پلیس «فتا» به جنگ مجرمان اینترنتی می آید

18 مهر 1390 ساعت 22:18

، تهدیدات و آسیب‌های ناشی از آن در زیر‌مجموعه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران آغاز به فعالیت کرده است.


فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی) و جعل، سرقت اینترنتی، هک و نفوذ، جرائم سازمان یافته رایانه‌ای، پورنوگرافی (موارد سوء اخلاقی) و تجاوز به حریم خصوصی افراد از جمله مهمترین جرائم حوزه فضای مجازی است.


به گزارش فارس از تبریز،رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: پلیس فتا، پرده ارتباط مقابله با جرائم مدرن و سنتی است
محمد حدادی اظهار داشت: پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (پلیس فتا) یک پلیس نوپا بوده که بنا به ضرورت‌‌های جامعه امروزی و استفاده فراگیر از شبکه اینترنت در عرصه پیشرفت جوامع بشری، تهدیدات و آسیب‌های ناشی از آن در زیر‌مجموعه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در سال ۸۹ در مرکز و به تبع آن در اوایل سال ۹۰ در مرکز استان‌ها‌، منجمله استان آذربایجان‌شرقی آغاز به فعالیت کرده است.
وی گفت: با توجه به اینکه آحاد جامعه آشنایی کافی به فضای مجازی نداشته، آسیب‌پذیری در این حوزه به مراتب از فضای حقیقی بیشتر بوده و خطرات جبران ناپذیری را در جامعه گریبانگیر خواهد کرد.
حدادی در تشریح مهم‌ترین جرائم حوزه فضای مجازی و اینترنتی اظهار داشت: فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی) و جعل، سرقت اینترنتی، هک و نفوذ، جرائم سازمان یافته رایانه‌ای، پرنوگرافی (موارد سوء اخلاقی) و تجاوز به حریم خصوصی افراد را می‌توان نام برد.
وی اهداف پلیس فتا را صیانت از هویت ملی و دینی و ارزش‌های اسلامی و انسانی جامعه، حفظ حریم خصوصی و آزادی‌های مشروع در جامعه، حفظ و صیانت از اموال، منافع، اسرار و اقتدار ملی عنوان کرد.
این مقام انتظامی ادامه داد: برای تحقق اهداف مذکور پلیس فتا ماموریت ساماندهی، برنامه‌ریزی، اجراء، هماهنگی، هدایت ستادی و عملیاتی، کنترل و ارزیابی فعالیت‌های تشخیص و پیشگیری، بررسی فنی ادله جرم، اشراف و مقابله و مبارزه با جرائم و همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی انتظامی به منظور تامین امنیت فضای تولید و تبادل در کشور و استان پهناورمان را عهده‌دار ‌است.
وی به منظور اطلاع هم استانی‌های عزیز و گرامی خاطر نشان کرد: در حال حاضر روند رسیدگی به پرونده‌های جرائم رایانه‌ای و اینترنتی بدین صورت بوده که پس از وقوع جرم‌، تشخص بزه دیده با تنظیم شکوائیه‌ای به مراجع ‌قضایی مراجعه و پس از ثبت دستورات قضایی، مرجوعه به این پلیس واقع در تبریز،‌ بلوار ۲۹ بهمن، جنب معاونت تربیت و آموزش فرماندهی انتظامی استان، ساختمان پلیس فتا مراجعه و توسط کارشناسان این پلیس موضوع بررسی و بعد انجام تحقیقات فنی و تخصصی، پرونده تکمیل و به مراجع قضایی مربوطه ارسال می‌شود.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات آذربایجان شرقی اظهار داشت: با توجه به اینکه در فضای مجازی محدودیت مکانی وجود ندارد، اما با انجام بررسی‌های کارشناسانه، چنانچه مجرم یا مجرمان در حوزه استحفاظی مورد شناسایی واقع شوند با هماهنگی قضایی دستگیر و اگر در حوزه سایر استان‌ها باشند، هماهنگی قضایی لازم معمول می‌شود و اگر احیانا مربوط به خارج از کشور باشد به پلیس اینترپل ارجاع و از آن طریق مورد پیگیری واقع می‌شود.


کد مطلب: 125576

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcd5k0f9yt0xk6.2a2y.html?125576

الف
  http://alef.ir