پایان حاشیه های پرواز جنگنده های روسیه از ایران

بخش بین الملل الف، ۲ شهریور ۹۵

2 شهريور 1395 ساعت 14:55


در این دو روز مقامات متعددی در ایران و روسیه درباره پرواز جنگنده های روسیه از پایگاه هوایی همدان اظهارنظر کردند. با کنار هم گذاشتن سخنان این افراد باید گفت ایران و روسیه در سوریه اتحادی راهبردی و استراتژیک دارند و همکاری همه جانبه تهران و مسکو تا نابودی کامل تروریست ها ادامه دارد. در این راستا شاید در حال حاضر پرواز جنگنده های سوخو کاهش یا متوقف شده اما بدون شک در آینده امکان انجام دوباره آن وجود دارد. توجه بیش از حد به مسئله جنگنده های روسی که در ایران سوخت گیری می کردند تقلیل رابطه راهبردی طرفین می باشد.

گفتنی است پرواز جنگنده های روسی از ایران و همکاری راهبردی تهران و مسکو در جنگ حلب موجب شد تا فضاسازی های بسیاری در رسانه های خارجی و دنباله های آن ها در ایران صورت بگیرد. فضاسازی ها نیز بیشتر مبتنی بر این استدلال بود که استقلال ایران با اعطای پایگاه نظامی به روسیه مخدوش شده است! این در حالی بود که مقامات و مسئولان ایرانی اعلام کرده بودند هیچ پایگاهی به روسیه داده نشده و تنها اقدامی که صورت گرفته این است که به جنگنده های روسی بدلیل صرف وقت و هزینه کمتر اجازه سوخت گیری داده شده تا قدرت عملیاتی نیروهای طرفدار دولت سوریه برای موفقیت در جنگ افزایش یابد. این اقدام نیز بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و در چارچوب همکاری‌های چهارجانبه ایران، روسیه، سوریه و عراق انجام شده بود.

تبلیغات هدفمند این چند روزه نیز به نظر می رسد در راستای تخریب تعامل تهران و مسکو در مسائل مختلف صورت گرفت. اما واقعیت این است که ایران نباید تحت تاثیر رسانه های غربی و جوسازی های برخی گروه های سیاسی قرار بگیرد. همکاری برای موفقیت نیروهای مقاومت در سوریه و از بین بردن تروریست های تکفیری که هدف اصلی خود را ضربه زدن به ایران قرار داده اند لوازم و شرایطی دارد و تا جایی که قانون اساسی و مصلحت اجازه دهد کمک گرفتن و اتحاد با کشورهایی دیگر مجاز و مشروع می باشد. ثمره دستاوردهای همکاری نزدیک ایران و روسیه موجب شده تا موفقیت های چشمگیری برای محور حامی دولت سوریه بدست آید و ضمن تثبیت جایگاه بشار اسد، محاصره حلب نیز به طور کامل برای ضربه زدن به تروریست ها پابرجا بماند و تصرف این شهر در آینده به عنوان پیروزی حیاتی و سرنوشت ساز محتمل تر به نظر برسد. نتایج و پیامدهای این ارتباط نزدیک به گونه ای بوده که در حال حاضر حتی محور عربی- ترکی- غربی به ماندگاری بشار اسد هر چند در کوتاه مدت رضایت داده اند.

از سوی دیگر همان گونه که مقامات ایران و روسیه نیز عنوان کرده اند دو طرف روابط استراتژیک و راهبردی در حوزه های نظامی نیز دارند. در این راستا واگذاری اس ۳۰۰ به ایران به قول رئیس جمهور ایران نشانه ای از برقراری روابط راهبردی دو کشور می باشد. سامانه ای که بر اساس نظر کارشناسان اندیشکده آمریکن اینترپرایز تغییر دهنده بازی راهبردی در منطقه است و تاثیری قابل توجه بر قدرت نظامی ایران در این منطقه دارد. همچنین خبرهایی از خریدهای جنگنده های روسی توسط ایران هم مطرح شده است و به گفته وزیر دفاع« امیدواریم که خیلی طول نکشد که خبرهای خوبی در این باره به ملت عزیز بدهیم.»

گفتنی است منابع خبری ۲۶ مرداد ماه برای نخستین بار اعلام کردند که بمب افکن های توپولوف و جنگنده های سوخوی روسیه از پایگاه نظامی نوژه مواضع تروریست های مستقر در استان های حلب، ادلب و دیرالزور در سوریه را در چندین نوبت بمباران کرده اند.


کد مطلب: 384371

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcd5o0sfyt0js6.2a2y.html?384371

الف
  http://alef.ir