توصیه عزت الله ضرغامی به خبرنگاران

17 مرداد 1396 ساعت 10:46


فعال رسانه ای و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خبرنگاران برای برطرف کردن مشکلات جامعه و مخاطبان خود باید به دنبال مساله یابی برای پیشرفت کشور باشند.

به گزارش ایرنا، عزت الله ضرغامی دوشنبه شب در آئین تجلیل از خبرنگاران استان بوشهر افزود: مساله یابی برای پیشرفت کشور غیر از مساله سازی است و این امر چپ و راست نمی شناسد. وی با اشاره به آغاز کار دولت دوازدهم افزود: در این شرایط حساس با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب همه باید به دولت کمک کنند و دولت نیز با سعه صدر در مقابل منتقدان برای پیشرفت کشور گام بردارد.

ضرغامی تاکید کرد: وجود مشکل تنها مربوط به قوه مجریه نیست بلکه قوای دیگر نیز اشکالاتی دارند که باید برای کمک به قوه مجریه مطرح و برای رفع آنها تلاش کرد. وی یادآور شد: برخی خبرنگاران به جای مساله یابی مساله مجازی درست می کنند و به دنبال حل آن هستند.

ضرغامی گفت: خبرنگار باید با مساله یابی غده های چرکین جامعه را شناسایی و با شجاعت آنها را برطرف کند نه اینکه به دنبال مساله سازی باشد. وی افزود: مهمترین وظیفه خبرنگاران روایتگری و آگاهی بخشی است زیرا این آگاهی بخشی و دادن دانستنی های بیشتر که حقیقت را برای مخاطبان روشن می کند بسیار ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه برخی فکر می کنند برخی دانستنی ها، رازها و حقیقت ها می تواند در شرایطی مخرب باشد از آنها هراس و وحشت دارند ادامه داد: نفس دانستن و آگاهی بخشی به صورت مطلق بسیار سازنده، خوب، مفید و ضروری برای آحاد جامعه است. ضرغامی اظهار کرد: بعضی اوقات برخی آگاهی بخشی ها ممکن است تلخ، موجب نگرانی ودغدغه شود ولی این دغدغه ها و نگرانی ها مقدمه ای برای برطرف کردن آنها، احساس مسئولیت و تکلیف متقابل، ایجاد زبان مشترک و مفاهمه ملی است که همه باهم مشکلی را برطرف می کند.

وی با تاکید براینکه صادقانه باید به مردم آگاهی دا گفت: انسان آگاه نمی ترسد و پای آگاهی خود می ایستد. ضرغامی بیان کرد: یکی از مشکلات بزرگ در کشور ما این است که رسانه ها، خبرنگاران، روزنامه ها و سایت ها وامدار اصحاب قدرت و ثروت می شوند و به جاهایی وصل هستند و برای رضایت گروه ها کار می کنند.

وی افزود: این گروه از اصحاب رسانه یا وامدار می شوند و یا در دعواهای قبیله ای یا 'حیدری نعمتی' می افتند و بدترین دیکتاتوری ها را ترویج می کنند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این گروه از بدترین دیکتاتوری های ژورنالیستی، روشنفکری و غرب زدگی حمایت می کنند و اگر کسی کلام حق، حرف خدا، انقلاب و دین را بزند به نام آزادی و مبارزه با دیکتاتوری مورد هجمه قرار می گیرد. ضرغامی بیان کرد: در این شرایط جامعه در مسیری قرار می گیرد که اگر کسی بخواهد حرف حقی هم بزند دچار اضطراب و نگرانی شود.

وی گفت: برخی از روزنامه های کشور وابسته به جریانهای سیاسی اصلاح طلب، اصولگرا یا گروه های دیگر هستند که در این شرایط خبرنگار باید برای خود هویت، تشخص و شخصیت قائل باشد ، هر کاری را انجام ندهد و به مردم و مخاطبان خود خیانت نکند. وی افزود: خبرنگار متعهد برای آگاهی بخشی به جامعه باید کار درست را انجام دهد تنها در این صورت است که کار او برکت پیدا می کند. ضرغامی با بیان اینکه عشق در کار رسانه و حرفه خبرنگاری حرف اول را می زند، ادامه داد: خبرنگار یعنی عشق به صداقت با مردم، به آگاهی رساندن به مردم، هدایت مردم و اهمیت افکار عمومی تنها در این صورت است که سختی کار خبرنگاری را می توان تحمل کرد.

ضرغامی گفت: اگر در کار خبررسانی عشق وجود نداشته باشد و تنها به عنوان یک شغل کارمندی به آن نگاه شود هیچ گاه آن فعال رسانه ای موفق نخواهد بود. ضرغامی با اشاره به شخصی منوچهر آتشی شاعر فقید بوشهری گفت: این شاعر عضو کانون نویسندگان و همواره مورد تعریف شبکه های ماهواره ای بود ولی به محض اینکه تغییر مسیر داد تخریب شد. وی یادآور شد: تغییر مسیر منوچهر آتشی در روزهای آخر عمر همان جذب حداکثری است و این همان چیزی است که مورد انتظار نظام و رهبر معظم انقلاب است.

وی با اشاره به نامه تاریخی این شاعر فقید در روزهای آخر عمر خود گفت: منوچهر آتشی در این نامه در باره جمهوری اسلامی و جفاهایی که با قلم در طول تاریخ نسبت به آن روا شده را با بهترین واژگان بیان کرد و حرکت قلم را پاس داشت که بعد از مرگ مورد تخریب و حمله شبکه های ماهواره ای قرار گرفت. وی با تاکید براینکه باید سره را از ناسره شناخت گفت: امروز رسانه ها با گذشته متفاوت و متکثر شده و دیگر پیام رسان فاعل و پیام جوی منفعل وجود ندارد بلکه همه در این عرصه فعال هستند.

ضرغامی در باره فضای مجازی اظهار کرد: یکی از شیرینی های فضای مجازی این است که در این فضا همه حرف می زنند و آزادی بیان وجود دارد هرچند باید در این فضا به دلیل دروغگویی باید حساس بود. وی تاکید کرد: رسانه هایی که صادقانه کار می کنند قبل از درج خبر با تحقیق و صحبت با مسئولان از درستی خبر مطمئن باشند.

ضرغامی گفت: فضای مجازی مهمترین اختراع و اکتشاف بزرگ جامعه بشری است که علاوه بر پیام رسانی تمام سرویس های زندگی را ارائه می کند در صورتی که ما نیز باید فعال و بتوانیم پیام رسان های بومی خود را درچارچوب مدل های ایرانی کشور طراحی و تولید کرد. وی یادآور شد: در فضای مجازی امروز بیشتر ما مصرف کننده هستیم این درحالی است که این فضا با تمام خوبی هایی که دارد می تواند برای بچه ها و نوجوانان آسیب های فراوانی به دنبال داشته باشد.

ضرغامی تاکید کرد: با توجه به اینکه آسیب های فضای مجازی در برخی زمینها می تواند دودمان انسان را از بین ببرد به همین دلیل باید هوشمندانه و آگاهانه از این امکان بویژه در عرصه خبر و اطلاعات استفاده کرد.


کد مطلب: 499878

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccmoq042bqo48.ala2.html?499878

الف
  http://alef.ir