مخالفت هند با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران

25 بهمن 1391 ساعت 17:23


وزیر خارجه هند با تاکید بر مخالفت کشورش با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران گفت: دهلی‌نو دوستی خوب برای ایران بوده است.

به گزارش تسنیم به نقل از اکسپرس تریبیون، وزیر خارجه هند گفت، ایران از رای منفی هند در سازمان ملل علیه این کشور دلخور شد اما وی از اینکه دو کشور قادر هستند به روابط خود ادامه دهند و دوستان خوبی برای هم باشند خوشحال است. سلمان خورشید که در کنفرانسی بین المللی با موضوع ایران در هند صحبت می کرد، بر مخالفت دهلی‌نو با تحریم های یکجانبه اعمال شده توسط آمریکا علیه ایران تاکید نمود.

وزیر خارجه هند، با اشاره به روابط دهلی‌نو و واشنگتن گفت، مناسبات دو کشور در طی ۱۵ سال گذشته «به روابط بسیار ارزشمندی بدل شده است.» وی افزود: «ما با آمریکا دوستانی خوب باقی خواهیم ماند و دوستان بسیار خوبی نیز با ایران هستیم و این ما را در موقعیت بسیار مهمی قرار می دهد که قادریم بر شکاف بین این دو کشور پلی بزنیم و ارتباطاتی را که برای یک گفت‌وگوی معنا دار ضروری است، برقرار سازیم.»

وی در ادامه گفت: «ما تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران را نمی پذیریم. ما می توانیم مخالف باشیم و اکنون جهان حق موافقت و مخالفت ما را به رسمیت می شناسد.» خورشید گفت، هند علیرغم اینکه نتوانست در لحظات سخت ازجمله رای گیری سازمان ملل کنار ایران باشد، اماحقیقتا دوستی خوب برای ایران بوده است.
خورشید ادامه داد: « من می دانم هر کسی که نتواند دوست خود را در لحظات سخت کنار خود داشته باشد دلخور خواهد شد. اما نکته مهم این است که ما توانسته ایم به گفت‌وگو با ایران ادامه دهیم و ایران علت عملکرد ما را درک می کند.»

وی گفت، هند در صف مقدم کشورهایی است که به ایران کمک می کند، مشورت می دهد و در موقعیت های بسیار حساس و مباحث مهم دست ایران را می گیرد. وی گفت، نشست کمیسیون مشترک هند و ایران طی چند هفته آینده در هند برگزار خواهد شد و موضوعات مربوط به گسترش مبادلات تجاری و به خصوص مباحث ارزی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وزیر امور خاجه هند با اشاره به طرح بندر چابهار و اهمیت آن برای هند گفت، دهلی نو به کریدورها و گذرگاه هایی نیاز دارد تا خود را به افغانستان برساند و پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور در سال ۲۰۱۴، در بازسازی افغانستان مشارکت کند. هند می تواند از طریق این بندر به صورت مستقیم به کریدورهای آسیای میانه دسترسی یابد. ایران قصد دارد این بندر را در ۵ فاز توسعه دهد و ظرفیت آن را تا سال ۲۰۲۰ به ۲۰ میلیون تن برساند.


کد مطلب: 178299

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdnj0fnyt05x6.2a2y.html?178299

الف
  http://alef.ir