از ادعای تقلب تا حس کاذب پیروزی

بخش تعاملی الف - احمد شیرانی تک آبی

25 اسفند 1394 ساعت 6:59




حضور پر حرارت و شور انگیز ملت ایران در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی موجب شد که بار دیگر مردم سالاری دینی ایرانیان در کانون توجهات جهانی قرار گیرد. افزایش نامزدها و رقابتی شدن فضای انتخابات با مشارکت جریان های متنوع سیاسی، فعالیت رسانه ها و بالاخص فضای مجازی نقش مهمی در خلق این حماسه داشتند. این کارزار سیاسی بواسطه آزمون انتخاباتی دولت در شرایط پسا برجام اهمیت دو چندانی یافته بود.

ادبیات تند، خشن و حتی توهین آمیز رسانه های حامی دولت و حتی شخص رئیس جمهور نسبت به منتقدان برجام ( که مورد تذکر مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت ) برجام را به خط قرمز دولت یازدهم مبدل ساخت. دولت با استفاده از ابزاری به نام برجام، باعث ایجاد فضای دو قطبی شد. از طرفی تلاش نمود تا این دو قطبی را به انتخابات مجلس بکشاند و شاهد شکل گیری مجلسی با اکثریت اصلاح طلب باشد.

پیروزی قاطع فهرست اصلاح طلبان در تهران، همانگونه که شخص آقای عارف نیز بدان اشاره کردند خارج از تصور بود. حلاوت این پیروزی بزرگ آنچنان بود که اصلاح طلبان در فضایی کاملا احساسی خود را فاتح و دارای اکثریت مجلس دهم می پندارند. اما آنگونه که آمار نشان می دهد، مجلس دهم مجلسی از جنس اصول گرا خواهد بود. برتری حداقل ۶۰ درصدی اصول گرایان در کشور نشان از اعتماد مجدد مردم به این گفتمان را دارد. در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ نیز رای بالاتر تهران موجب شد که دوستان اصلاح طلب، تهران را کل ایران تصور کنند و از فتح پاستور سخن بگویند.

رای مردم به اصلاح طلبان بالاخص در تهران قابل احترام است و به جریان رقیب می بایست تبریک گفت چنانکه بسیاری بزرگان جریان اصول گرا در چند روز اخیر چنین کردند. اما مگر این صندوق های رای همان صندوق های سال ۸۸ نبود؟ آیا سیستم انتخاباتی و قواعد بازی تغییر کرده است ؟ مدعیان آزاد اندیشی، دموکراسی خواهی و منادیان شعار زنده باد مخالف من با اختلاف یازده میلیونی آرای ریاست جمهوری در سال ۸۸ چگونه برخورد کردند؟ آنان چگونه حماسه تاریخی ۸۵ در صدی را خدشه دار کردند. آنان در آن روز ها نه تنها به رای مردم تمکین نکردند و نه تنها به رییس جمهور محترم تبریک نگفتند، بلکه از توهم تفلب با استدلال های تمسخر آمیزی همچون تئوری داماد لرستان سخن گفتند. [...]

حتی در انتخابات اخیر نیز عده ای اظهارات شاذی بیان نمودند از آن جمله آقای منتجب نیا از چهره های اصلاح طلب چند روز قبل از انتخابات در اظهاراتی عجیب خبر از انتقال یک میلیون نفر به پایتخت توسط جریان رقیب دادند. براستی جایگاه حقوقی اظهاراتی از این دست کجاست؟ تقسیم بندی و درجه بندی شهروندان پدیده مذمومی است که به اعتقاد برخی از نیروهای اصلاح طلب تبدیل شده است آنان که روزی ملت را قابلمه به دست می نامیدند امروز از توسعه یافتگی سیاسی مردم تهران و عدم توسعه یافتگی مردم شهرستان ها و روستاها سخن می گویند. انتخابات خوب است تا زمانی که نام ما از صندوق خارج شود. سیستم انتخاباتی سالم است تا زمانی که خروجی آن ما باشیم. مردم دارای توسعه یافتگی هستند تا زمانی که به ما رای دهند. و...

علی ایحال به نظر می رسد مدعیان پیروزی امروز می بایست بابت ادعای تقلب دیروز از ملت و نظام عذرخواهی کنند. تمام ملت ایران بواسطه خلق این حماسه قابل تقدیرند، دولت از پسا برجام به پسا انتخابات رسیده است، روز ها از پی هم می گذرد و ما منتظر صد روز بعدی هستیم، وعده های اقتصادی دولت در سرمای شعار فریز شده است. به امید یافتن تدبیری برای پایان دادن به شعار های بی پایان.


کد مطلب: 338830

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc14q1x2bq148.ala2.html?338830

الف
  http://alef.ir