پاسخ شوراي‌نگهبان به 7 سوال باقيمانده بييندگان الف

12 بهمن 1388 ساعت 19:17


سخنگوي شوراي نگهبان به 7 سوال باقي مانده كاربران الف پاسخ داد.

به دنبال برگزاري فراخوان پرسش ها و ابهامات درباره انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري و طرح 70سوال و ابهام درباره برگزاري و نظارت بر اين انتخابات، سخنگوي محترم شوراي نگهبان درادامه همكاري در پاسخ به سوالات رسيده، به 7 سوال باقي مانده بينندگان الف به شرح زير پاسخ داد:

سوال 48-پیشنهاد هیات منصفه   
چرا به پيشنهاد آقايان موسوي لاري و محتشمي پور مبني بر تشكيل هيئت منصفه و بي طرف و مورد تاييد مراجع تقليد و نامزدها براي بررسي انتخابات پاسخ مثبت داده نشد؟
درحاليكه اين كار ميتوانست به اعتمادسازي مرم كمك بسياري كند

پاسخ شوراي نگهبان:
شورای نگهبان در چهارچوب وظایف و اختیارات قانونی خود نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد و لذا در این چهارچوب باید نظارت کند. تشکیل هیات پیشنهاد شده چون خارج از اختیارات شورا بود مورد پذیرش واقع نشد.

سوال49 - اختیارات ناظران نامزدها:
لطفاً به طور مختصر شرح اختیارات نمایندگان نمازدها در شعب اخذ رای را بیان کنید. آیا این افراد میتوانستند در هنگام رای شماری هم در محل مربوط باشند و رای مردم را مستقیم با چشمانشان ببینند؟

پاسخ شوراي نگهبان:
ماده واحده قانون حضور نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری در شعب اخذ رای مصوب 30مرداد1379 این گونه مقرر می دارد:
ماده واحده: به موجب این قانون هر یك از نامزدهای ریاست جمهوری به تنهایی و یا چند نامزد مشتركاً می توانند در هر یك از شعب اخذ رأی ، اماكن استقرار دستگاه شمارشگر رایانه ای آراء و هیأت های اجرایی شهرستانها و بخشها یك نفر نماینده داشته باشند . نمایندگان نامزدها می توانند در شعب اخذ رأی ( ثابت و سیار ) و اماكن استقرار دستگاه شمارشگر آراء بدون دخالت در انجام وظایف آنها حضور داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف ، مراتب را كتباً به ناظرین شورای نگهبان و هیأت نظارت شهرستان و استان مربوطه و ستاد انتخابات وزارت كشور اعلام نمایند . حضور نمایندگان هر یك از نامزدها تا پایان اخذ رأی و شمارش و تنظیم صورت جلسات بلامانع است و ممانعت از حضور نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی ، اماكن استقرار دستگاه شمارشگر ممنوع بوده و جرم محسوب می گردد و متخلف به مجازات مقرر شده در تبصره ماده (93) قانون انتخابات ریاست جمهوری محكوم خواهد شد.

سوال50- راه قانونی اجبار به پاسخگويي:
با توجه به اینکه آقای موسوی در مصاحبه با رسانه های منتقد یا حتی بیطرف شرکت نمی کنند، و نمی گویند که ساعت11 شب 22خرداد چطور خود را پیروز اعلام کرد و چرا روز23خرداد بجای پیگیری اعتراض از مسیر قانونی، طرفداران خود را به خیابانها فراخواند؟ و...آیا از نظر قانونی و حقوقی می توان ایشان را به پاسخ این پرسشها مجبور کرد؟

پاسخ شوراي نگهبان:
برای اجبار به پاسخگویی در قانون حکمی مقرر نشده است، لیکن به موجب تبصره 3 ماده 80 قانون انتخابات ریاست جمهوری ادعاهای غیر واقع می‌تواند مسوولیت اظهارکننده را در بر داشته باشد.

