اظهارات مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی ارشاد/ مخالفان:معرفی سرهنگ برای حوزه فرهنگ/ دفاع صالحی امیری:فرهنگ نباید سیاست‌زده شود

بخش سیاسی الف، ۱۱ آبان ۹۵

11 آبان 1395 ساعت 14:19

جلسه رأی اعتماد مجلس در نوبت عصر برای ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.


 عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سوابق صالحی امیری به هیچ وجه مرتبط با فرهنگ کشور نیست، گفت: به نظر من حال امروز فرهنگ کشورمان بدتر از آن است که صالحی امیری بتواند از پس آن برآید.
 
به گزارش خانه ملت، سید احسان قاضی زاده هاشمی در نشست علنی امروز (سه شنبه 11 آبان) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز در حالی در این جایگاه قرار می گیرم که خدا را شاهد می گیرم که نیتی جز کمک به فرهنگ کشور ندارم و از خداوند می خواهم من را در خالص ماندن نیتم کمک کند. آنچه که می گویم تنها دغدغه های فردی من نیست، بلکه انعکاس نگرانی های نمایندگان درباره رویش علف های هرز در دشت بی فرهنگی ما است.
  
نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من امروز درخواست کردم که در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی چند کلام بگویم و این کار را در ابتدا برای فرهنگ سرزمینم و سپس برای شخص خود آقای صالحی امیری می گویم. اینجانب مانند بسیاری از نمایندگان مجلس برخلاف بسیاری از دوستان نه از دور بلکه از نزدیک دارای سوابق فرهنگی هستیم و بدانیم حال امروز فرهنگ کشورمان بدتر از آن است که صالحی امیری بتواند از پس آن برآید.
 
وی با بیان اینکه متاسفانه سالهاست که فرهنگ در کشور غریب افتاده است، افزود: متاسفانه این حوزه کمترین بودجه ها را در سال برخوردار است و مدت هاست که عرصه فرهنگ عرصه جناح بازی و سیاسی کاری آدم های غیرفرهنگی شده است که این مسئله نفس بسیاری از حوزه های فرهنگی کشور را به شماره انداخته است. شوربختانه مرور برنامه های وزیر پیشنهادی فرهنگ نشان می دهد که دست وی خالی تر از آن است که بتواند دردی از فرهنگ این مملکت درمان کند.
 
قاضی زاده هاشمی خطاب به صالحی امیری گفت: اگر شما میان تحصیل در رشته های مدیریت دولتی و علوم سیاسی و حوزه فرهنگی ارتباطی یافتید من از این کار ناتوان هستم. من نمی توانم میان عضویت در دادگاه ارتش و فرهنگ نسبتی پیدا کنم. شگفت است رئیس جمهوری که از سرهنگ بودن تبری جسته، حال سرهنگی را برای حوزه فرهنگ انتخاب و معرفی کرده است. شما امروز می خواهید میراث دار کرسی وزارتخانه ای باشید که پیش از شما داستان های عبرت آموزی رقم خورده و حتی قربانیانی گرفته است.
 
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: راستی آیا می دانید که چرا نوبت برای شما باز شده است؟ خبر دارید چرا آقای جنتی دیگر وزیر نیستند؟ وی نه شهید کنسرت بوده و نه به دلیل توجه دولت به دغدغه علما و مراجع عظام کنار گذاشته شده، از این رو اگر دولت قرار بود که به این دغدغه ها احترام بگذارد، باید همان سه سال پیش این اقدام را انجام می داد. اگر دلیل برکناری جنتی را نمی دانید، حتما روزی برایتان خواهم گفت، اما الان چیزی نمی گویم زیرا از رهبر معظم انقلاب آموخته ام که مراقب گفتن ها و نگفتن ها باید باشم. اصلا از این موضوع نمی گویم که خودتان را چقدر متخصص تر از آقای جنتی می دانید، اما از این می گویم که شما کتاب هایی را به نام خودتان منتشر کرده اید که بیشتر به کتابسازی می ماند تا یک اثر علمی واقعی. شما به اتکای کدام تحصیل و تجربه کاری جرأت کردید که کتاب مفاهیم و نظریات فرهنگی را بنویسید؟ با کدام رانت این کتاب را به چاپ ششم رساندید. من از موسفیدان حوزه فرهنگ شرم دارم و این مسئله نشان اوج مظلومیت فرهنگ کشور است.
 
