کاش موسوي مثل هيلاري رفتار مي‌کرد

محمدسعيد احديان، 9 دی 95

9 دی 1395 ساعت 12:24


ايالات متحده آمريکا- 8 نوامبر 2016
رقابت بين ترامپ و کلينتون ميليمتري پيش مي‌رود، اين قدر رقابت نزديک است که حتي با ضريب خطاي‌اندک، دقيق‌ترين نظرسنجي‌ها هم از توان پيش بيني عاجزند. تقريبا همه چهره‌هاي محبوب هنري از بازيگر و کارگردان گرفته تا خواننده‌هايي با مخاطبان چند ده ميليوني، هرچه داشتند رو کردند تا هيلاري رئيس جمهور شود؛ نه اينکه خيلي از او خوششان بيايد بلکه چون از ترامپ بدشان مي‌آيد . آمريکا تا به حال چنين رقابتي را تجربه نکرده است چون فضاي اجتماعي و سياسي جامعه آمريکا دوقطبي شده است. دو قطبي نه به معناي دو قطبي انتخاباتي، بلکه به معناي دوقطبي ناشي از فعال شدن شکاف اجتماعي. هرطرف حذف طرف ديگر را مي‌خواهد. رقابت در حال پايان يافتن است و کم کم اطلاعات مربوط به نتيجه آرا اعلام مي‌شود.

ايران - 22خرداد 1388
رقابت بين موسوي و احمدي نژاد لحظه به لحظه داغ‌تر مي‌شود، حتي امروز هم که روز راي گيري است رقابت ادامه دارد. کمترين کاري که مي‌شود کرد، استفاده از پيامک براي رقابت است. موسسات نظرسنجي معتبر، نظرسنجي‌هاي خود را اعلام عمومي نمي‌کنند اما نتايج به دست آمده خبر از پيشتاز بودن احمدي نژاد مي‌دهند که به دليل معلوم نبودن راي درصدي از کساني که تصميمشان را نگرفته‌اند يا راي شان را اعلام نکرده‌اند، مشخص نمي‌شود آيا انتخابات به مرحله دوم مي‌رود يا در مرحله اول احمدي نژاد رئيس جمهور مي‌شود. رقابت انتخاباتي همراه با تندي و گاه با توهين‌هاي يک نامزد به رئيس جمهور وقت و گاه ادبيات نامناسب رئيس جمهور وقت به نامزد ديگر همراه مي‌شود.

فضاي اجتماعي و سياسي به شدت دوقطبي شده است، نه دو قطبي ناشي از رقابت انتخاباتي بلکه دوقطبي ناشي از فعال شدن شکاف اجتماعي. چند هفته‌اي است که حاميان موسوي و احمدي نژاد چنان با شور و انگيزه و نشاط به تبليغ مي‌پردازند که خيابان‌هاي شهر شرايط عادي خود را از دست داده است اما هيچ تعرض و درگيري جدي بين طرفداران ايجاد نمي‌شود.

اين قدر اين رقابت داغ و جذاب شده است که برخي براي سرگرمي و ديدن اين رقابت‌ها به خيابان‌ها مي‌آيند. بي اخلاقي آقاي احمدي نژاد در پربيننده‌ترين مناظره تلويزيوني با ده‌ها ميليون بيننده، طرفداران آقاي موسوي را به شدت تحريک کرده و به فضاي دوقطبي دامن زده است. برخي اقدامات شبهه زا توسط ناظران انتخابات نگراني از تقلب را نزد طرفداران موسوي تشديد کرده است. با همه اين احوالات زمان راي گيري رو به پايان است و کم کم شمارش آرا آغاز خواهد شد.

ايالات متحده آمريکا - ستاد انتخاباتي کلينتون
کم کم خبرهاي مربوط به آراي ايالت‌هاي مختلف به ستاد مي‌رسد. همه در مورد نتايج نگران هستند و هرچه مي‌گذرد نگران‌تر مي‌شوند اما خبري مي‌رسد که هضم آن چندان ساده نيست. خبر اين است: در برخي ايالت‌هايي که به طور سنتي هميشه دموکرات‌ها راي دارند، ترامپ راي آورده است؛ شايد همه اول تعجب مي‌کنند و عده‌اي مي‌گويند «نکند تقلب شده است». هيلاري نگران است اما وقتي خبر قطعي اين اتفاق عجيب مي‌رسد نگراني اش به عصبانيت تبديل مي‌شود و با خود مي‌گويد: «چه پشت پرده و ساخت و پاختي صورت گرفت که درست موقعي که داشتم از ترامپ فاصله مي‌گرفتم، اف بي آي پرونده بسته شده‌ايميل‌هاي من را دوباره باز کرد و باعث عکس شدن شيب محبوبيت و در نتيجه شکست من شد.»

