شکوریراد: قبح «فساد» ریخته است
5 اسفند 1395 ساعت 12:01
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت: نتیجه رواج فسادها در سطوح مختلف از بین رفتن اعتماد عمومی است.
به گزارش ایسنا، علی شکوریراد به عنوان سخنران افتتاحیه دومین کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی که صبح روز پنجشنبه برگزار شد، اظهار داشت: قبح انواع فسادهای اداری و دولتی در اختلاسها ،رانتخواری، ایجاد شبکههای پیچیده قاچاق، برداشتهای بانکی، رشوه دادن ،رشوهخواری، زمینخواری، استفاده نابرابر فرصتهای کسبوکار ریخته است.
وی ادامه داد: متاسفانه در همین زمینه مسئولان انگشت اتهام را به سمت یکدیگر میگیرند که نتیجه آن از بین رفتن اعتماد عمومی است.
وی افزود: هدفمند کردن یارانهها تصمیم درستی بود که غلط اجرا شد، اکنون دولت هم یارانه غیر مستقیم و هم یارانه مستقیم پرداخت میکند که این باری بر دوش دولت است و از پویایی دولت میکاهد.
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در ابتدای این سخنرانی اظهار کرد:با یاری خداوند متعال درحالی دومین کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی را برگزار میکنیم که در فاصله یک سال و نیم پس از برگزاری کنگره اول، انتخاب اعضای شورای مرکزی و اینجانب بهعنوان دبیرکل، با همت همه اعضا، ارکان حزب و مناطق و حوزههای آن تا حد بسیار زیادی شکل گر فته و سازمان یافته است.
وی ادامه داد: امید دارم تا پیش از برگزاری کنگره سوم توانسته باشیم مطابق اساسنامه، همه ارکان را در ستاد مرکز، مناطق و حوزهها مستقر کنیم. این اقدامها همه در شرایطی صورت گرفتهاند که هنوز فضای سیاسی کشور از حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ متأثر است و علیرغم امیدواریهای پس از انتخابات دوره یازدهم ریاستجمهوری و تلاشهای ارزنده دولت تدبیر و امید هنوز موانع مختلفی برای عبور از فضای امنیتی به سیاسی وجود دارد. با این حال جوهر امیدی که در دلهای ما و شماست و ایمانی که به لطف خداوند داریم و تجربهای که از آگاهی و عقلانیت ملت به دست آوردهایم حاکی از داشتن چشماندازی بهتر از اکنون است.
وی تصریح کرد: شاهد این مدعا همین گردهمایی ارزنده است. به راستی باید ایمان بیاوریم به داشتن انگیزهها، دغدغهها و تلاشها و مطمئن باشیم که «ان الله لا یغیّر ما بقوم حتی یغیّروا ما بانفسهم». این آیه از قرآن که الهام بخش انقلاب بزرگ اسلامی در سال ۵۷ بوده است همچنان ترسیم کننده مشی اساسی ما در حیات سیاسی جامعه ماست.
شکوریراد همچنین گفت: تجربه گرانسنگ بهدست آمده از انقلاباسلامی و دوران اصلاحات، در برابر همه ما مسئولیتهای جدیدی گذاشته است. تجربه گذار از نهضت به نظام و از انقلاب به اصلاحات چه در نظر و چه در عمل همچنان، به عنوان مهمترین تجربه، پیش روی ماست و البته منشاء بسیاری از چالشها و اختلافهای مختلف، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز هست.
وی در همین رابطه ادامه داد: درک درست آرمانها و شعارهای انقلاب اسلامی و پیگیری آنها در این زمان، بازخوانی اندیشه امام، قانون اساسی، مبانی اصلاحات و پیشبرد رویکردها و برنامههای اصلاحطلبانه، فعالیتهای مدنی و حزبی و تربیت و تقویت نهادها، رفتارها و آموزشهای تعیین کننده حزبی، اساس مسئولیتهای امروز ماست. در این حرکت ما تنها نیستیم. خوشبختانه فعالان بسیاری در احزاب و گروههای دیگر، در نهادها و تشکلهای مدنی و اجتماعی و صنفی و سیاسی مختلف و حتی در میان شهروندان به چنین درک و تلاشی رسیدهاند و به رغم موانع مختلف، جوهر امروز “حرکت رو به جلو” را در جامعه ایران نشان دادهاند.