وی ادامه داد: یا اینکه کتاب دانستنی های یک رایزنی فرهنگی را نوشته اید، خداوکیلی این را از کجا آورده اید؟ آیا درسش را خوانده اید یا اینکه تجربه اش را داشته اید؟ سید بزرگوار حتما از ما دلخور نخواهید شد اگر چند سوال را کمی شفاف تر مطرح کنم. شما در سوابق خود به چند مورد اشاره کرده اید. آیا سربازی گمنامی امام زمان (عج) خدای نکرده باعث خجالت شما بوده که آن را در سوابق خود درج نکرده اید؟ برادر سیدرضا فلاح این اسم مستعار شما است دیگر؛ ما در این مملکت دست سربازان گمنامی که برای امنیت مردم تلاش کنند را می بوسیم، مخصوصاً اگر قصد ورود به حوزه های دیگر از جمله فرهنگ را نداشته باشند. واقعا این موضوع را از قلم انداختید یا خیال کردید که نمایندگان مردم حواسشان نیست.
 
سید رضا صالحی امیری یا اینکه سیدرضا فلاح!
 
قاضی زاده هاشمی گفت: آقای صالحی امیری اگر از نمایندگان مردم رأی اعتماد گرفتید، در مواجهه با هنرمندان سرزمینم چگونه خواهید بود؛ سید رضا صالحی امیری یا اینکه سیدرضا فلاح! وقتی یک سینماگر برای باز کردن گره ای در کار فیلمش یا یک نویسنده برای دریافت مجوز کتاب به شما پناه آورد، چه می کنید؟ در ذهنتان به دنبال پرونده پرسنلی و حفاظتی آن می گردید یا کارنامه هنری اش را مرور می کنید؟ فرض کنید نمایندگان شما را شایسته این سمت دانستند، آن وقت در تقابل با هنرمندان و بالادستی ها جانب کدام طرف را می گیرید ؟ آیا دستورها و توصیه ها و یادداشت های گاه و بیگاه برای ممیزی های بی قاعده را برای کتاب، فیلم و موسیقی انجام خواهید داد؟
 
وی گفت: اگر بر فرض رئیس جمهور در نامه ای نوشت که فلان بخش فیلم فاخر رستاخیز را حذف کنید یا آن را اکران نکنید؛ مطیع حرف وی خواهید بود یا صدای قلب احمدرضا درویش را می شنوید؟ لطفاً بگویید ما با کدام جنبه چهره شما مواجه هستیم؟ شما در جمع اصلاح طلبان خود را مبدع مکتب نیاوران و سهله و صحنه خوانده اید؛ حال در این نیاوران شما جایی برای مستضعفان و پابرهنگام است؟ یا فکر می کنید که حرف زدن از این آدم ها دیگر قدیمی شده است؟ شما جایی از نیاوران حرف می زنید و در جایی دیگر در کمیسیون فرهنگی مجلس می گویید می خواهم دفتر حوزه علمیه را در وزارتخانه ایجاد کنم و شورای فقیهان تشکیل دهم. کدام این موضوعات را باور کنیم؟ قسم حضرت عباستان را یا آن یکی دیگر.
 
این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به صالحی امیری گفت: شما در کمیسیون فرهنگی مجلس کنسرت موسیقی را با مشروبات الکلی مقایسه کردید و گفته اید که همانطور که عده ای مشروبات الکلی می خواهند و ما باید جلوی خواسته شان را بگیریم، عده ای هم کنسرت می خواهند و ما هم باید جلوی آن را بگیریم. شما باید از آنهایی که در جهت اعتلای موسیقی پاک ایران تلاش می کنند، عذرخواهی کنید که با چنین نگاهی داوطلب سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدید
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: از طرف دیگر درخصوص جزواتی که درباره آقای نادران توزیع شد از خود وی استعلام کردند، زیرا در آن جزوات به نقل از آقای صالحی امیری آمده بود که نادران معذرت خواهی کرده و توبه نامه نوشته اند، از این رو شخص آقای نادران این موضوع را تکذیب کرد. حال برای ما سوال است که بعد از 3 سال این پرونده در دادسرا و دادگاه وجود دارد. حال با توجه به این موضوع فردا با هنرمندان چگونه رفتار خواهد شد؟/


محمد بیرانوندی، موافق وزیر پیشنهادی ارشاد:

آقای صالحی امیری فرهنگ را با نگاه امنیت می‌بیند نه فرهنگ امنیتی. 