خبر نهايي انتخابات به هيلاري داده مي‌شود، اکثريت مردم آمريکا به او راي داده‌اند اما بر اساس سيستم الکترال در آمريکا، با اختلافي‌اندک او انتخابات را باخته است. حالا بايد کسي را تحمل کند که بيشترين تخريب‌ها و بدترين توهين‌ها را جلوي چشم صدها ميليون بيننده نثار او کرده است اما چاره چيست، بايد پذيرفت که ترامپ ديگر رئيس جمهور شده است.

ايران - ستاد انتخاباتي مهندس موسوي
شمارش آرا شروع شده است. موسوي از نشست خبري برگشته است. او در نشست خبري اعلام کرد که پيروز انتخابات است البته اگر شمارش آرا درست صورت گيرد. در برخي شهرستان‌ها که به دليل کمي جمعيت انتخابات زودتر به پايان رسيده است و شمارش آرا نيز پايان يافته، اخبار خوبي به گوش موسوي نمي‌رسد. هنوز انتخابات تهران به دليل گستردگي استقبال تمام نشده است اما هرجا موسوي و اعضاي ستادش رفته‌اند، حمايت‌هاي جدي مردمي را ديده‌اند. هنوز آرا تجميع نشده اما آنچه مسلم است مشارکت بي نظير بوده است و بر اساس ذهنيت‌هاي پيشين مفهوم اين حرف اين است که آن‌ها حتما راي مي‌آورند. نوع اعلام آرا توسط وزارت کشور نگراني‌ها از تقلب را بيشتر مي‌کند. چند ساعت در بيم و اميد در فضاي اخبار رسيده از ستادهاي مختلف استان‌ها مي‌گذرد و سرانجام نتيجه‌هاي رسمي اعلام شده توسط وزارت کشور حاکي از پيروزي او در تهران و شکست قاطعش در شهرستان‌ها است.

«حتما تقلب شده است» اين حرفي است که مرتب بين اعضاي ستاد مطرح مي‌شود. برخي از اعضاي ستاد با مسئولين ستادهاي استاني صحبت مي‌کنند. حال وقت آن رسيده است که حدود 40 هزار نفر از افرادي که به عنوان اعضاي کميته صيانت از آرا از طرف ستادهاي انتخاباتي آقايان موسوي و کروبي سرصندوق ها، ناظر بودند گزارش‌هاي تقلب را ارائه کنند اما گزارش مهمي از تقلب در شمارش داده نمي‌شود.

ايالات متحده آمريکا- ساعاتي بعد از اعلام پيروزي ترامپ
خواننده مشهور آمريکايي با شنيدن خبر پيروزي ترامپ، پست اينستاگرامي اعتراضي مي‌گذارد و مقابل برج ترامپ دست به اعتراض علني مي‌زند. فضاي شديد دو قطبي ايجاد شده و عصبانيت مخالفان ترامپ بي اخلاق به گونه‌اي است که مردم به خيابان‌ها ريخته‌اند و به نتيجه انتخابات اعتراض مي‌کنند اين اعتراض‌ها نه تنها از سوي دموکرات‌ها و ستاد هيلاري حمايت نمي‌شود بلکه از آن‌ها خواسته مي‌شود که طبق قانون نتيجه انتخابات را بپذيرند اما معترضان به قدري عصباني‌اند که چند روز در خيابان‌ها مي‌مانند. با اين که کسي آنها را دعوت به خيابان کشي نکرده است اين جمعيت عصباني روز و شب جمع مي‌شوند اگر دموکرات‌ها يا هيلاري بخواهند بر موج اجتماعي که از دل بيش از 50 درصد شرکت کنندگان در انتخابات بيرون آمده‌اند سوار شوند، هيچ کس نمي‌تواند آن را کنترل کند.

احتمالا کسي تلاش نمي‌کند با هيلاري صحبت کند که مبادا يک وقت معترضان عصباني و نگران از روي کار آمدن ترامپ را تحريک کند چون هيلاري همان شب نتيجه را پذيرفته است. آنها خوب مي‌دانند هر قدر هم در رقابت‌هاي انتخاباتي بدترين الفاظ و سياست‌ها را عليه هم به کار ببرند يا با لابي و سوء استفاده از قدرت يکديگر را تخريب و طرفدارانشان را تحريک کنند ، همه چيز بايد با پايان يافتن روز راي گيري ، پايان يابد لذا هيلاري در اولين اظهارنظرش نتيجه انتخابات را مي‌پذيرد و اف بي آي را عامل شکست خودش در انتخابات معرفي مي‌کند.

ستاد هيلاري، رسانه‌هاي حامي او و چهره‌ها و شخصيت‌هاي مشهور دشمن ترامپ کوچکترين همراهي با معترضان نمي‌کنند به همين جهت آرام آرام اعتراضات خياباني فروکش مي‌کند و به اعتراض از طريق روندهاي قانوني مانند صدور بيانيه براي راي ندادن الکترال‌ها يا بازشماري آراي برخي ايالت‌ها تبديل مي‌شود. جامعه قطبي شده و ملتهب آمريکا در نتيجه رقابت و مناظره‌هاي جنجالي، بعد از چند روز آرام مي‌شود.

