بیانیه سردار سلیمانی در پاسخ به چه کسانی صادر شد؟

بخش سیاسی الف، 27شهریور95

27 شهريور 1395 ساعت 10:26


سردار روزهای سخت نبرد با بعثی‌ها و تکفیری‌ها در ماه‌های اخیر توسط ناآگاهان سیاست وارد بازی شده بود که هیچگاه داوطلب آن نبود و همین موضوع خروش انقلابی او را در مقابل تخریب‌ها پدید آورد. خروشی که پاسخی به گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدی وی در انتخابات ۹۶ بود.
بعد از این حدس و گمان‌ها بود که « حاج قاسم» با صدور بیانیه‌ای نوشت: با اهدای سلام و درود خالصانه به محضر رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی و ملت شریف و عزیز ایران؛ در پاسخ به اظهارات تفرقه‌افکنانه اخیر دشمن و مطالبی که حول آن بیان و القا می‌شود، عرض می‌کنم جبهه دشمنان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی سخنان خود را همواره با هدف تفرقه و ایجاد تقابل بین صفوف متحد و یکپارچه مردم انقلابی و رشید بیان می‌کند؛ لذا هیچگاه نباید به آن توجه و اعتنایی کرد. اما مهم‌ترین خبری که جرقه‌ای جدی برای واکنش سردار بود، سخنان « دنیس رأس»، سیاستمدار کهنه‌کار آمریکایی که در دوره چندین رییس‌جمهور، از جمله باراک اوباما، رییس‌جمهور فعلی آمریکا به عنوان مشاور فعالیت کرده بود که در مصاحبه‌ای تأکید کرده بود، واشنگتن باید جناح حسن روحانی، رییس‌جمهور فعلی ایران را تقویت و جناح قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تضعیف کند.


به گزارش صبح نو اشاره سردار سلیمانی به سخنان تفرقه‌افکنانه دشمنان به این بخش از سخنان دنیس رأس  سیاستمدار کهنه کار آمریکایی مرتبط است که گفته بود: شما می‌خواهید چه کسی موفق شود؟ قاسم سلیمانی یا روحانی؟ سپاه و بسیج به سمت رویکرد تقابل‌جویانه گرایش دارند در حالی که طیف روحانی بیشتر به سمت رویکرد عادی‌سازی روابط متمایل است. بنابراین پیشنهاد من این است اگر شما می‌خواهید بر موازنه قدرت بین آنها اثر بگذارید راهش کنار آمدن با کارهایی نیست که قاسم سلیمانی در منطقه انجام می‌دهد، بلکه باید هزینه‌ها بر ایران به خاطر اقدامات سلیمانی را افزایش داد.»

دنیس راس

پیش‌تر برخی رسانه‌های داخلی با دوگانه‌سازی روحانی- سلیمانی تلاش می‌کردند فرمانده سپاه قدس را نامزد انتخابات معرفی کنند و به همین بهانه به تخریب وی بپردازند. حتی کار به آنجا رسید که آقای صادق زیبا کلام از فعالان اصلاح‌طلب هم در مقام تخریب سردار سلیمانی ادعا کرده بود: به فرض پیروزی سردار سلیمانی در انتخابات، باید بدانیم که سیاست خارجی ایران در آن زمان نسبت به سیاست خارجی دوران روحانی ۱۸۰ درجه متفاوت خواهد بود و به شرایطی شبیه به سال‌های ۸۴ تا ۸۸ بازخواهیم گشت.

صادق زیبا کلام

وی در توضیح سخنانش افزوده بود: حرف من این است که اگر سردار سلیمانی یا احمدی‌نژاد نامزد شوند، شرایط انتخابات نظیر سال ۸۴ و ۸۸ خواهد بود در این شرایط ظریف یا حتی عارف گزینه‌های مقبول و محبوب‌تری نسبت به روحانی خواهند بود.
اصلاح‌طلبان که از هیچ تلاشی برای به حاشیه کشاندن سردار فروگذار نمی‌کردند حتی برای قوت بخشیدن به شایعه خود سراغ آقای محمدرضا باهنر هم رفته بودند و از او درباره شایعه نامزدی سردار سلیمانی پرسش کرده بودند که در پاسخ باهنر اعلام کرده بود: آقای سلیمانی وظایف خودش را دارد و به آنها عمل می‌کند. برگ دیگری از سناریوی مطرح کردن نامزدی سردار سلیمانی را می‌توان عادی کردن تخریب او ارزیابی کرد. او که بحق یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های ایرانی در سال‌های گذشته بوده، با این شایعه راحت‌تر در معرض تیر دشمنان داخلی و خارجی قرار می‌گرفت.