داریوش ارجمند می‌گوید که من صالحی‌امیری را برای وزارت فرهنگ صالح می‌دانم.

دوران بگم بگم ها گذشته است ، اگر حرفی دارید بفرمائید  

کسانی که بگم بگم کردند حالا مرده اند!


قاسم احمدی لاشکی در نشست علنی امروز (سه شنبه 11 آبان ماه) در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کلامی از امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) در سخنانی تاکید کرد که بر ملت شریف ایران فرض است که در هر ملکی که هستند از اختلاف و کارشکنی دست بردارند و دشمن را با وحدت کلمه در هم کوبند و هر اقدامی را که با اختلاف کشور را به تباهی می کشاند کنار بگذارند و تاکید نمودند که از دشمن نهراسید تا زمانی که با هم هستید.

نماینده مردم نوشهر، چالوس وکلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنانی از مقام معظم رهبری افزود: مقام معظم رهبری در تاریخ 15/6/93 در دیداری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کردند که موضوع فرهنگی مسئله مهمی برای کشور است و این مسئله در بلند مدت از مسائل اقتصادی مهم تر می شود من در مسئله فرهنگی احساس ولنگاری می کنم.

احمدی لاشکی با بیان اینکه ترمیم کابینه در حوزه فرهنگی و آموزشی نشان دهنده ولایت پذیری رئیس جمهور است ادامه داد: رأی اعتماد به وزرا نهایتا برای 8 ماه آینده است اما اگر همین افراد در دولت بعدی که ممکن است هر دولتی باشد رأی بیاورند تجربه خوبی برای محاسبه به مجلس می دهد.

وی یادآور شد: اگر صالحی امیری در دستگاه امنیتی کشور خدمت کرده در جهت آرامش نظام و فرزندان جامعه اسلامی بوده است مگر برای سازمان سیا کار کرده که وی را متهم کنیم. صالحی امیری جوانی و عمرش را برای امنیت نظام صرف کرده و امنیت کشور مدیون وی و همکاران او در دستگاه های امنیتی کشور است.

احمدی لاشکی با تاکید بر اینکه اداره وزارت فرهنگ و ارشاد باید به صاحب اصلی این وزارتخانه که تحصیلات و تجربه فرهنگی دارد سپرده شود افزود: کتاب نظریه فرهنگی صالحی امیری به چاپ هشتم رسیده است و از 37 مقاله 26 مقاله با عنوان توسعه فرهنگی، برنامه فرهنگی، مؤلفه های فرهنگی، امنیت فرهنگی، مدیریت فرهنگی و ... به مسائل فرهنگی پرداخته است.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: تز پایان نامه صالحی امیری در حوزه فرهنگ نوشته شده است آیا این موضوع اشکالی دارد.

وی با بیان اینکه وضعیت معیشت نیروی انسانی و حقوق کارکنان وزارت ارشاد و تبدیل وضعیت نیروها در این وزارتخانه مشخص نیست اظهار کرد: انجمن های هنری نیاز به ساماندهی دارد و متأسفانه اعتبارات فرهنگی قطره چکانی است و متأسفانه بیشتر بخش های هنری همانند تئاتر و سینما برنامه ندارند.

احمدی لاشکی با اشاره به اینکه تقویت مهارت آموزی فرصتی مناسب برای جامعه است افزود: خبرنگاران و بیمه هنرمندان نیاز به ساماندهی دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد با یک بام و دو هوا نمی تواند اداره شود.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه صالحی امیری هارمونی خوبی برای بدنه دولت است و نفوذ قابل اتکایی دارد تصریح کرد: صالحی امیری در مجلس نهم 18 رأی کم آورد و خداوند به مصلحت ندید که این مسئولیت در آن زمان بر عهده وی گذاشته شود و پس از عذرخواهی صالحی امیری بعد از جلسه رأی اعتماد احساس کردم که به وی ظلم شده است.