ايران - روزهاي بعد از اعلام پيروزي احمدي نژاد
طرفداران احمدي نژاد خوشحال و طرفداران موسوي عصباني هستند. قريب به اتفاق کساني که در نظرسنجي‌ها گفته بودند به رضايي راي مي‌دهند براي اينکه رايشان نشکند به احمدي نژاد راي دادند و خيلي از کساني که حتي نمي‌خواستند راي بدهند بعد از مناظره تصميم گرفتند به احمدي نژاد راي دهند لذا او در مرحله اول با فاصله 11 و نيم ميليون نسبت به 13 ميليون راي ميرحسين موسوي پيروز شد. رهبري مطابق روال هميشه پيام داده‌اند و از مردم به دليل مشارکت بالايشان در انتخابات تشکر کرده‌اند و از طرفداران نامزد بازنده و نامزد پيروز خواستند که دست به اقدامات تحريک آميز نزنند. يک روز بعد از اعلام نتايج جشن پيروزي احمدي نژاد برگزار مي‌شود. صدا و سيما اين برنامه و سخنراني احمدي نژاد را به صورت زنده با همه شعارهاي تحريک کننده حاميان نامزد پيروز پخش مي‌کند؛ لذا بازهم معترضان عصباني‌تر مي‌شوند.

موسوي همچنان از تقلب در انتخابات حرف مي‌زند و رايزني‌ها آغاز شده است. آخوندي که مسئول ستاد انتخاباتي موسوي است، در جلسه با رهبري از روند برگزاري انتخابات به شدت انتقاد مي‌کند اما تصريح مي‌کند که قبول دارد در شمارش آرا تقلب نشده است. او با اينکه خيلي سياسي است اما باتجربه است و مي‌داند تقلب در اين تعداد راي امکان پذير نيست ضمن آنکه از طرف حدود 40 هزار ناظر خودشان در شهرستان‌ها هيچ خبر جدي مبني بر تقلب نرسيده است.

اما عده‌اي ديگر همچنان موسوي را ترغيب به پافشاري بر سر وجود تقلب مي‌کنند. ظاهرا حلقه اول ستاد آقاي موسوي کم کم به حاشيه مي‌رود و گروهي از حزب مشارکت که قرار بود فقط براي راي جمع کردن در ستاد او باشند، تبديل به حلقه اول ستادش شده‌اند. موسوي و کروبي مردم را براي اعتراض به خيابان‌ها فرا مي‌خوانند. چند صدهزار نفر از حاميان موسوي با شعار «راي من کو» به خيابان مي‌روند. موسوي در جمع آن‌ها شرکت مي‌کند و با شور و هيجان خاصي از صيانت از راي آنان سخن مي‌گويد. معترضان که نشان مي‌دهند در پايتخت پايگاه اجتماعي گسترده‌اي دارند، بيشتر تهييج مي‌شوند و تصميم مي‌گيرند تا انتخابات را باطل نکرده‌اند به اعتراض ادامه دهند. عده‌اي از فضا سوءاستفاده و اعتراضات خياباني را به آتش زدن و اغتشاش تبديل مي‌کنند.

از طرف ديگر رايزني‌ها ادامه دارد، پيشنهادهاي مختلف توسط افراد مختلف براي حل و فصل مسئله بدون خيابان کشي داده مي‌شود، گاه مهندس موسوي ميانجيگري‌ها را مي‌پذيرد و شروطي مي‌گذارد اما بعد از پذيرش شروط او توسط رهبري يا شوراي نگهبان پشيمان مي‌شود. او ديگر فقط با ابطال انتخابات راضي مي‌شود. ديگر ميانجيگران نيز نااميد شده‌اند. بسياري از نزديکانش از او حمايت نمي‌کنند اما حاضر هم نمي‌شوند نظرشان مبني بر تقلب نشدن را به صورت علني اعلام کنند تا طرفداران موسوي از ابهام تقلب بيرون بيايند. بيانيه پشت بيانيه توسط مهندس موسوي صادر مي‌شود حالا ديگر چند ماه از انتخابات گذشته است و معترضان همراه با آشوب‌هاي خياباني همچنان خيابان‌هاي پايتخت را ناامن کرده‌اند و دشمنان مردم به فشار بيشتر بر ايران ضعيف شده طمع ورزيده‌اند.
***
کاش مهندس موسوي مثل هيلاري رفتار مي‌کرد.
منبع: خراسان


کد مطلب: 429531

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbf9ba8rhb5sp.uiur.html?429531

الف
  http://alef.ir