تصاویر/ پیشگیری از خودکشی در مترو + آمار تکمیلی

بخش تعاملی الف و سید علی جوهری

23 دی 1394 ساعت 11:51


روز گذشته در بخش تعاملی الف مطلبی با عنوان "تصاویر/ پیشگیری از خودکشی در ایستگاه های مترو" منتشر شد. طبق نظر شورای سردبیری الف بنا بر آن شد که این مطلب از دسترس خارج شود و مطلب نویسنده محترم به همراه آمار تکمیلی الف در مورد میزان خودکشی در دنیا بشکل موثرتر مجددا منتشر شود. هم اکنون این کار انجام شده و این مطلب بشرح ذیل مجددا در در دسترس کاربران گرامی قرار می گیرد:

یکی از ده عامل اصلی مرگ و میر در دنیا خودکشی محسوب می شود. بطوریکه در هر ۴۰ ثانیه در دنیا یک نفر جان خود را به این دلیل از دست می دهد. کشورهای مختلف دنیا در تلاش اند با اخاذ تدابیر مختلف میزان خودکشی را در کشور خود کم کنند.

طبق مطالعات انجام شده عوامل مختلفی با شاخص خودکشی در جهان در ارتباط است که از جمله آن ها می توان به سن و سطح درآمد توجه کرد.

نمودار زیر در یکی از گزارش های سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 درباره خودکشی منتشر شده است و رابطه بین خود کشی، سن و سطح درآمد در جهان را نشان می دهد.



این نمودار بخوبی مشخصی می کند که از هر چهار نفری که در دنیا خودکشی می کند یک نفر درآمد بالا دارد.

نقش مذهب
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در میزان خودکشی نقش مذهب است. موسسه آمریکایی گالوپ، یکی از معتبرترین موسسات آماری در دنیا است که گزارش های آن بر اساس نظرسنجی میدانی در کشورهای مختلف تهیه و تجمیع می شود و از اهمیت بالایی برخوردار است. این موسسه در یکی از گزارش های خود که در سال ۲۰۰۸ انتشار یافته است به بررسی رابطه شاخص مذهبی بودن کشورها و آمار خودکشی در آن کشورها پرداخته است. بخشی از نتایج این گزارش در نمودار زیر قابل مشاهده است:



این نمودار بخوبی نشان می دهد هرچه شاخص مذهبی بودن کشورها از نظر این موسسه بالاتر باشد، آمار خودکشی در این کشورها پایین تر است.

آمار خودکشی در کشورهای مختلف و ایران
درسال ۲۰۱۳ حدودا ۸۴۲ هزار نفر دنیا خودشان را کشتند! این آمار در سال ۲۰۱۵ تقریبا به ۱ میلیون نفر در سال رسیده است و پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰ آمار خودکشی در دنیا به ۱.۵ میلیون نفر در سال برسد.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲ رده بندی تعدادی از کشورهای مطرح در لیست آمار خودشی ها در دنیا به این شرح است: کره جنوبی ۲، قزاقستان۹، هند۱۱، روسیه۱۴، ژاپن۱۷، لهستان۲۴، فنلاند۳۳، بلژیک۳۴، فرانسه ۴۷، آمریکا ۵۰ و آلمان ۷۷ کشور ایران در این رده بندی از میان ۱۷۰ کشور در رتبه ۱۲۰ قرار دارد.

آمار رسمی درباره میزان خودکشی در ایران را سازمان پزشکی قانونی منتشر می کند که در اینجا آخرین آمار منتشر شده این سازمان قابل دسترسی است.

تجربه کره جنوبی
کشور کره جنوبی هم اکنون بالاترین آمار خودکشی در میان کشورهای توسعه یافته را دارا است. این کشور برای جلوگیری از خودکشی شهروندان با  استفاده از ایستگاه مترو روش مناسبی را تدبیر کرده است. کره جنوبی برای پیشگیری از سقوط افراد و یا اشیاء بر روی ریل های قطارهای شهری (مترو) که علاوه بر خسارات جانی، معمولا خسارت های مالی فراوانی نیز در پی دارد، راهکار بسیار ساده ای در نظر گرفته شده است.

در این روش در حد فاصل بین محل توقف قطار بر روی ریل ها و سکوی انتظار مسافران، یک سری درب شیشه ای نصب شده است که این درب ها تنها زمانی باز می شوند که قطار به طور کامل پشت درب توقف کرده باشد. بنابر این دیگر امکان سقوط یا پرتاب بر روی ریل وجود ندارد. هر چند در نگاه اول اجرای این طرح نیازمند هزینه خیلی زیادی می باشد، اما حداقل می توان ابتدا با اجرای آن در ایستگاه های مهم تر و شلوغ تر متروی تهران شروع کرد و به تدریج با اختصاص بودجه لازم در تمام ایستگاه های مترو این کار را ادامه داد.

تصاویر زیر مربوط به اجرای این سیستم در ایستگاه های قطار درون شهری کشور کره جنوبی می باشد:





کد مطلب: 324311

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb8abf8rhb5fp.uiur.html?324311

الف
  http://alef.ir