افزایش مهاجرت کودکان کار به کشور / فقط یک‌چهارم کودکان کار در کشور ایرانی‌اند

16 ارديبهشت 1396 ساعت 10:39


عضو هیأت مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان از وجود حدود ۳ میلیون کودک کار در کشور خبر داد و گفت:متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد ورود مهاجرت کودکان کار به کشور بیشتر شده چرا که سخت‌گیری نسبت به ورودشان کمتر شده است.

فاطمه قاسم‌زاده در گفت‌وگو با فارس، گفت: متاسفانه در جامعه به کودکانی توجه می‌شود که در سطح خیابان مشغول به کار هستند در حالی که بسیاری از کودکان در کارگاه‌ها و آشپزخانه‌ها مشغول به کار هستند و شرایط بدتری دارند و دیده نمی‌شوند.

وی ادامه دا د:‌ما کودکانی داریم در مزارع کار می‌کنند، کولبر هستند، کار خانگی که بسیار سخت‌تر از کار در خیابان است و بیشتر دختران به آن می‌پردازند را انجام می دهند اما گویا مسئولان فقط کودکانی را می‌بینند که در خیابان هستند.

وی در مورد آمار کودکان کار گفت: چند سال پیش مرکز پژوهش‌های مجلس به صورت تقریبی اعلام کرد تعداد کل کودکان زیر 18 سال و تعداد کودکانی که به مدرسه می‌روند باید محاسبه شود و مابه‌التفاوت این دو آمار، کودکان کار خواهند بود.

قاسم‌زاده تصریح کرد: بنابر این می‌توان نتیجه گرفت که با احتساب 15 میلیون و 300 هزار کودک زیر 18 سال و حدود 12 میلیون و 300 هزار کودکی که به مدرسه می‌روند حدود 2 میلیون و 500 هزار تا 3 میلیون نفر کودک کار در کشور وجود دارد.

عضو هیأت مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان با بیان اینکه همواره انتقاد شده که این آمارها اعلام نشود، گفت: زمینه کار انجمن‌های غیردولتی بسیار فراهم شده و در برنامه‌هایی که از سوی وزارت رفاه و بهزیستی اجرا شده هر انجمن 100 کودک کار را شناسایی و حمایت کرده است.

وی افزود: بنابراین با طرح وزارت رفاه هر انجمن ۱۰۰ کودک کار را شناسایی می کند و مبلغی هم به این انجمنها داده می شود.

قاسم زاده گفت: طرحی نیز در بهزیستی وجود دارد با عنوان«کودک کار و خانواده» که مبلغ کمی نسبت به طرح قبلی به آنها داده می شود و به طور کلی زمینه کار انجمنهای غیردولتی بسیار فراهم شده است.

وی گفت: 32 سازمانی که عضو شبکه یاری کودکان کار و خیابان هستند در حال حاضر 12 هزار کودک کار را تحت پوشش دارند.

قاسم زاده با بیان اینکه ما آدم‌های سیاسی نیستیم و فقط با کودکان سر و کار داریم،‌گفت:‌ متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد ورود مهاجرت به کشور بیشتر شده چرا که سخت‌گیری نسبت به ورود مهاجران افغانستانی کاهش یافته و در نتیجه کودکان افغانستانی که در سطح شهر به کار می‌پردازند بیشتر شده است این در حالی است که در سال‌های قبل حتی اجازه نمی‌دادند به کودکان افغانی آموزش دهیم و انجمن را پلمب می‌کردند اما اکنون معتقدند کودک مهاجر همانند کودک غیرمهاجر حق آموزش دارد.

عضو هیأت مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان تصریح کرد: بنابر این آماری که اکنون در میان کودکان کار افزایش یافته بیشتر مهاجران افغانستانی هستند که به دلایل عمدتا سیاسی که به آن مداخله نمی‌کنیم ورودشان به کشور آسان شده و این‌ها اغلب خانواده‌های پر جمعیتی هستند که از ضعیف‌ترین اقشار افغانستانی محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: مهاجرت از شهرهای محروم و روستاهای کشور به شهرهای بزرگ اتفاق افتاده اما نسبت به مهاجرت خارجی کمتر بوده است در حالی که قبلا از استان‌های محروم مانند سیستان و بلوچستان به پایتخت و شهرهای بزرگ مهاجرت بیشتری صورت می‌گرفت.

قاسم‌زاده گفت: یک چهارم کودکان کار در کشور، ایرانی هستند و بقیه عمدتاً‌ خارجی بوده و بیشتر از کشور افغانستان و گاهی از پاکستان و عراق به ایران مهاجرت می‌کنند.

عضو هیأت مدیره شبکه یاری کودکان کار و خیابان با بیان اینکه کودکانی که در کارگاهها مشغول به کارند بیشتر ایرانی هستند می گوید: ما در بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم تعداد دختران کار از پسران کمتر است البته شاید به این دلیل است که دختران به کار خانگی بیشتر می‌پردازند و پسران به خیابان بیشتر می‌آیند.


کد مطلب: 469150

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccpoq0x2bqes8.ala2.html?469150

الف
  http://alef.ir