گسترش عظیم اتحاد مسلمانان و پایان اختلافات مذهبی

3 اسفند 1389 ساعت 8:44


بخش خبری الف

یکی از نکات مهم حوادث اخیر در خاورمیانه، افزایش چشمگیر اتحاد میان مسلمانان کشورهای اسلامی بوده است. جنبش های مردمی در سراسر کشورهای عربی، گروههای مختلف مسلمان و افراد با مذاهب مختلف در این کشورها را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرد و باعث شد آنها اختلافاتشان را کنار بگذارند و علیه حکومت های دیکتاتوری عربی هم صدا شوند.

به گزارش الف به نقل از روزنامه فایننشال تایمز و پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ، این جنبش های مردمی در جهان عرب همچنین باعث ایجاد اتحاد میان افراد با مذاهب مختلف در کشورهای عربی شده است. برای نمونه در ناآرامی ها و تظاهرات های مردمی اخیر در مصر مسلمانان اکثریت و اقلیت مسیحی علیه حکومت حسنی مبارک یک صدا شده بودند و اتحاد در میان آنها موج می زد و این اتحاد یکی از عوامل به ثمر رسیدن انقلاب در این کشور بود. در تظاهرات های اخیر پیش از انقلاب مصر، مسلمانان و مسیحیان دست در دستان یکدیگر برای حفاظت در برابر پلیس ضد شورش سپر انسانی ایجاد کرده بودند. در تظاهرات های مردمی در مصر دیگر هیچ نشانی از اختلاف مذهبی وجود نداشت و مسلمانان شعارهای مسیحیان و مسیحیان شعارهای مسلمانان علیه دولت حسنی مبارک سر می دادند و همه آنها پرچم مصر را برافراشته کرده بودند.

"شیخ یوسف قرضاوی" یک روحانی در این راستا گفت: انقلاب اخیر مصر نکات مثبت بسیاری به همراه داشت که از آن جمله می توان به غلبه مردم مصر بر اختلافات مذهبی شان اشاره کرد. وی تصریح کرد که در تظاهرات های مردمی مصر، مسلمانان و مسیحیان بدون هیچ اختلاف مذهبی علیه حکومت دیکتاتوری حسنی مبارک متحد شدند و اخلافات مذهبی شان را نیز کنار گذاشتند.
پیشتر مردم مصر مدتها اختلافات مذهبی میان مسیحیان و مسلمانان را تجربه کرده بودند و این اختلافات گاهی باعث بروز تنش جدی در این کشور شده بود. اما با بروز انقلاب در مصر یکسری از مردم این کشور معتقدند که نشانه هایی از اتحاد میان افراد با مذاهب مختلف در این کشور دیده می شود و این یک تغییر مهم محسوب می شود.

در کشورهای یمن، اردن، الجزایر، لیبی و تونس نیز مسلمانان شیعه و سنی در پی تظاهرات های مردمی اخیر علیه حکومت های استبدادی کشورشان با یکدیگر متحد شده اند و اختلافات مذهبی را کنار گذاشته اند. به گفته کارشناسان امور مذهبی در دنیای اسلام، تظاهرات های مردمی در چند کشور عربی نوید این را داده که گروههای مختلف مسلمانان می توانند علیه دیکتاتوری ها و حکومت های استبدادی دیگر در جهان یک اتحاد عظیم تشکیل دهند. این اتحاد مسلمانان می تواند در آینده برای یکسری رژیم ها مشکل ساز شود. در این میان رژیم صهیونیستی بیش از همه نگران این اتحاد عظیم مسلمانان است. با توجه به حمایت گسترده مسلمانان جهان از مردم فلسطین، مقامات تل آویو از این اتحاد مسلمانان به عنوان یک تهدید جدی برای خود یاد می کنند. برخی دیگر، آزادی خواهی و عدالت طلبی مسلمانان کشورهای عربی را عامل اتحاد آنها علیه حکومت های دیکتاتوری کشورهایشان برشمردند.
 


کد مطلب: 96395

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbsfb9.rhb09piuur.html?96395

الف
  http://alef.ir