اقدام جدید چینی ها در مبارزه با فساد
28 خرداد 1394 ساعت 9:37
مبارزه با فساد که مدتی است از سوی مقامات قضایی چین در نهادها و سازمانهای بزرگ اقتصادی با شدت هر چه تمامتر آغاز شده، این بار گریبان دو فرمانده ارشد ارتش آزادیبخش خلق را گرفت.
به گزارش ایرنا، مقامات قضایی چین طی دو سال اخیر و پس از فرمان «شی جین پینگ» رئیس جمهور کشور مبنی بر برخورد جدی با مفسدان اقتصادی، مبارزه گسترده ای را بر علیه مقاماتی که به واسطه مشاغل حساس دچار سوء استفاده مالی می شوند، آغاز کردند. در همین راستا اکنون گزارش ها حاکی است که «کو تیه» فرمانده پایگاه ارتش در استان «خه لونگ جیانگ» در شمال شرق کشور و «لیو جانچی» فرمانده بخش ارتباطات نیروهای مسلح پلیس دو نفری هستند که به تازگی بازداشت شده اند.
ارتش چین در بیانیه ای اعلام کرده است که این افراد از لحاظ انضباطی مرتکب تخلفات جدی شده اند. حزب حاکم، دولت و ارتش چین برای معرفی افراد مفسد در این کشور عمدتا به «تخلفات انضباطی» اشاره می کنند که منظور اختلاس، رشوه خواری و انواع فساد مالی است.
گفته شده است که این افراد از سال ۲۰۱۴ میلادی تحت نظر بوده اند و نهایتا در هفته های گذشته به بازداشتگاه انتقال یافته اند. «گوا بو شیونگ» معاون فرمانده کل قوای چین یکی از بزرگترین مقام های مفسد در ارتش است که قانون در حال رسیدگی به فساد وی می باشد.
«نی لی شیونگ» کارشناس نظامی چین در مطلبی که وب سایت سینا در چین منتشر کرده آورده است: به نظر می رسد مبارزه با فساد هنوز مسیر طولانی را برای طی کردن در پیش داشته باشد. وی گفت که فساد در ارتش چین هم یک معضل جدی است زیرا کادر رهبری به این موضوع توجه زیادی دارد و معتقد است که بدنه ارتش برای حراست از کشور باید از هر نظر پاک باشد.
مسوولان بخش های ارتباطات در ارتش به دلیل اینکه مجری برخی طرح های زیرساختی هستند در معرض خطر فساد مالی قرار دارند. نشریه «چیوشی» ارتش چین می نویسد که متاسفانه ویروس فساد به شکل نامناسبی در بدنه حزب، دولت و ارتش رخنه کرده و مقام های ارشد را به وسوسه انداخته است.
چین سال گذشته میلادی (۲۰۱۴)، ۲۵۰ نفر از مقام های ارشد شهرها، استان ها و وزارتخانه ها را به دلیل فساد مالی تحت پیگرد قرار داد که در این بین ۲۱ افسر بلندپایه ارتش به اتهام سوء رفتار از کار برکنار شدند.
مقامات قضایی چین اما اعلام کرده اند که در سال جدید میلادی (۲۰۱۵) روند نظارتی خود را افزایش داده و تعداد افراد بیشتری را زیر نظر گرفته اند. زمانی که مبارزه با فساد مالی در چین رسما اعلام شد، مسوولان امنیتی آن کشور، کنترل حساب ها و فعالیت های افراد بانفوذ و دولتی را در دستور کار خود قرار دادند که در این بین گاهی از دستگیری فرد یا افرادی در این رابطه خبر داده می شود.
چین یکی از سختگیرترین سیستم های قضایی را برای مبارزه با فساد اقتصادی دارد و گاه مجازات این جرم اعدام است؛ با این حال رواج پدیده «مصرف گرایی» و گسترش سیستم «اقتصاد بازار» در دو دهه گذشته در این کشور، فساد اقتصادی را افزایش داده است. مبارزه با فساد به ویژه در ساختار قدرت که ارتش آزادیبخش چین یکی از ارکان آن محسوب می شود همواره یکی از شعارها و دستور العمل های مورد «تاکید شی جین» پینگ بوده که در ادبیات رسانه ای چین به «شکار ببر» شهرت یافته است.
براساس آخرین نظرسنجی انجام شده در چین، ۷۰ درصد مردم رضایت خود را از طرح مبارزه با فساد مالی در دستگاه های دولتی اعلام و از آن استقبال کردند.
آنان همچنین مقابله با فساد مقام های بلندپایه کشور موسوم به «ببرهای بزرگ»، بازگرداندن مقام های فاسد فراری به داخل و پاکسازی اداره ها از مسوولان موسوم به «مقام های لخت»، را سه اقدام مهم دولت در این زمینه در سال ۲۰۱۴ عنوان کردند.
کد مطلب: 277090
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccomqix2bqmx8.ala2.html?277090