۷ قهرمان آنتیاکسیدانی
برای عضویت در کانال خبری الف اینجا کلیک کنید , 12 آبان 1394 ساعت 6:28
آنتی اکسیدانها ترکیبات طبیعی هستند که رادیکالهای آزاد را به دام میاندازند و به این ترتیب آسیبهای ناشی از آنها را متوقف کرده و یا محدود میکنند.
احتمالاً همیشه شنیده یا خواندهاید که آنتیاکسیدانها برای بدن ما مفید هستند. اما این آنتیاکسیدانها چه بوده و در بدن چه میکنند؟
رایکالهای آزاد مولکولهایی هستند که به سلولهای بدن ما آسیب زده و عامل اصلی پیری زودهنگام آنها هستند. در عوض آنتیاکسیدانها یا همان ترکیبات مفید موجود در میوهها و سبزیجات ترکیباتی هستند که از آسیبهای وارده به سلولها پیشگیری میکنند و از آسیبهای ناشی از اکسایش آنها جلوگیری میکنند. خوشبختانه مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها همچنین سرشار از ویتامینها و مواد معدنی نیز هستند.
سبزیجات سبز تیره سرشار از آنتیاکسیدان هستند
کاهو، تره فرنگی، کلمها و غیره. این سبزیجات منبع آنتیاکسیدان است. کافی است یک تا دو نمونه از این سبزیجات را در وعدههای غذایی تان نوش جان کنید و سفرهتان را به سالاد مزین کنید تا آنتیاکسیدان خوبی عایدتان شود. از همین امروز در حین خرید حتماً سبزیجات سبز انتخاب اولتان باشد. کلم برگ، بروکلی و تره فرنگی حاوی ترکیبات مغذی مانند ویتامینهای A،C،E و کلسیم هستند که با سرطان مقابله می کنند.
سیبزمینی شیرین را دریابید
سیبزمینی شیرین مغذیتر از سیب زمینیهای معمولی است. این نوع سیبزمینی سرشار از کلسیم و حاوی میزان زیادی ویتامین A میباشد. حتماً میدانید که ویتامین A نیز خواص آنتیاکسیدانی دارد. علاوه سیبزمینی شیرین، هویج نیز یکی دیگر از سبزیجات سرشار از این ویتامین است.
بفرمایید میوههای قرمز ریزه میزه
توتها، آبنباتهایی هستند که مادر طبیعت به ما داده تا سالمتر بمانیم. خوردن این میوههای کوچک ساده است. توتها و میوههای ریز با آن قد و قواره ی کوچکشان سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی هستند که به نام اسیدالاژیک شناخته میشوند. در بین این میوهها توت فرنگی و تمشک و شاه توت طرفداران بیشماری دارند. اسیدالاژیک بدن را در برابر عوامل مهاجم محیطی و مواد غذایی سرطانزا محافظت میکند. زغال اخته نیز جزو بهترین میوههای ریز است که کلیهها و مثانه را به خوبی پاکسازی میکند. توصیه میکنیم شما هم با مصرف این میوههای نقلی بدنتان را در برابر رادیکالهای آزاد بیمه کنید.
قره قاط یا سیاه گیله
قره قاط نیز از جمله میوههای کوچکی است که گنجینهی مواد مغذی محسوب میشود. این میوه باعث کاهش التهاب و پیشگیری از تخریب سلولها می شود. این میوههای ارغوانی تیره رنگ حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. قره قاط ها همچنین حاوی ترکیباتی هستند که با عوامل و عناصر خارجی سرطان زا مقابله میکنند. این ترکیبات در برابر رادیکالهای آزاد ایستاده و مانع از آسیب آنها به سلولهای سالم بدن میشوند.
انگور: میوه ای از بهشت
انگورها جزو بهترین منابع آنتیاکسیدانها محسوب میشوند. این میوههای بهشتی حاوی ترکیباتی هستند که برای مقابله با سرطان فوق العاده بوده و به پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی کمک میکنند. هر چه رنگ انگور تیره تر باشد مانند انگور قرمز و انگور سیاه، میزان مواد مغذی و ترکیبات آنتی اکسیدانی آنها نیز بیشتر است. در واقع انگورهای تیره به مراتب مغذیتر از انگورهای سفید هستند. انگورها سرشار از مواد مغذی و ویتامینهایی مانند سلنیوم و ویتامین C هستند.
گردو و دوستانش: چربیهای خوب، دوست سلامتی
آجیلها حاوی ترکیبات مفید آنتیاکسیدانی هستند. البته گردو و رفقای مغذیاش حاوی پروتئین، ویتامینها و امگا ۳های معروف نیز هستند. این مواد غذایی باعث بهبود عملکرد ذهنی میشوند و به این ترتیب آلزایمر را از شما دور میکنند. باید بدانید که بیشترین خاصیت آجیلها این است که خواص ضدالتهابی طبیعی دارند. چون سرشار از ویتامین E هستند. البته مردم از مصرف گردو و آجیلها به بهانه ی چرب بودن آنها خودداری میکنند اما باید بگوییم که مصرف به اندازهی آجیلها نه تنها باعث چاقی نمیشود بلکه برای بدن لازم است.
انار: دانه دانه سلامتی
یکی از قدیمیترین میوههایی که انسان مصرف کرده انار است. انار یک گنجینه از یاقوتهایی است که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی هستند. به عقیدهی متخصصان فقط یک عدد انار نیمی از نیاز روزانه ی ما به ویتامین C و پانتوتنیک اسید (B۵) را تأمین میکند. این مواد مغذی از بروز کرامپهای عضلانی و حالت مقاومت سلولها به انسولین پیشگیری میکنند.
منبع: همشهری آنلاین
کد مطلب: 306834
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbf0bfarhbgwp.uiur.html?306834