وی یادآور شد: آنچه در همین ماههای اخیر در مراسم تشییع مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی نمود یافت، جلوهای از تحول و پیشرفتی است که در فرهنگ سیاسی جامعه و نظام به وقوع پیوسته است. از یک سو نفس تجلیل از هاشمی به آن گستردگی، ترجمان رویکرد فراگیر ملت به مشی اعتدالی بود که پیش از آن در انتخابات ۹۲ به منصه ظهور رسیده و اکنون مورد تأکید قرار میگرفت و ازسوی دیگر خویشتنداری و رواداری شرکت کنندگان در مراسم تشییع نسبت به یکدیگر علیرغم تنوع در انگیزهها و شعارها بود.
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت: میراث هاشمی و واکنش مردم به درگذشت او هر دو نمایانگر تحولات و پیشرفتهایی هستند که در جامعه ما به وقوع پیوسته و موجب امیدواری است.
وی تصریح کرد: هفته گذشته سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن گرفتیم. ملت همپای هم در راهپیمایی با شکوه ۲۲ بهمن شرکت کردند. آن راهپیمایی با شکوه چیزی جز تأکید بر همان آرمانهای اصیل انقلاب یعنی “استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی” نبود. مردمی که پایهگذار اصیلترین انقلاب تاریخ معاصر بودند آن اصالت را همچنان پاس میدارند.اصالت هایی که در سه مفهوم صریح و تاریخی یعنی استقلال، آزادی و عدالت در قالب «جمهوری اسلامی ایران بازتاب یافت.
وی افزود: این جمهوری همانطور که حضرت امام (ره) فرمودند یک جمهوری است مانند همه جمهوریهای دیگر در دنیا. یعنی کشور با رأی مردم اداره میشود. رأی مردم اصالت دارد و ملاک حق اعمال حاکمیت است. به این اعتبار هر تبصره بر رأی مردم و هرگونه تحدید آن عدول از آن آرمانها است.
شکوری راد با بیان اینکه استقلال یکی از شعارهای اصلی انقلاب بوده است، گفت: شکوری گفت:در کنار اصل نظام پایدارترین دستاورد انقلاب اسلامی است. فهم نوین از مفهوم استقلال حاکی از تعامل سازنده با جهان بر اساس اصل تصمیمسازی و تصمیمگیری درونزا و بر مبنای حق حاکمیت ملی و در جهت تأمین و گسترش منافع ملی با اتکا بر مزایای درونی است. در این میان شعار “نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی” و راهبرد “عزت و حکمت و مصلحت”، همچنان چراغ راه سیاست خارجی ماست.
وی ادامه داد: طبعاً مانند سایر حوزهها در این مقوله نیز باید از افراط و تفریط پرهیز داشت. آنچه که برآمده از چنین نگاهی به مفهوم استقلال است طبیعتاً نفی هر گونه استکبار و قدرتمآبی و مداخلهگری خارجی به هر شکل و صورت در سرنوشت ملتهاست.
دبیر کل حزب اتحاد ملت اظهار کرد: مردم تا هرکجا که رسما قانون آنها را محدود نکرده است، آزادند و این آزادی بخصوص زمانی معنا پیدا میکند که مردم در یک فرایند منطقی و عقلانی آزادانهترین و مسؤولانهترین نظر یا انتخاب خود را برای تعیین سرنوشتشان در قالب رأی به صندوق بیندازند و آن رأی عیناً خوانده شود.
