تغییر واحد پول رایج کشور به تومان/ نظر شما چیست؟

بخش اقتصادی الف؛ 2 مرداد 96

3 مرداد 1396 ساعت 14:06


موضوع تغییر پول ملی و حذف چند (سه و یا چهار صفر) در جهت تقویت ارزش پول ملی چند سالی مطرح‌شده و هرز گاهی خبری در مورد آن منتشر و دوباره به فراموشی سپرده می‌شود.
 
به گزارش الف؛ دولت یازدهم در آذرماه سال گذشته در حین بررسی لایحه پیشنهادی بانک مرکزی رأی به تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان داد که این موضوع در جلسه عصر روز گذشته (یکشنبه) هیئت‌وزیران، با بررسی لایحه اصلاح قانونی پولی بانکی کشور، تغییر واحد پول کشور با تصویب نهایی دولت، تومان و برابر 10 ریال تعیین شد؛ البته این موضوع باید برای اجرایی شدن نیاز به تصویب مجلس و تائید شورای نگهبان داد تا به قانون تبدیل شود.
 
این موضوع حذف صفر از پول ملی نیست و فقط تغییر واحد پولی ملی (رایج کشور) از ریال به تومان است؛ این دو موضوع کاملاً با یکدیگر متمایز هستند. بنا بر گفته دولتمردان حذف صفر اکنون در دستور کار نیست و زمان آن هنوز فرانرسیده است؛ اما تغییر ریال به تومان، به اعتقاد کارشناسان نه‌تنها نمی‌تواند اثر خاصی اقتصاد داشته باشد، بلکه با فوایدی هم همراه است.
 
هدف دولت از این اقدام حرکت بر مبنای عرف جامعه به شمار می‌رود و موجب خواهد شد تا حتی در موارد محدودی هم که از ریال در مبادلات روزانه مالی و پولی کاربرد داشت، استفاده نشود. این موضوع اولین اقدام برای ساده‌سازی اعداد و ارقام حذف یک صفر از واحد پول ملی است. امروز اصطلاح تومان در بین مردم رایج بوده و تغییر واحد پول از ریال به تومان فقط در نظام بانکی، حسابداری شرکت‌ها، ترازنامه‌ها و ثبت در دفاتر کارایی دارد.
 
تغییر واحد پولی کشور از ریال به تومان در مبادلات و جابجایی پول اثر مثبت خواهد داشت، اما در شاخص‌های اقتصادی مثل تورم، نقدینگی، واردات، صادرات یا درآمد ملی هیچ تأثیری نخواهد داشت و حذف یک صفر به دلیل این تغییر صوری بوده و صرفاً اثر روانی دارد؛ البته با اجرایی شدن این اقدام باید اصلاحاتی در برخی بخش‌ها مانند دفاتر حسابداری، چاپ اسکناس، دسته‌چک و یا ضوابط نگهداری حساب‌ها در بانک‌ها انجام‌شده و به تومان تبدیل شود و درمجموع موجب ایجاد مشکلی برای مردم نمی‌شود.
 
لازم به ذکر است که برخی کارشناسان اعتقاددارند با توجه به هزینه بالای چاپ و انتشار اسکناس (پول) با واحد پولی تومان»، بهتر است با اجرایی شدن آن موضوع حذف صفر نیز از پولی ملی اجرایی شود؛ یعنی به‌جای دو بار هزینه کردن (یک‌بار برای تغییر واحد و بار دیگر برای حذف چند صفر از پول ملی) هر دو اقدام در یک مرحله انجام شود و دوباره جمع‌کردن اسکناس‌ها و چاپ اسکناس جدید در کل کشور کار صحیح نیست.
 
 


کد مطلب: 495033

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbfsbafrhb9gp.uiur.html?495033

الف
  http://alef.ir