وی افزود: اگر ‌آقای صالحی در دستگاه امنیتی کرده، خدمت به این نظام برای فرزندان و آرامش آنهاست. آیا در کا.گ.ب خدمت کرده یا برای سیا کار کرده است؟ اگر امروز امنیت را از او و همکاران سابقش می‌بینیم نقطه ضعف اوست؟ 


ذوالنور نماینده مخالف وزیر پیشنهادی ارشاد:

اگر می‌گوییم فصل الخطاب رهبری است چرا بعد از خطبه رهبری نامه به وزیر اطلاعات می نویسند.

لازم نیست کسی دفاعی از فتنه داشته باشد، گاهی سکوت خواص بدتر از حرف زدنشان است و بذر تردید در دل های مردم می پاشد.

برادری گفتند فتنه کی تمام می شود که باید گفت تا عده ای در مسیر فتنه هستند، فتنه هست و تا زمانی که افراد حق موضع خود را مشخص کنند فتنه خواهد بود.

رهبری فرمودند که موضع من در فتنه همان است و در این مورد حساس هستم.

چرا از حقایق عده‌ای فرار می کنند و آنرا کوچک می شمارند.

محمدرضا تابش موافق صالحی امیری:
در تریبون مجلس ، در جمهوری اسلامی تهمت ها و صحبت هایی شد، من استدعا می کنم هر پاکتی که آقای نقوی دادند یا نامه ای که آقای ذوالنور قرائت کرد( اگر طبقه بندی دارد چرا باید دست نماینده برسد) همه را منتشر کنید تا نمایندگان قضاوت کنند و تصمیم بگیرند که رای بدهند یا نه.

رسالت وزیر شناخت جریان های موثر فرهنگی در جامعه و تاثیرگذاری بر آنهاست. مرور برنامه های اقای صالحی امیری نشان از شناخت این حوزه هست.

یکی از دغدغه های هنرمندان امنیت فرهنگی است و صالحی امیری نیرویی است که بر گلوگاه ها و محدودیت ها و تنگناهای این عرصه دارد و میتواند آرامش ایجاد کند. 

خوش سلیقه هست و اهل تحقیق و پژوهش است، اهل ادب و شعر است

وزیر فرهنگ مسئول تامین امنیت نظر فرهنگیان و هنرمندان است و با توجه به سابقه خوبی صالحی امیری در کتابخانه ملی داشتند و تحولاتی که در این عرصه بوجود آوردند مطمئنا با رای اعتماد نمایندگان مواجه خواهند شد


وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی از اولولیت‌های وزارت فرهنگ است .
سیدرضا صالحی امیری در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیتش برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود گفت: از فرهنگ سخن می گوییم که به مثابه اکسیژن در فضای جامعه ایران بوده و چشمه جوشانی است که همه انسان های تشنه می توانند در این مسیر سیراب شوند و رودی جاری دائمی برای تعالی فضیلت انسان هاست همچنین 4 میوه اساسی انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و سازگاری را به دنبال دارد.

فرهنگ حاشیه اقتصاد نیست بلکه اقتصاد ذیل فرهنگ است
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان اینکه جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام مشاهده می شود، بیان داشت: در جامعه فرهنگی فرهنگیان در آن شخصیت والایی دارند و انسان ها با هم سازگارند و مقام معظم رهبری نیز تعبیر زیبای آموزنده ای دارند که می فرماید فرهنگ، هویت یک ملت است و ارزش های فرهنگی حقیقت یک ملت بوده و همه چیز مترتب از فرهنگ است، فرهنگ حاشیه اقتصاد نیست بلکه اقتصاد حاشیه و ذیل فرهنگ است.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی توانیم فرهنگ را از عرصه های دیگر منفک کرده و فرهنگ بستر، مقصد و هدف است، اظهار داشت: قریب به 20 سال از عمر خود را صرف مطالعات اجتماعی و فرهنگی کردم و در دستگاه های امنیتی مطالعات فرهنگی و افکارسنجی داشتیم و برای نخستین بار نگاه نرم افزاری را وارد تصمیمات امنیتی کردیم و برای اولین بار با تأسیس 10 مرکز مطالعاتی تلاش کردیم اصحاب فرهنگی و رسانه و هنر را در تصمیمات فرهنگی دخالت دهیم و این از افتخارات ماست.

