اعزام کشتی کمک های انسان دوستانه به یمن؛

عربستان: کشتی را باید بازرسی کنیم/ ایران: اجازه بازرسی نمی دهیم

بخش خارجی الف، 23 اردیبهشت 94

23 ارديبهشت 1394 ساعت 12:00


سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات مقامات سعودی مبنی بر بازرسی کشتی نجات ایران تأکید کرد که کشورهای درگیر در جنگ یمن اجازه بازرسی کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه ایران را ندارند.

به گزارش الف، عربستان، عملیات طوفان قاطع را که بیش از ۲۵۰۰ کشته برجای گذاشته است، ۶ فروردین با هدف بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت در یمن آغاز کرد، اما با مقاومت مردم، ارتش و جنبش انصارالله، تاکنون به این هدف و دیگر اهداف اعلامی نرسیده است.

با این حال بر اثر بمباران های مداوم و محاصره مردم یمن، این کشور در آستانه یک فاجعه انسانی قرار گرفته اما عربستان از انتقال کمک‌های امدادی خارجی ممانعت کرده است. ایران تلاش فروانی کرده که محاصره یمن را بشکند و کمک های انسان دوستانه خود را به مردم بحران زده برساند و چند وقت پیش یک فروند هواپیما را روانه یمن کرد اما جنگنده‌های سعودی هواپیما را تهدید به حمله کردند و پس از بی‌توجهی خلبان، باند فرودگاه صعده را بمباران کرده و از انتقال کمک‌ها جلوگیری کرده‌اند.

اما پس از اعلام آتش بس، کشتی «ایران شاهد» روز دوشنبه بندر شهید رجایی بندرعباس را به مقصد بندر الحدیده ترک کرد. طبق اخبار ناوهای ایران به صورت ویژه از کشتی باری حفاظت می‌کنند. در کشتی ایران شاهد در کنار امدادگران، خبرنگاران و پزشکان ایرانی، تعدادی از افراد خارجی (از آمریکا، فرانسه، آلمان و ...) عضو کمپین‌های ضد جنگ نیز حضور دارند. هم‌اکنون کشتی نجات با عبور از بخش‌های زیادی از دریای عمان، در حال ورود به اقیانوس هند است.

واشنگتن روز سه‌شنبه به امدادی بودن ماهیت سفر کشتی ایرانی به یمن اذعان کرد. یک مقام دفاعی آمریکایی به شبکه سی‌ان‌ان گفته است که اطلاعاتی که آمریکا در حال حاضر در اختیار دارد نشان می‌دهد که کشتی ایرانی که راهی یمن شده، حامل هیچ سلاحی نیست.

اما احمد العسیری سخنگوی سعودی ائتلاف متجاوز سه‌شنبه شب با اشاره به اعزام کشتی ایرانی حامل اقلام امدادی و غذایی به یمن گفت در صورتی که تهران اجازه بازرسی از این کشتی را ندهد، امکان پهلو گرفتن آن در یمن وجود نخواهد داشت.

سردار مسعود جزایری نیز در پاسخ به این سؤال که در صورت ممانعت عربستان از رسیدن کشتی حامل کمکهای بشردوستانه ایران به سواحل یمن، پاسخ چه خواهد بود، اظهار داشت: من صراحتا اعلام می‌کنم که خویشتنداری جمهوری اسلامی ایران حد و اندازه ای دارد. وی افزود: عربستان سعودی و حاکمان تازه کار این کشور و هم آمریکایی‌ها و دیگران بایستی توجه داشته باشند، چنانچه بیش از این بخواهند برای جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با کمک رسانی به کشورهای منطقه ایجاد مزاحمت کنند، چه بسا آتشی به پا شود که مهار آن قطعا از دست آنها خارج خواهد شد.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه، نیز می‌گوید: به کشورهای درگیر در جنگ یمن اجازه بازرسی کشتی حامل کمک‌های انسانی جمهوری اسلامی ایران داده نخواهد شد. افخم در مورد ارسال کمک‌های انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران برای مردم بی‌دفاع یمن گفت : متاسفانه محاصره کینه‌توزانه کشورهای متجاوز به یمن که قریب پنجاه روز تداوم داشته‌, شرایط زندگی و گذران امور اولیه در این کشور را بسیار وخیم کرده و در آستانه فاجعه انسانی قرار داده است.

وزارت دفاع نیز در واکنش به اظهارات سخنگوی پنتاگون که کمک دارویی و غذایی مردم ایران به مردم یمن را اقدامی ماجراجویانه و تحریک آمیز تلقی کرده است با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید حملات ددمنشانه رژیم آل سعود به یمن اعلام کرد: آمریکا با حمایت از نسل‌کشی در یمن شریک جرم جنایتکاران جنگی است و کمک‌های غذایی و دارویی مردم ایران اقدامی بشردوستانه، برای التیام بخشیدن به آلام مردم مظلوم یمن است. در این بیانیه همچنین با هشدار نسبت به هرگونه کارشکنی آمده است: عواقب هرگونه اقدام تحریک‌آمیز و ماجراجویی شرورانه در مسیر کمک‌رسانی به مردم یمن، به‌عهده رژیم آل سعود و آمریکا خواهد بود.

همچنین حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در گفت و گوی تلفنی با ارتارین کازین مدیر برنامه جهانی غذا گفته است: ایران ضمن تقدیر از فعالیت های برنامه جهانی غذا آمادگی دارد تا طی ۲۴ ساعت آینده سه فروند هواپیمای هلال احمر حامل کمک های غذایی و دارویی به یمن منتقل کند.


کد مطلب: 270862

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccexqii2bqm48.ala2.html?270862

الف
  http://alef.ir