لايحه جامع وکالت و چند نکته

بخش تعاملی الف - معصومه مهرنامی، وکیل

17 شهريور 1395 ساعت 11:18




پس از انقلاب اسلامی به ضرورت و نیاز زمان برخی از قوانین دستخوش تحولاتی اساسی شدند. تصویب قوانین جدید گاهی با حذف کامل و گاهی با تغییرات صورت گرفت از جمله این قوانین مجازات٬ خانواده٬ آیین های دادرسی را می توان نام برد در طول زمان ایرادات و اشکالات پیش آمده سبب شده تا با بازنگری مجدد قوانین اصلاح و تغییر یابند.

سیر تحولات قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات از آن جمله بوده است که چند بار تغییر یافت. ملاحظه سیر این تغییرات نشان می دهد حاصل این تغییرات رویکرد مجدد به قوانین اسبق و استفاده مجدد از مصوبات سابق با استفاده از اصطلاحات رایج و البته گنجاندن قوانین و مقررات مورد نیاز این دوره می باشد. فی المثل در قوانین مجازات و آیین دادرسی جزایی سابق مجازات ها در سه دسته خلاف جنحه جنایت تقسیم و هر دسته تشریفات خاص رسیدگی داشت. این دسته بندی در مصوبات بعد از انقلاب حذف و قوانین جدید جایگزین شد کم کم با بروز اشکالات عملی قانون شورای حل اختلاف (خلاف) دادگاه عمومی (جنحه) وکیفری استان (جنایی) در قوانین گنجانده شد. یا تبدیل مجازات و تعویق حکم که در قانون جزای عمومی مصوب ۱۳۳۰ وجود داشت ویاکفیل شدن شرکت ها ( ماده ۱۳۱ ق.۱۳۳۰ ) و مرور زمان ازقبل وجود داشت که مجددا احیا شده است و با نگاه به قوانین سابق مشخص می شود این مواد نو آوری نبوده و رجعت به قوانین مترقی گذشته است که طراحان آن ها علمای علم حقوق در سالیان دور بوده اند.

حذف دادسرا و احیای مجدد آن نیز از همین موارد است. استقلال کانون وکلا نیز از جمله قوانین مترقی و افتخار آور مصوبات مجالس قبل بوده که تضمین کننده عدالت در یک نهاد غیر دولتی بوده است. این روز ها که بحث لایحه وکالت در دولت و مجلس مطرح است به همكاران گرامی اطمینان می دهم حتی در صورت تصویب لایحه با حذف استقلال کانون دیری نخواهد گذشت که همچون مثال های پیش گفته استقلال کانون مجددا احیا خواهد شد و مانند قانون حذف دادسراها تاریخ مصرف زیادی نخواهد داشت.

اما خطاب به قانونگذاران محترم به مصداق آزموده را آزمودن خطاست بیایید مرتکب اشتباه دیگری نشویم و قانون مترقی که از افتخارات قانونگذاری کشورمان بوده و دنیا در حرکت به این سو است را به دست خود از بین نبریم و بجای صرف وقت مجلس در آینده نه چندان دور برای احیای مجدد آن وقت مجلس را برای مصوبات مترقی و جامع مجالس گذشته از ابتدا تا کنون مثل رقابت مکارانه و شهادت دروغ وفریب دادگاه و حیله و تقلب در کسب وکار ذخیره کنیم تا بجای بروز مشکلات در صدد رفع مشکلات جامعه باشیم.


کد مطلب: 389654

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccpoq102bq4e8.ala2.html?389654

الف
  http://alef.ir