نتایج سه نظرسنجی/قالیباف در صدر؛ روحانی پنجه در پنجه جلیلی/ عارف نام کسی را نبرد و رفت/ روحاني از خانه تا محل كار چه مي كند؟

بخش داخلی الف، 21 خرداد 92

21 خرداد 1392 ساعت 9:43


روز گذشته آرایش صحنه انخابات به هم ریخت. خبر صبحانه الف تائید شد و غلامعلی حدادعادل کناره گیری کرد. عارف نیز شب گذشته با نامه خاتمی انصراف داد. با این وضعیت ۶ نفر نامزد ریاست جمهوری باید در چند روز باقی مانده تا انتخابات با هم رقابت کنند. برخی در تلاش هستند تا اصولگرایان را هم به اجماع برسانند. دغدغه این روزهای اصولگراها وحدت است. حسن روحانی با کناره گیری عارف رقیب جدی قالیباف محسوب می شود. سه نظر سنجی امروز الف از این حیث اهمیت دارد.

نظرسنجی های بعد از مناظره ها
سه نظر سنجی بعد از مناظره های انتخاباتی نشان می دهد که آرایش صحنه همزمان با داغ شدن مناظره سیاسی به هم ریخته است. برخی اوج گرفتند و برخی نیز افت چشمگیر داشتند.

اولین نظر سنجی مربوط به یک نهاد فرهنگی-اجتماعی وابسته به یک سازمان غیر دولتی است که در ۱۰۰ شهر و ۲۰۰ روستا انجام شده است.

مطابق این نظر سنجی قالیباف ۲۰ درصد، جلیلی ۱۳.۹ درصد، رضائی ۱۱.۶ درصد ، روحانی ۱۰.۷ درصد ، ولایتی ۱۰.۱ درصد ،عارف ۶.۸ درصد، حداد ۵.۳ درصد و غرضی ۳.۴ درصد است.

نظر سنجی دیگری توسط یک نهاد معتبر نظارتی صورت گرفته است، نشان می دهد که قالیباف ۲۱ درصد، روحانی ۱۱.۹ درصد ، رضائی ۱۱.۴ درصد ، جلیلی ۱۱ درصد، ولایتی ۸.۸ درصد، عارف ۷.۲ درصد، حدادعادل ۳.۶ درصد و غرضی ۲ درصد است.

نظر سنجی یک نهاد رسانه ای-فرهنگی هم در مراکز استان ها نشان می دهد که قالیباف ۲۶ درصد، روحانی ۱۱.۷ درصد، رضائی ۱۱.۶ درصد، جلیلی ۱۰.۴ درصد،عارف ۹.۷ ولایتی ۸.۳ درصد و حدادعادل ۲.۸ درصد است.

به این ترتیب هنوز قالیباف با فاصله زیاد در صدر و رقابت اصلی بین جلیلی و روحانی و رضائی است. هرچند با کنار رفتن عارف، روحانی جان تازه ای گرفته است. ولایتی نیز بعد از مناظره ها تنزل قابل توجه کرد.

آرایش صحنه انتخابات چه خواهد بود؟
روز گذشته حدادعادل به نفع جریان اصولگرائی کناره گیری کرد. حداد اگر چه در بیانیه خود نامی از نامزد مورد حمایت خود نبرد اما تاکید وی بر عهدش با ائتلاف سه گانه این گمانه را تقویت کرد که به نفع قالیباف کناره گیری کرده است. ستاد قالیباف نیز بلافاصله بعد از انصراف وی بیانیه ای تقدیر آمیز منتشر کرد. جمعیت رهپویان با دبیرکلی علیرضا زاکانی و جمعیت ایثارگران با دبیرکلی حسین فدائی که پس از ردصلاحیت زاکانی از حدادعادل حمایت کرده بودند روز گذشته در بیانیه ای مشترک ضمن تقدیر از حدادعادل از دیگر نامزدهای اصولگرا نیز خواستند که برای تقویت جبهه اصولگرایی به وحدت برسند.

