راهنمای کتاب/ «تمدن و ملالت های آن»؛ زیگموند فروید؛ ترجمه محمد مبشری؛ ماهی

میان عشق و مرگ آشتی نیست!

بخش فرهنگی الف، ۱۱ خرداد ۱۳۹۴

11 خرداد 1394 ساعت 14:00


تمدن و ملالت های آن
نویسنده: زیگموند فروید
مترجم: محمد مبشری
ناشر: ماهی، چاپ ششم ۱۳۹۲
۱۲۴ صفحه، ۵۵۰۰ تومان

این کتاب را فروشگاه اینترنتی شهر کتاب تا یک هفته پس از معرفی، با ۱۰% تخفیف ویژه عرضه می‌کند، در صورت تمایل اینجا کلیک کنید.

****

زیگموند فروید (۱۸۵۶-۱۹۳۹) در سال ۱۹۳۰ کتاب کوچکی منتشر کرد که با استقبال گسترده‌ای مواجه شد، تا آن جا که تمام نسخه های آن فروخته شد و پس از یک سال به چاپ دوم رسید. بعدها این کتاب یکی از مشهورترین آثار فروید در سراسر جهان معرفی شد. عنوان این کتاب "تمدن و ملالتهای آن" بود. توجه به این اثر دلایل متعددی دارد. اول این که مختصر و مفید است. دوم ساده و روان نگاشته شده است. سوم شرح اصول روانکاوی و کاربرد آنها در مسائل انسانی در این کتاب به سادگی قابل فهم است و در نهایت به مسائل مهم و حیاتی انسان پرداخته است.

از نظر فروید ضمیر ما دو نیروی متضاد و متخاصم دارد که همه ساخته‌های بشریت حاصل آن است: عشق و مرگ. نویسنده این دو نیرو را آشتی ناپذیر می‌داند و اعتقاد دارد تاکنون برای آن راه حلی یافت نشده است. این دو نیروی متخاصم در اصل فردی هستند لذا تمام فعالیت های انسان نیز فردی است. اما برای رسیدن به آنها باید اجتماعی باشیم؛ در غیر این صورت نمی‌توانیم بین این دو تعادل بوجود آوریم. انسان موجودی فردی و اجتماعی است. برای آنکه بتوانیم در جمع بمانیم باید امیال فردی خود را مهار کنیم. تنها در این صورت است که بین این دو، عشق و مرگ، نوعی تضاد و تخاصم شکل می‌گیرد، که نویسنده آن را ناخشنودی یا ملال می‌نامد.

فروید در این کتاب کوچک به زبانی، ساده و روان از نظریات خود در روانکاوی برای تجزیه و تحلیل شکل گیری تمدن انسانی استفاده می کند. او هم به عوامل ایجاد تمدن و هم عواملی که می تواند آن را نابود کند می پردازد. البته به تبع این بحث به موضوعاتی همچون خانواده، عشق، جنگ، دین، میل جنسی، روابط انسانی، سعادت، آزادی و موضوعات مشابه دیگر نیز پرداخته است. این کتاب نه فقط برای علاقمندان به روانشناسی و روانکاوی، بلکه برای همه کسانی که دل مشغول علوم انسانی هستند جذاب است. مترجم این اثر مقدمه خوبی به آن افزوده که علاوه بر کوتاه و مختصر بودن بسیار مفید و روشنگر بوده و درآمدی بسیار خوب برای آشنایی با اندیشه های فروید و فهم بهتر کتاب است.


کد مطلب: 273969

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcd9s0xnyt05n6.2a2y.html?273969

الف
  http://alef.ir