حاج قاسم سلیمانی در بخش دیگری از بیانیه‌اش درباره شایعه نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری، تأکید کرده است: حقیر سرباز صفر ولایت و نظام جمهوری اسلامی و ملت شجاع و عزیزتر از جانم بوده و ان‌شاءالله با استعانت از خدای سبحان تا آخر عمر در همین جایگاه «سربازی» خواهم بود. پروژه تقابل میان رییس‌جمهور و سردار سلیمانی حتی به آقای آشنا مشاور آقای روحانی هم رسیده بود و مشاور فرهنگی‌اش با چندین موضع‌گیری علیه «حاج‌قاسم» تلاش داشت این تقابل را جدی نشان دهد.

مورد اول، بعد از جدی شدن تمایل اصلاح‌طلبان به عبور از روحانی و مطرح کردن نامزدی سردار سلیمانی، آشنا در توییتر شخصی‌اش با جدی گرفتن این شایعه نوشته بود: «بگذاریم حاج قاسم در قله اسطوره‌ای دفاع از حریم و حرم بماند؛ نگذاریم او را چون محسن و باقر به کارزار کلید و گازانبر بکشانند.»

تلاش برای تقابل دولت با سردار سلیمانی بار دیگر نیز خود را نشان داد و بعد از بیانیه سردار سلیمانی خطاب به حاکمان بحرین که همزمان با تغییر حسین امیرعبدالهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه شده بود، بار دیگر آشنا در توییتر نوشت: «اولین چالش جدی برای معاونت جدید وزارت امور خارجه خلق شد؛ دو بیانیه، یکی سلب تابعیت و دومی سلب مشروعیت. معاون، به قلب خسته تدبیر خوش آمدید.»

حالا آشکارتر می‌توان خط داخلی و خارجی این تقابل‌های ساختگی را بهتر دید. سردار آزرده از این شایعات و اظهار نظرها در بند آخر بیانیه‌اش نیز تأکید دارد: از همه برادران و خواهران عزیزم خواهشمندم با بی‌اعتنایی به اظهارات فریبکارانه و تفرقه‌افکنانه دشمنان اجازه ندهند وقت ارزشمند خدمتگزاران این ملت صرف اهداف و مقاصد شوم دشمنان شود. باید دید فضای چند ماهه تخریب سردار در برخی رسانه‌های داخلی و خارجی با این بیانیه کاهش خواهد یافت یا همچنان تخریبگران برنامه‌های خود را ادامه خواهند داد. آنچنان که آقای عبدالله گنجی، مدیر مسوول روزنامه جوان هم نوشت: آنان که رأی کمی دارند و تلاش می‌کنند در غیاب دیگران و بدون رقیب برایشان فرجی بشود، امید است بعد از بیانیه حاج قاسم آرام گیرند و دست از تخریب‌های اتوکشیده بردارند.

همچنین  مهدی محمدی، تحلیلگر سیاسی نیز درباره بیانیه سردار سلیمانی نوشته است: حاج_قاسم_سلیمانی در بیانیه‌اش گفته تا آخر عمر سرباز خواهد ماند. از قضا این پاسخ، نگرانی آنها را که این روزها دیگر نمی‌توانند حقد و کینه خویش را نسبت به او پنهان کنند، بیشتر خواهد کرد. مشکل اصلی این طایفه در واقع این است: قاسم نامی هست که می‌جنگد و پیروز هم هست، بنابراین مردم ممکن است بپرسند اگر پیروزی ممکن است پس شما چرا این همه اهل تسلیم‌اید؟ یا آن دیگری کسی است که نشان داده در تحریم و با دست‌بسته هم می‌توان کار کرد؛ خب این هم خطرناک است چون احتمال دارد این پرسش را در ذهن مردم ایجاد کند که اگر کار می‌شود کرد پس شما چرا هیچ کاری برای مردم نکرده‌اید؟ مشکل قاسم‌ها و باقرها این است که نشان داده‌اند «مرد کارند»؛ پس باید تخریبشان کرد. وقتی بناست چون اشراف زندگی کنیم و همه چیز را به کاکل خارجی گره بزنیم خطرناک‌ترین افراد کسانی هستند که خیرشان به مردم برسد.


کد مطلب: 392849

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc0iq1o2bqo48.ala2.html?392849

الف
  http://alef.ir