ظریف: در برجام هیچ جایی که مبتنی بر اعتماد باشد وجود ندارد

10 مرداد 1396 ساعت 12:20


وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید وقتی نقضی صورت بگیرد که جمهوری اسلامی را از بهره‌برداری‌های اصلی که از برجام داشته محروم کند، تهران تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.

به گزارش تسنیم، محمد جوادظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به فرودگاه استانبول در جمع خبرنگاران حاضر و در پاسخ به سوالی مبنی بر تصمیمات اخیر کمسیون نظارت بر برجام گفت: در کمیسیون نظارت بر برجام سیاست‌های دولت امریکا که مبتنی بر 2 نکته مهم یعنی بدعهدی آمریکایی‌ها و تشدید خصومت آن‌ها با جمهوری اسلامی ایران بود، بررسی شد.

وی افزود: آمریکایی‌ها نگرانی شدید دارند که برجام از یکسو جمهوری اسلامی ایران را قدرتمند ساخته و از سوی دیگر قدرت مانور آن‌ها را کمتر کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در این زمینه گفت: جمهوری اسلامی ایران اقداماتی از جمله اقدامات حقوقی و ثبت اقدامات آمریکایی‌ها و بدعهدی آن‌ها را از یکسو پیگیری می‌کند. و از سوی دیگر در مجامع بین‌المللی و کمسیون مشترک برجام این موارد پیگیری می‌شوند.

ظریف افزود: براین اساس اقدامات متقابل عملی وزارت خارجه و سازمان انرزی اتمی از هفته گذشته در مجلس و وزارت خارجه شروع شده و اقدامات مشابهی نیز توسط سازمان انرزی اتمی انجام شد و مسئولیت‌هایی به عهده این سازمان نهاده شد.

وی تصریح کرد: هدف ما این است که تلاش دشمنان برجام را برای جلوگیری از بهره‌مندی ایران از منافع برجام را ناکام بگزاریم و این اقدامات توسط 16 توسط جمهوری اسلامی ایران  اعلام شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تاکید کرد: دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی این اقدامات را دنبال کرده و گزارش آن را به هیئت نظارت اعلام می‌کند.

ظریف در پاسخ به این سؤال که جمهوری اسلامی ایران چه پیشنهاداتی را در اجلاس فوق ارائه خواهد داد گفت: مهمترین پیشنهاد ما این است که سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در واقع ادامه سیاست‌های مبارزه با اشغالگری فلسطین است، لازم است کشورهای اسلامی و منطقه هوشیار باشند و اجازه ندهند رژیم صهیونیستی موفق شود که جهان اسلام را از خطر اصلی منحرف و به موضوعات حاشیه‌ای بکشاند.

یف بابیان اینکه مشکل اصلی جهان اسلام افراط‌گرایی و تروریسم است خاطرنشان کرد: البته خطر صهیونیست که به همه این مشکلات دامن زده است.

وی ابراز امیدواری کرد که همه تلاش کشورهای حاضر در سازمان همکاریهای اسلامی که با هدف بازگرداندن قدس شریف به مردم فلسطین و تمام مسلمانان است،‌ محقق شود.

ظریف در خصوص نشست استانبول با بیان اینکه یک جلسه اضطراری با فرصت کوتاهی تشکیل شده اظهار داشت: البته جلسه کمیته اجرایی است که برای اعضای سازمان همکاری اسلامی مانند ایران هم باز است چراکه ما عضو کمیته اجرایی نیستیم زیرا این کمیته شامل رؤسای سابق و کنونی سران و وزرا است.

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: جلسه محدودی است و نباید توقع داشت که همه وزرای سازمان حضور داشته باشند، اما این نشانه هماهنگی کشورهای اسلامی است که در برابر این حرکت جدید رژیم صهیونیستی که در ادامه سیاست‌های اشغالگری و تلاش برای تغییر هویت و ترکیب سرزمینی به‌خصوص قدس شریف و یهودی کردن این مناطق است.

ظریف افزود: این سیاست متاسفانه بدلیل پرداختن کشورهای اسلامی به موضوعات دیگر و موفقیت توطئه صهیونیست‌ها که کشورهای اسلامی را بیش از آنکه متوجه هدف واقعی کند به اهداف غیر واقعی و غیر ضروری متوجه کرده، متاسفانه این سیاست رژیم صهیونیستی ادامه پیدا کرده و هیچ مقاومت جدی نیز از سوی جهان اسلام نبوده به همین دلیل این اجلاس که از طرف دوستان ما در ترکیه برای برخورد با موضوع تشکیل شده از نظر ما یک فرصت است تا جهان اسلام در این حوزه که دلیل اصلی تشکیل سازمان کنفرانس اسلامی در آن زمان که الان سازمان همکاری اسلامی است، همین موضوع فلسطین و اتش زدن مسجد الاقصی بوده و بتوانیم در جهت این هدف اصلی با هم همکاری کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد تصمیماتی که در این اجلاس گرفته می‌شود تصمیمات مناسبی باشد برای یک اقدام هماهنگ بین‌المللی برای پایان دادن به اینکه رژیم صهیونیستی بدون هیچ نگرانی از عواقب اقدامات جنایتکارانه خود علیه مردم مظلوم فلسطین نتواند به این سیاستها ادامه دهد.

وزیر خارجه کشورمان در خصوص خروج از برجام نیز اظهار داشت: برجام بر اساس بی‌اعتمادی مذاکره شده، هیچ جایی از برجام را مشاهده نمی‌کنید که در آن نشانه‌ای از اعتماد متقابل باشد، تمام آن نشانه این است که طرف‌هایی که مذاکره کردند مخصوصا ایران نسبت به سیاست‌های آمریکا کاملا بی‌اعتماد بوده و برای همین در این توافق امکان اقداماتی که می‌تواند منجر به خروج از برجام شود به صورت صریح ذکر شده است، اما اینکه چه زمانی وقت این باشد که ما به این اقدامات دست ببریم تصمیمی است که هیئت نظارت بر برجام می‌گیرد و حتما باید نقضی صورت گرفته باشد که جمهوری اسلامی را از بهره‌برداری‌های اصلی که از برجام داشته محروم کند و در آن زمان است که ایران تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.


کد مطلب: 497609

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccxmq0o2bqoe8.ala2.html?497609

الف
  http://alef.ir