12 هزار جانباز وکالت می دهند:

اسناد موجود،اثبات جرم آسان؛ آیا وکیل با وجود پیدا می شود؟

بخش داخلی الف، 9 تیر 93

9 تير 1393 ساعت 19:07


هشتم تیر ماه ۱۳۶۶ شهر مرزی سردشت با ده هزار سکنه هدف ۹ بمب خردل قرار گرفت.

از آن تاریخ تا کنون هزاران نفر در این شهر با عوارض مزمن ریه، پوست و چشم دست به گریبان هستند. ارتش بعث عراق طی سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷، ۱۸۰۰ تن خردل، ۴۰۰تن تابون و ۶۰۰ تن سارین علیه ایران استفاده کرد. طی سال‌های دفاع مقدس، ۵ استان مرزی ایران با دو هزارو پانصد تن مواد شیمیایی سمی آلوده شد. چند گرم از این مواد سمی برای ناتوان کردن یا مرگ یک انسان کافی است.

گاز خردل در طبیعت و تحت تاثیر باران و خاک و آفتاب، تجزیه یا خنثی نمی شود و پادزهر ندارد. گاز اعصاب سری G کشف ۱۹۴۰ توسط آلمان و گاز سری V کشف ۱۹۵۰ توسط انگلستان و آمریکا برای اولین با علیه ایران مورد استفاده قرار گرفت.

سی و چهار سال از نخستین حملات شیمیایی به غیرنظامیان و رزمندگان ایران در جنگ تحمیلی علیه ایران می‌گذرد و ایران بزرگترین قربانی کاربرد سلاح های شیمیایی است. ده سال پیش تنها ۴ هزار نفر جانباز شیمیایی شناخته شده بودند که اکنون این رقم دوازده برابر شده است. مجموع مصدومان شیمیایی تحت پوشش و غیر تحت پوشش ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده می شود که با اطرافیانشان یک درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند.

با این همه تا کنون اقدامی جدی برای احقاق حقوق مادی و معنوی قربانیان جنایت ضدبشری کاربرد سلاح شیمیایی انجام نشده است.
سناریوهای پیش رو برای پی گیری شکایت مصدومان شیمیایی علیه حامیان تسلیح شیمیایی عبارتند از:

۱- شکایت دولتی از دولت عراق

۲- تشکیل دادگاه داخلی و محکوم کردن دولت‌مردان اروپایی و امریکایی حامی تسلیح شیمیایی و صاحبان موسساتی که مواد اولیه و فناوری تولید سلاح شیمیایی را در اختیار ارتش بعث صدام قرار دادند. برای شکایت دولتی و محکوم کردن غیابی متهمان و صدور حکم غرامت و تاسیس صندوق پرداخت غرامت و دعوت از موسسات حامی حقوق بشر در جهان و دولت‌های حامی که حاضر به پذیرش مسئولیت خود در این باره نیستند برای واریز مبالغی به این صندوق برای پرداخت غرامت به قربانیان کاربرد سلاح شیمیایی.

۳- مدیریت اعطای وکالت مصدومان شیمیایی به وکلای بشردوست خارج از ایران با تامین هزینه توسط خیرین حمایت کننده برای شکایت شخصی مصدومان شیمیایی علیه حامیان تسلیح شیمیایی برا ساس مدارک و مستندات انتشار یافته در غرب.

که سناریوی سوم اکنون توسط سایت www.dadkhah.net پی گیری می شود. این سایت توسط جمعی از جانبازان شیمیایی سال گذشته مقارن روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی راه اندازی شده، باحمایت برنامه‌ی صبح با خبر و پوشش قانونی خانه‌ی ایثارگران، وکالت قریب ۱۲ هزار جانباز شیمیایی را برعهده گرفتند. حامیان شکایت مصدومان شیمیایی علیه حامیان تسلیح شیمیایی ارتش بعث صدام، این وظایف حقوقی را در برابر آسیب دیدگان شیمیایی دارند:

الف- برشمردن جنایات ضد بشری حزب بعث عراق علیه ایران
۱. حمله به مناطق غیر نظامی
۲. اسرای غیر نظامی
۳. شکنجه اسرا
۴. کاربرد سلاح شیمیایی
۵. حملات شیمیایی به مناطق غیر نظامی که شاخص‌ترین آن سردشت در هشتم تیرماه۱۳۶۶ است(روز ملی مبارزه با سلاح شیمیایی)

