گلایه دو نماینده اصلاح‌طلب و اصولگرای مجلس از روحانی؛ چه خوب که مهربانی هر دو سر بود

16 تير 1396 ساعت 9:44


نامه نیوز نوشت: کابینه دوازدهم در کدام وزارتخانه ها باید دچار تغییر و تحول شود و مناسبات رئیس جمهور با فراکسیون ها خصوصا فراکسیون امید چگونه باید باشد؟ سوالاتی که دو نماینده اصلاح طلب و اصولگرای مجلس به آن پاسخ داده اند.

حجت الاسلام احمد مازني، عضو فراكسيون اميد مجلس شوراي اسلامی در مورد رايزني‌ها دولت با فراكسيون متبوعش براي تشكيل كابینه دوازدهم گفت: فعلا كار دو سويه اي بين فراكسيون و دولت در مورد كابينه شكل نگرفته است، شايد هنوز زمان آن فرانرسيده است. كار در فراكسيون اميد به صورت شفاف در حال انجام است و اولين قدم نيز اين بوده است كه پرسشنامه اي تهيه شده است و اعضاء فراكسيون نيز در مورد وزراء موجود اظهار نظر مي كنند.

وي سپس شعری را به کنایه خطاب به دولت خواند و گفت: "چه خوب كه مهرباني هر دوسر بود / زيك سر مهرباني دردسر بود" ما نيز انتظار داريم كه آقاي روحاني به نظرسنجي كه در فراكسيون در حال انجام است توجه كند و هم به صورت مشخص انتظارداريم قبل از تصميم گيري مجلس و بوي‍‍‍ژه فراكسيون اميد را مشاوران خودش در تصميم سازي بداند.

مازني با بيان اينكه دولت يازدهم نمره قبولي مي آورد ولي معدلش خوب نيست گفت:ما انتظار داشتيم دولت تعامل بيشتري با فراكسيون داشت و اينكه اين تعامل دوسويه باشد.

وي خاطرنشان كرد:علت اين تعامل تقريبا يك سويه ضعف در مديريت مجلس دهم بود چراكه مديريت اين مجلس جمع مستقلاني را درست كرده است كه هرجا لازم بود فرمان را به راست مي‌برد و هر جا كه لازم بود فرمان را به چپ مي چرخاند، البته خود آقاي روحاني به دليل خصوصيات شخصي فقط براساس قانون عمل مي كند يعني فردي را معرفي مي كند و سپس لابي هاي خود را شروع مي كند در حالي كه قاعده اين است كه قبل از معرفي افراد با نمايندگان مشورت كند و گزينه هاي مختلف را مطرح كند و سپس آنها را معرفي كند.

مازني در مورد اينكه تا چه اندازه اين نوع برخورد دولت با فراكسيون را متوجه ضعف رياست فراكسيون مي دانيد، گفت:مجموعه فراكسيون و رئيس فراكسيون تمام قد در دفاع از روحاني ايستادگي و حمايت كردند و بيشتر از اين بايد احتمالا آقاي عارف شهيد مي شد كه اثبات مي كرد از دولت حمايت مي كند.

وي تاكيد كرد: بيشترين تاثير و نقش را فراكسيون اميد كه آقاي عارف رياست آنرا عهده دار هستند براي جلب افكار عمومي براي گرايش به روحاني داشتند و حتي در شوراي سياست گذاري نيز اين نقش را مي توانيم به وضوح ببينيم و اگر بخواهيم امتيازي بدهيم بيشترين امتياز به فراكسيون اميد داده مي شود كه مديريت آن را آقاي عارف به عهده دارد.

اين عضو فراكسيون اميد گفت:ما انتظارداريم در حال حاضر كه ازاين طريق اقدامات يكسويه انجام مي شود و مشورت هاي براي ارائه به وي آماده مي شود آقاي روحاني نيز براي ارتباط و ديدار با نمايندگان عضو فراكسيون پيشقدم شود.

وي در مورد احتمال استفاده از نمايندگان عضو فراكسيون اميد در كابينه بيان كرد:مقام و شان نماينده بالاتر از وزراء است و براي نمايندگان مجلس شايسته نمي دانم كه سنگر مجلس را براي وزارت رها كنند .