برگزاری 551 گفتگوی فرهنگی در زمان تصدی ریاست سازمان کتابخانه و اسناد ملی
صالحی امیری در ادامه با بیان اینکه دو سال در کنار آقای روحانی عضو فرهنگی و اجتماعی در دبیرخانه شورای امنیت ملی بودم و بعد از آن 8 سال معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک بودم و اخیرا 3 سال در سازمان کتابخانه و اسناد ملی به فرهنگ ملت خدمت کردم و در همین دوران 3 ساله که همکاران من کارنامه درخشانی داشتند توانستیم برای اولین بار گفتگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کنیم و 551 گفتگوی فرهنگی برگزار کنیم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با یادآوری این مطلب که برای اولین بار این پیام را به نخبگان دادیم که می توانیم با گفتگو با هم سخن گفته و اشکالات را در فضای گفتگو حل و فصل کنیم که ریشه آن در مباحثه بوده و از میوه پرثمره حوزه علمیه است، بیان داشت: از این منظر 2 دهه از عمر خود را گذاشته ام لذا اگر به من اعتماد کنید تا زمانی که حیات دارم در خدمت فرهنگ و هنر و اصحاب آن خواهم و اگر این مسئولیت را به من ندهید باز هم در این حوزه خدمت می کنم و برای اولین بار نظام فرهنگی را آسیب شناسی کرده و به 43 مورد رسیده ام و می دانم وارد چه فضایی خواهم شد.

نظام فرهنگی جمهوری اسلامی به دنبال نفی ولنگاری فرهنگی است/ روح فرهنگ باید دینی باشد
وی همچنین با اشاره به این مطلب که در نظام فرهنگی زیست می کنیم که مجموعه ای از ساختارها، قوانین و روابط حاکم بر این سیستم است و گفتمان قالب در آن گفتمان مقام معظم رهبری است، تأکید کرد: این نظام نفی ولنگاری فرهنگی را به دنبال دارد و آزاداندیشی و مقاومت فرهنگی را تأکید دارد و در ذیل آن گفتمان دکتر روحانی است که گفتمان اعتدال است و بر اساس عدالت، عقلانیت و دیانت فرهنگی استوار است همچنین روح فرهنگ باید دینی باشد چون بستر جامعه دینی است و باید مرزهای آن را پاس داشت و این یک قانون عام است و هیچ کس نباید از مرزهای آن عدول کند.

صالحی امیری بر همین اساس تصریح کرد: از این منظر معتقدیم در نظام فرهنگی زیست می کنیم که ملک مشاع است و یک ضلع آن سیاست گذاری فرهنگی است که بر عهده شورای انقلاب فرهنگی و یک ضلع بر عهده مجلس و دولت است لذا باید مرزهای فرهنگی را مشخص کنیم و نظام سلیقگی را در کشور مستقر کنیم و باید تکلیف نهادهای فرهنگی مشخص شود.

توسعه فرهنگی در بستر اغتشاش شکل نمی‌گیرد/ روحانیت یکی از اضلاع فرهنگ جامعه است
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یک ضلع فرهنگی جامعه روحانیت و ائمه مساجد است یک ضلع نهادهای عمومی مثل دانشگاه و شهرداری و استان قدس است و ضلع دیگر نهادهای عمومی است لذا وزیر باید بداند در سرزمینی وارد می شود که دیگران هم حقیقت هستند و هم واقعیت لذا باید تعامل و هم نوایی را در دستورکار خود قرار دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه وزیری که نتواند با همه مجموعه سازگاری داشته باشد دچار چالش می شود لذا باید روحیه همکاری داشته باشد، عنوان کرد: اولین کاری که در وزارت ارشاد طی 9 ماه آینده انجام می دهم ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است چرا که هیچ گاه در بستر اغتشاش، توسعه شکل نمی گیرد از این رو باید بپذیریم هرکه در زیر این سقف است در دایره انقلاب است و اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل و معتدل زیر سقف انقلاب اسلامی است ضمن اینکه وزارت فرهنگ نباید وارد عرصه سیاسی شده و غیر سیاسی کردن حوزه فرهنگی از اولویت ماست.


کد مطلب: 409290

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb99bagrhbg5p.uiur.html?409290

الف
  http://alef.ir