پرسیده شد که « آیا مجدداً به آقای روحانی رأی می‌دهید؟» 6/45 درصد از پاسخگویان اظهار کرده‌اند که به آقای روحانی مجدداً رأی نخواهند داد، 6/25 درصد از آن‌ها به روحانی رأی خواهند داد و ۲۸.۰ درصد از آن‌ها هنوز درباره انتخابات تصمیم نگرفته بودند یا رأی دادن به آقای روحانی را مشروط به سایر کاندیداها می‌دانستند، این درحالی است که بر اساس نظرسنجی مشابه که در مردادماه 95 صورت گرفته بود، 29 درصد اعلام کرده بودند که به آقای روحانی مجدداً رأی نخواهند داد، 21 درصد رأی خود را به روحانی می‌دادند و 50 درصد هنوز درباره انتخابات تصمیم نگرفته بودند!

چالش‌های رییس دولت اعتدال

ریزش شدید آرای روحانی در چندماهه آخر دولت یازدهم، نقض برجام از سوی آمریکا، فوت آیت الله هاشمی رفسنجانی و مشکلات شدید اقتصادی مردم چالش‌های روحانی در انتخابات ریاست جمهوری است که علاوه بر مردد کردن وی، اصلاح‌طلبان را بر آن داشته است تا کاندیدایی دیگر را به میدان رقابت‌ها بیاورند.
منبع:صبح نو


کد مطلب: 438047

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdoj0o5yt0sz6.2a2y.html?438047

الف
  http://alef.ir