ب- آسیب‌های ناشی از حملات شیمیایی
۱. آسیب‌‌های ماندگار در محیط زیست(خاک مناطق آلوده با گاز خردل هنوز فعال است و سبب آسیب شیمیایی می‌شود زیرا این ماده در طبیعت تجزیه نمی‌شود و پادزهری ندارد.)
۲. عوارض مزمن گاز خردل(چند هزار جانباز شیمیایی در بیست سال پیش به چند ده هزار در حال حاضر بدل شده‌اند که به طور عمده از صدمات به ریه رنج می‌برند.)
۳. عوارض روانی( نا امیدی ناشی از کوتاهی عمر، عوارض روانی کمبود مزمن اکسیژن، ناتوانی شدید به‌رغم ظاهری سالم، عوارض ناشناخته از قبیل جهش ژنتیک، آثار بر نسل و سرطان)
۴. آسیب‌های اجتماعی

پ - جنبه‌های مرتبط با موضوع
۱. وحدت ملی در تلاش برای محکومیت دشمن ملت
۲. دریافت غرامت و جبران بخشی از خسارات
۳. جهانی شدن موضوع و به اشتراک گذاری پژوهش پزشکی در روش‌های درمان و نگهداری
۴. محکومیت حقوقی و کیفری صاحبان ثروت و سیاستمداران غربی
۵. طنین صدای مظلومیت و هدایت جریان رسوایی غرب در این مجموعه جنایات ضد بشری

ت- محافل مرتبط
۱. اموربین الملل قوه قضاییه
۲. بنیاد شهید و امورایثارگران
۳. وزارت امورخارجه
۴. هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته حقوق بشر دوستانه
۵. کانون وکلا
۶. کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی

ث- سوابق بین المللی رسیدگی به جرایم ضدبشری عراق
۱. دادگاه رسیدگی به شرکت متروکس چرچیل انگلستان که توسط صدام خریداری و نمایندگی آن در امریکا، به نام صادرات به انگلستان، فناوری و مواد اولیه سلاح شیمیایی از امریکا خارج کرده بود.
۲. دادگاه بانک ایتالیایی بی‌ان‌ال و وام وزارت کشاورزی امریکا به عنوان کمک به تولید آفت کش با رقمی معادل تولید آفت کش برای کل کشورهای جهان به مدت ۱۵۰ سال
۳. دادگاه دارمشتاد و دستگیری مدیرعامل شرکت کارل کولب در آلمان
۴. دادگاه هلند و محکومیت آن‌رات به جرم دلالی مواد شیمیایی برای صدام(اخیرا" اعلام شد این دادگاه حکمی برای پرداخت خسارت به ایران صداد کرده است!)

ج- مسیر تبدیل اسناد رسانه‌ای به اسناد حقوقی و کیفری
۱. بررسی اسناد منتشر شده پس از سقوط صدام
۲. تعریف نوع مشارکت هریک از اشخاص حقیقی و حقوقی در تجهیز عراق به سلاح شیمیایی
۳. تعریف جرم رخ داده در عرصه‌ی بین المللی
۴. تعیین اتهام هریک از صاحبان ثروت و سردمداران سیاست در این مورد
۵. ملزومات ضروری برای تشکیل یک پرونده‌ی محکمه پسند
۶. جمع آوری شکایت افراد حقیقی(جانبازان شیمیایی) از مظنونان
۷. برشمردن خلاءهای موجود
۸. تنظیم دادخواست و تعیین مرجع صالحه‌ی بین المللی
۹. ترسیم مسیر تحویل و پی‌گیری دادخواست
۱۰. پشتیبانی رسانه‌ای از فعالیت حقوقی

امروز و در اولین سالروز راه اندازی جنبش پیگیری حقوق جانبازان و مصدومان شیمیایی، تمامی وکلای کشورمان می توانند با مراجعه به سایت این مجموعه و مشارکت در این بسیج همگانی برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی وارد عمل شوند تا جانبازان شیمیایی عزیزمان، محاکمه عاملان این وقایع را به چشم خود ببینند.

عاملانی که فهرست بلند بالایی از جنایات را مرتکب شده اند که می توانید فهرست آن را از اینجا ببینید؛ فهرست تامین‌کنندگان ‌فناوری سلاح‌های نامتعارف عراق!


کد مطلب: 232639

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc1iqio2bq1e8.ala2.html?232639

الف
  http://alef.ir