خبرنگار الف کسب اطلاع کرد که جمعی از فعالان باسابقه سیاسی در حال رایزنی با نامزدهای اصولگرا برای انصراف به نفع نامزد مقبول هستند. با این حال سعید جلیلی روز گذشته هر نوع کناره گیری را تکذیب کرد و شنیده شده است که جلیلی دعوت اصولگرایان را برنتافته است.

محسن رضائی نیز خود را مستقل از جریان اصولگرائی می داند و خیلی دور از انتظار است که اهل وحدت و اجماع باشد. ولایتی اما این روزها نسبت به گذشته افت چشمگیری در نظرسنجی ها داشته است. وی یک ضلع ائتلاف سه گانه است. برخی امید دارند که ولایتی را مجاب به اجماع سازند. اما او این روزها به حمایت جامعه مدرسین با امضای آیت الله یزدی دل سپرده است.

اما آن سوی صحنه وضعیت تغییر کرده است. ستاد حسن روحانی جان تازه گرفته است. تلاش برای مجاب ساختن عارف برای کناره گیری روز گذشته نتیجه داد. عارف پیش از این گفته بود که تنها با توصیه صریح خاتمی کنار خواهد رفت. خاتمی نیز دیروز در نامه ای از عارف خواست که به نفع جریان اصلاحات کوتاه بیاید. عارف شب گذشته در بیانیه ای بدون نام بردن از نامزد دیگری از صحنه رقابت خداحافظی کرد.

با این حال باید دید وضعیت روحانی طی روزهای آینده چه میزان تغییر می کند. وضعیت نظرسنجی ها حاکی از آن است که روحانی با موتور رای عارف به رقابت با قالیباف در دور دوم خواهد رفت. نظرسنجی خبرگزاری مهر نیز نشان می دهد که با کنار گیری حدادعادل آرای وی بیشتر به سمت قالیباف می رود.

تکذیب حمایت مصلحی از جلیلی
روز گذشته خبرگزاری نسیم خبری را منتشر کرد که در آن وزیر اطلاعات صریحاً از جلیلی به عنوان نامزد اصلح انتخابات نام برده بود. این خبر پیش از این در رسانه وابسته به سعید جلیلی منتشر شد. بعد از انتشار این خبر، خبرگزاری نسیم خبر مذکور را پیامک هم کرد.

خبرگزاری مهر نیز بلافاصله با عباس سلیمی نمین در همین رابطه گفت وگوئی کرد؛ وی مصلحی را به دلیل حمایت از یک نامزد خاص مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد که این سخنان باعث زیر سوال رفتن جایگاه وزارت اطلاعات می شود.

ساعتی از مصاحبه سلیمی نمین نگذشته بود که وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای پیامک های ارسال شده را مجعول خواند و خبر مذکور را تکذیب کرد. پیش از این نیز اخباری به نقل از وزیر اطلاعات در تجلیل از سعید جلیلی در رسانه های وابسته به این نامزد انتخابات منتشر شده بود. هیچ رسانه ای البته آن اخبار را مورد نقد قرار نداد و وزارت اطلاعات نیز آنها را تکذیب نکرد.

مسير خانه تا محل كار روحاني
حسن روحاني شب گذشته در فيلم تبليغاتي خود به وضعيت اقتصادي مردم اشاره كرد و گفت كه هر روز در مسير خانه تا محل كار خود به چهره مردم نگاه مي كند. وي با اشاره به شرايط اقتصادي كشور اين طور تحليل مي كرد كه چهره مردم اغلب عبوس و اندوهناك و غمگين است.

گفتني است خانه حسن روحاني و محل كار وي در جماران است. مسير خانه تا محل كار حسن روحاني را شايد كمتر از ۵ دقيقه بتوان طي كرد. جماران از مناطق خوش نشين پايتخت است. مردم اين منطقه از قشر مرفه تهران هستند. مردم اين منطقه در صف نان و شير كمتر هستند و بعيد است اهل خيابان باهنر و جماران وقتي دور هم جمع مي شوند از گراني ها بنالند و از اينكه حقوقشان كفاف روزهاي آخر ماه را نمي دهد گلايه كنند.


کد مطلب: 189774

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcd5n0foyt0j56.2a2y.html?189774

الف
  http://alef.ir