تلاش برای اخذ رضایت از خانواده «ستایش قریشی»

17 مهر 1395 ساعت 12:38


معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور زندانیان گفت: حکم پرونده «ستایش قریشی» به دیوان عالی رفته و باید دیوان عالی تصمیم بگیرد، البته شاید گروه پیشگیری از سلب حیات کودکان و نوجوانان که در دادگستری استان تشکیل شده، بتواند رضایت بگیرد.

به گزارش ایسنا، قاضی مظفری طی سخنانی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی کودک در مجتمع قضایی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: بعد از انقلاب حقوق کودک در ایران رشد خوبی داشته و حمایت خوبی از آن شده است. در خاورمیانه هم کشوری هستیم که به مفاد پیمان نامه حقوق کودک عمل کرده و کشورمان شاخص بالایی را در زمینه حقوق کودک داشته است. در دانشگاه‌ها هم رشته حقوق کیفری اطفال را ایجاد کرده‌ایم.

وی افزود: ما در اواخر سال 72 به پیمان نامه حقوق کودک پیوسته ایم. از لحاظ مذهبی نیز احادیث بسیار زیادی را در رابطه با حمایت از کودکان و نوجوانان داریم و امیدوارم بتوانیم کارهای پژوهشی خوبی بر روی آنها انجام دهیم.

مظفری یادآور شد: کانون اصلاح و تربیت در سال 78 ، 500 - 400 مددجو داشت که اکنون این تعداد به زیر 150 نفر رسیده است که نشان می دهد کانون اصلاح و تربیت موفق ترین بخش قوه قضاییه بوده است. همچنین کارگاه های آموزشی را برای قضات در سراسر کشور در نظر گرفته ایم که تاکنون بیش از 100 کارگاه برگزار شده‌ایم. قوانین مختلفی هم در رابطه با حقوق کودکان و نوجوانان به تصویب رسیده است. در سال 81 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را به تصویب رساندیم، البته نقص هایی دارد ولی موفقیت خوبی بوده است. در قوانین آیین دادرسی کیفری و مجازات اسلامی حمایت های زیادی در رابطه با اطفال شده است.

وی اضافه کرد: ما توانستیم موضوع کودک آزاری را به جامعه بشناسانیم و در جامعه مطرح کرده ایم که این موضوع جرم است و از جرائم عمومی محسوب می شود و نیازی به شاکی خصوصی ندارد. معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور زندانیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای حمایت از کودکان کار انجام شده است؟ گفت: حمایت های زیادی از اتباع بیگانه صورت گرفته و حدود 700 - 800 هزار نفر با سواد شده اند. کلاس هایی را برای این افراد در نظر گرفته ایم. بیشتر اتباع بیگانه از افغانستان هستند و آنقدر از آنها حمایت شده که برخی ایرانی ها از این موضوع شکایت می کنند اما در مرجع حقوق کودک نیز جلسات زیادی را در رابطه با اتباع بیگانه داشته ایم که تصمیماتی هم اتخاذ شده است و آن تصمیمات اجرا می شود. در رابطه با کودکان کار، شهرداری تهران مسئول این امر است و باید ایشان اطلاع رسانی در این زمینه داشته باشند.

مظفری ادامه داد: قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 مواد زیادی را در رابطه با نحوه رسیدگی به جرائم کودکان و نوجوانان در نظر گرفته است. یکی از موارد بسیار مهم در این قانون پرونده شخصیت اطفال و نوجوانان است. اگر پرونده ای به مددکار اجتماعی ارجاع شود، او اقدامات لازم را انجام می دهد و اگر لازم باشد تحقیقات محلی هم برای پرونده شخصیت اطفال انجام می شود.

وی تاکید کرد: بیشترین جرائم اطفال و نوجوانان مربوط به سرقت، ایراد ضرب و جرح و مواد مخدر است. همچنین بیشترین جرائم نوجوانان مونث مربوط به موارد منکراتی و سرقت و پس از آن مواد مخدر است، البته تعداد نوجوانان مونث بسیار کم و زیر 10 درصد است. در مجموع سرقت بیشترین جرم کودکان و نوجوانان محسوب می شود.

وی با اشاره به پرونده قتل ستایش قریشی گفت: من این پرونده را نخوانده‌ام اما بر اساس پرونده شخصیت، وی به رشد عقلی رسیده و قاضی مربوطه آن را احراز کرده بود.حکم به دیوان عالی رفته و باید دیوان عالی تصمیم بگیرد، البته شاید گروه پیشگیری از سلب حیات کودکان و نوجوانان که در دادگستری استان تشکیل شده، بتواند رضایت بگیرد.


کد مطلب: 400156

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdkz0o9yt0zf6.2a2y.html?400156

الف
  http://alef.ir