وزیر خارجه آلمان حامل چه پیامی درباره بحران سوريه برای ایران بود

بخش خارجی الف، 27 مهر 94

27 مهر 1394 ساعت 6:00


ارتش سوریه زیر چتر حمایتی جنگنده های روسی و سوری، عملیات بزرگ نظامی خود را در محورهای شمالی حلب،لاذقیه، حماه، حمص و قنیطره آغاز کرده که به هلاکت و یا زخمی شدن تعداد زیادی از تروریست های تکفیری منجر شده است.

به گزارش بخش خارجی الف، شبکه‌های عربی از ادامه عملیات ارتش سوریه در حومه جنوب غربی حلب ، خبر دادند. پایگاه اینترنتی العهد گزارش داد که ارتش سوریه روستای الوضیحی در حومه جنوبی حلب را تحت کنترل خود درآورد و تعدادی از تروریست‌ها را به هلاکت رسانده و زخمی کرد. ارتش سوریه با کنترل بر تپه حویز در جنوب غرب روستای الوضیحی توانست عملیات نظامی خود در حومه جنوب غرب حلب را تکمیل کند.

همزمان گروه‌های تروریستی در شبکه‌های اجتماعی اذعان کرد که تلفات و خسارت‌های شدیدی را دیده و اسامی کشته‌های خود را منتشر کردند. از سوی دیگر، یگان‌های ارتش سوریه در فرودگاه دیرالزور ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ تروریست داعش را به هلاکت رساندند.

وزارت دفاع روسیه طی بیانیه ای اعلام کرد که غیرنظامیان سوری ساکن در مناطق تحت تصرف داعش به نیروهای هوایی روسیه کمک‌ می‌کنند و اطلاعاتی را پیرامون فعالیت‌های این گروه و مقرهای نیروهایش ارائه می‌دهد.

برخی تحلیل گران خارجی معتقدند نیروهای زمینی سوریه با پشتیبانی هواییروسیه در جنگ پیشروی های عظیمی در آینده خواهند داشت. این در حالی است که تحولات عرصه دیپلماسی به موازات اتفاقات میدان نبرد نیز در جریان است.

در این راستا وزیر خارجه آلمان بعد از تهران به ریاض رفته تا در آنجا با عادل الجبیر همتای سعودی خود و همچنین با نمایندگان جامعه مدنی و فرهنگی عربستان دیدار کند. محور گفت‌وگوهای اشتاین‌مایر با مقامات سعودی، مبارزه با داعش است. رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان همچنین روز سه‌شنبه به امان، پایتخت اردن می‌رود. موضوعات مهم مذاکرات او با وزیر خارجه اردن، مقابله با تروریسم و مسئله پناهجویان خواهد بود. اردن میزبان هزاران پناهجو و آواره سوری است که به این کشور همسایه گریخته‌اند.

خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که اشتاین‌مایر در جریان سفر خود به منطقه می‌خواهد با ایران و عربستان، دو بازیگر عمده مناقشه سوریه، درباره بحران این کشور گفت‌وگو کند. در گزارش رویترز آمده است که یافتن هر گونه راه‌حلی برای بحران سوریه بدون در نظر گرفتن نقش ایران و عربستان در منطقه، ناممکن خواهد بود.

در همین راستا الف، با حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل بین‌المللی گفتگویی داشته که ماحصل این گفتگو به شرح زیر است:

الف: تحولات میدانی سوریه در حال حاضر چگونه است؟
هانی‌زاده: پس از حضور پررنگ نیروی هوایی روسیه در سوریه و بمباران دهها مرکز تروریستی در خاک این کشور عملیات میدانی تغییر اساسی به نفع ارتش و دولت سوریه پیدا کرد و توانست به غرب حلب پیشروی کند و بخش‌هایی نیز از حمص، ادله و حماء هم توسط ارتش سوریه پاکسازی شد که این امر نشان میدهد که شرایط نسبت به گذشته تغییر کرده است.

دولت سوریه در حال حاضر با پوشش ارتش روسیه و کمک مشورتی برخی از فرماندهان ایرانی توانسته بر بخش زیادی از خاک سوریه تسلط پیدا کرده و بیشتر مناطق را از گروههای تروریستی پاکسازی کند. لذا به نظر می‌رسد بر اساس آماری که از سوی ارتش سوریه و روسیه منتشر شده است نزدیک به ۵۰۰ نفر از گروههای تروریستی داعش در سوریه به هلاکت رسیده‌اند.

الف: اوضاع استان حلب در حال حاضر چگونه است و چرا اين استان اهميت راهبردي براي طرفين دارد؟
هانی‌زاده: شهر حلب دومین شهر بزرگ سوریه است و به دلیل اینکه پایتخت اقتصادی سوریه تلقی می‌شود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همچنین از سوی دیگر با توجه به بافت اجتماعی شهر حلب و اینکه بیشتر اسلام گرایان در این شهر متمرکز هستند گروههای تروریستی برای اینکه فشار زیادی به دولت سوریه وارد کنند در اولین اقدام شهر حلب را تصرف کردند تا بتوانند از لحاظ اقتصادی و مذهبی دولت را تحت فشار قرار داده و ضربه سنگینی به نظام بشار اسد وارد کنند.

الف: تاثير ورود روسيه بر اوضاع ميداني سوريه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
هانی‌زاده: همانطور که می‌دانید ۵۴ ماه از بحران نفس‌گیر سوریه می‌گذرد و دولت این کشور توانسته با همکاری ایران، روسیه و مقاومت اسلامی لبنان این بحران را تا حدودی مهار کند و شرایط را به گونه‌ای پیش ببرد که آمریکا و غرب به این نتیجه برسند که راه حل بحران سوریه نظامی نیست و باید به راه‌حل سیاسی در این کشور رسید و مردم این کشور باید برای زندگی خود تصمیم‌گیری کنند. ارتش روسیه تا به این لحظه بسیار خوب عمل کرده است و توانسته تا حدود زیادی گروه ترویستی داعش را از بین ببرد و در راستای منافع سوریه گام بردارد که این موضوع موجب نگرانی عربستان و سایر کشورهای غربی شده است.

الف: برخی رسانه های خارجی بر این نظر هستند که  اشتاين ماير وزیرخارجه آلمان در سفر خود به ایران حامل پیامی در راستاي ميانجيگيري براي حل بحران سوريه بوده است. نظر شما در این باره چیست؟
هانی‌زاده: آلمان به طور کلی با حمله عربستان به یمن و همچنین بحران سوریه مخالف است، باتوجه به اینکه در حال حاضر آلمان با بیشترین مهاجرین از سمت سوریه مواجه است تلاش می‌کند تا هرچه سریع تر این بحران را با ظرفیت ایران حل و فصل کند.

به نظر می‌رسد که وزیر خارجه آلمان از سوی اتحادیه اروپا طرح مهمی را به ایران آورده است که در این طرح قرار است بحران سوریه و یمن مورد بررسی قرار بگیرد و امیدواریم بتواند به حل این بحران‌ها کمک کند چراکه تنها راه حل سوریه سیاسی بوده و طرح ایران می تواند تاثیر مهمی در اوضاع سوریه بگذارد.


کد مطلب: 302856

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbs5bf0rhbgwp.uiur.html?302856

الف
  http://alef.ir