وی ادامه داد: با چنین رویکردی دیگر هرگز هیچکس از مراجعه به آرای مردم چه به صورت انتخابات و چه به صورت همهپرسی در هر موضوعی نگرانی نخواهد داشت.
این فعال سیاسی گفت: فرایند منطقی و عقلانی برای اخذ رأی مردم نیز بستگی تمام به آزادی بیان، رسانهها و فعالیت احزاب و تشکلها دارد و هرگونه محدود کردن این آزادیها اصالت رأی مردم را از بین میبرد.
شکوری راد در بخش دیگری از این سخنرانی خاطر نشان کرد: عدالت به عنوان یک آرمان بشری و در آموزههای اسلامی موج میزند و هیچ جا سخن از اسلام حقیقی نیست مگر آنکه در آنجا عدل، معیار و مبارزه با ظلم و ظالم برقرار باشد. عدل مایه قوام و دوام ملک و مملکت است و ارکان هیچ جامعهای بیآنکه روابط درونی آن متکی بر عدالت در همه ابعاد اعم از عدالت اجتماعی، عدالت قضایی، عدالت جنسیتی، عدالت اقتصادی و … نباشد استوار نمیماند.
وی گفت: توجه به مفهوم فراگیر عدالت و ابرام و اصرار بر استقرار آن، آرمان تاریخی جنبشها و نهضتهای عدالتطلب و آزادیخواه از جمله انقلاب اسلامی و نیز جنبش اصلاحطلبی بوده و هست. در این میان عدالت اجتماعی اصلی غیر قابل عدول برای اصلاحطلبان است. به جد باور داریم که عدالت اجتماعی در سایه رشد و توسعه پایدار و متوازن و در عین حال برابری آحاد ملت در استفاده از فرصتها و امکانات در سایه شفافیت و گردش آزاد اطلاعات محقق میشود و در غیر آن صورت و بیپشتوانه تولید و تشکیل سرمایه و ثروت ملی، دم از عدالت اجتماعی زدن به چیزی جز توزیع عادلانه فقر نمیانجامد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران قالبی است که از عصاره آرمانهای پیشگفته شکل گرفته و استقرار یافته است گفت:همانطور که در ابتدا عرض کردم مسأله سیاسی امروز جامعه ما پیشبرد خواستههای ملی یعنی آرمانهای انقلاب در مسیری اصلاحطلبانه و قانونی است؛ قانون اساسی ما در مجموع یک قانون مترقی است و اگر همه اصول آن اجرا شوند مردمسالاری سازگار با دین یا “جمهوری اسلامی” تحقق پیدا میکند.
وی گفت: این قانون ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشد اما این موضوع در دستور کار ما نیست و دنبال آن نیستیم. آنچه امروز برای ما موضوعیت بیشتر دارد اجرای کامل قانون اساسی، برای اعمال حق حاکمیت ملت بر سرنوشت است. غفلت از ضرورت اجرای کامل قانون اساسی و تأمین عدالت و آزادی های مصرح در آن موجب نابسامانی در عرصه مشارکت سیاسی و اجتماعی میشود.
شکوری راد ادامه داد: قوه مجریه و رییس آن مجری قانون اساسی و قوه قضائیه ضامن اجرای قانون است. که ضروری است اقتدار کافی برای اجرا و عزم و صرافت لازم برای تضمین اجرای قانون در این دو نهاد وجود داشته باشد.
وی افزود: حقیقت آن است که مردم انقلاب کردند تا به جامعهای آزاد و کشوری آباد دستیابند. این مطالبه انقلابی همچنان پا برجاست. اما به نحو مدنی دنبال میشود. قانونگرایی، کارآمدی، پاسخگویی، شفافیت حداقل انتظاراتی است که مردم از حاکمیت دارند. تجربه دولتهای پس از جنگ تفاوت رویکردهای مختلف را در سرنوشت کشور و مردم، به خوبی آشکار ساخته است.
کد مطلب: 448450
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccp4q0x2bq008.ala2.html?448450