مازني ادامه داد:بسياري از افراد توانمند و همسو با دولت در حال حاضر وجود دارند كه مي توانند وزير شود بساري از افراد كه در ليست 21 نفره تهران براي شوراي شهر قرار نگرفتند افرادي هستند كه در مقطع زماني براي رياست جمهوري كانديدا شدند و قطعا اين افراد پتانسيل بالايي براي عضويت در كابينه دارند و دليلي ندارد دولت از نمايندگان مجلس در كابينه استفاده كند چراكه اين موضوع نيزباعث مشكلاتي در كشور مي شود.

وي تاكيد كرد:از ديگر فراكسيون هاي مجلس نيز مي خواهم كه نماينده اي را براي كابينه دوازدهم پيشنهاد ندهند و از رئيس جمهور نيز مي خواهم كه از افراد بيرون از مجلس كابينه خود را ببندد.

پورمختار: وزارت کشور نیازمند تغییر اساسی است
در همین راستا، محمدعلي پورمختار، عضو فراكسيون ولايت مجلس شوراي اسلامي در مورد ضرورت تغيير در كابينه دوازدهم گفت: وزرای ناكارآمد معلوم هستند و همه به نوعي خبر دارند كه چه وزرايي ناكارامد هستند، همه مي دانند كه چه وزرايي به اعتماد مردم و اقتصاد كشور ضربه زدند و نتوانستند شعارهاي آقاي روحاني را عملياتي كنند.

وي اظهار داشت: عمده مشكلات ما اقتصادي است و تيم ناهماهنگ اقتصادي اعم از وزير و مشاور و امثالهم نشان دادند كه نمي توانند در اين حوزه كار كنند و سياستهاي ابلاغي رهبري، قوانين مجلس و حتي تدابير رئيس جمهور را اجرايي كنند.

پورمختار بيان كرد: بايد تغيير رويكردي در داخل دولت ايجاد شود و روش مديريتي قويتر،جوانتر و اثرگذارتر را دولت در پيش بگيرد، طبيعتا افرادي كه جوانتر و داراي انگيزه هستند مي مانند.

وي ادامه داد: اگرآقاي روحاني خواهان ماندن برخي افراد در برخي وزارتخانه ها است بايد از مردم نظرسنجي كنند چراكه ملاك مردم است، يا رضايتمندي نسبت به برخي وزراء هست كه همين ملاك مي شود و يا اين رضايتمندي نيست كه بايد طبق نظر مردم در تغييرات كابينه عمل شود.

وي خاطرنشان كرد:دولت در بخشي از حوزه سياست خارجي موفق بوده است چون در بحث تعاملي مثبت عمل كرده است گرچه نواقص و معايبي نيز در اين زمينه دارد. در وزارت نفت نيز اخيرا اتفاقات مناسبي افتاده است ولي چون در حوزه بانكي مشكل داريم لذا اين مشكلات باعث شده است كه آثار مثبت اقدامات وزارت نفت را نيز ملاحظه نكنيم.

اين نماينده اصولگراي مجلس با بيان اينكه از وزارت كشور راضي نيستيم و بايد تغييراتي در اين حوزه انجام شود گفت: آقاي صالحي اميري در طول مدتي كه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بوده اند به خوبي عمل كرده اند و رفتار منطقي و عاقلانه اي داشته اند .

وي با بيان اينكه از مجموعه وزارت ورزش نيز رضايت داريم تصريح كرد: وزارت علوم و آموزش و پرورش نيز تقريبا تعطيل هستند و نيازبه تغيير در آنها نيز جدي است. در عين حال وزارت بهداشت اقدامات خوبي داشته است كه البته اين اقدامات نيز براي پول هاي خوبي بود كه مجلس به اين وزارتخانه داده است و در واقع با زور پول و تزريق منابع عمده پيش رفته است كه بايد اين رويكرد اصلاح شود.


کد مطلب: 489799

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdnn0onyt0j56.2a2y.html?489799

الف
  http://alef.ir