سوال 51- شرایط ابطال انتخابات       
از نظر قانون در چه شرایطی انتخابات باید ابطال شود یا می توان آن را ابطال کرد؟آیا فقط تقلب منجر به ابطال داریم یا تخلف منجر به ابطال هم داریم؟ مرجع تشخیص کدام دستگاه است؟

پاسخ شوراي نگهبان:
جرائم انتخاباتی در موارد 25 و 26 قانون انتخابات ذکر شده که می‌توان به آن مراجعه کرد. همچنین مرجع تشخیص به استناد تبصره همین قانون (ماده 33) و نیز ماده (7) قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری مصوب  9تير1364این شورا می‌باشد که رای آن قطعی و لازم الاجرا است.

سوال 52-سخنراني عضو شوراي نگهبان در ميتينگ انتخاباتي آقاي احمدي نژاد:
آقای دکتر غلامحسین الهام در 18خرداد و در ایام انتخابات در میتینگ طرفداران احمدی نژاد در مصلی تهران حاضر شد و چون رئیس جمهور نتوانسته بود به مصلی بیاید، از طرف ایشان برای هوادان این نامزد انتخاباتی صحبت کرد. این هم سندش:
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8803181300
سوال این است که یک عضو شورای نگهبان قانونا میتواند در ایام تبلیغات انتخاباتی چنین کاری کند؟
آیا شورای نگهبان این کار ایشان را تایید می کند؟

پاسخ شوراي نگهبان:
شورای نگهبان این کار را تایید نمی‌کند. جناب آقای دکتر الهام نیز اخیراً توضیحاتی ارایه نمودند.

سوال 59-اشکالی کلی در انتخابات     
ایا به نظر شما صحیح است که انتخابات را وزارت کشوری اداره کند که وزیرش به وسیله رئیس جمهور قبلی که خود کاندیدای مجدد است انتخاب شده ؟

پاسخ شوراي نگهبان:
انتخابات بر اساس قانون انتخابات توسط هیات های اجرایی به شرح مندرج در این قانون برگزار می شود و توسط هیات‌های مردمی نظارت شورای نگهبان می‌گردد. چنانچه قانون روش دیگری مقرر دارد بر آن اساس عمل خواهد شد.

سوال60-داشتن برنامه الزامی است؟
آیا اصولا می شود کاندیدائی برای تیلیغاب خود صرفا به نقد (و توهین و افترا) کاندیدای دیگر بپردازد؟در صورت منفی بودن پاسخ اگر در ایام تبلیغات نامزد یا چند تن از نامزدها با مدارک جعلی و غیر معتبر بر علیه یکی دیگر از نامزدها تبلیغ کنند و برنامه خود را ارائه ندهند طبق قانون انتخابات کی و چگونه با آنها برخورد میشود؟

پاسخ شوراي نگهبان:
مقررات مربوط به تبلیغات انتخابات در مواد 62 الی 78 قانون انتخابات ریاست جمهوری ذکر شده که ماده 71 آن مقرر می‌دارد:
ماده 71 ـ داوطلبان رياست جمهوري و طرفداران آنان در تبليغات انتخاباتي به هيچ وجه مجاز به هتك حرمت و حيثيت نامزدهاي انتخاباتي نمي باشند و متخلفين طبق مقررات مجازات خواهند شد .

توضيح بخش تحليلي الف درباره خبر «خودداري وزارت كشور در پاسخگويي به 12سوال درباره انتخابات»:

در پي تعلل وزارت كشور در پاسخگويي به 12 سوال باقي مانده و انتشار موضوع و سوالات باقي مانده در روزهاي اخير، تعدادي از سايت هاي اينترنتي ضد انقلاب و نيز سايت رسمي آقاي ميرحسين موسوي(كلمه)، تعلل وزارت كشور در پاسخگويي به اين سوالات را دليلي بر تقلب در انتخابات معرفي كرده اند!

هرچند تعلل وزارت كشور و ضعف مفرط اين وزارتخانه در مواجهه با شايعات و روشنگري و اقناع افكار عمومي در فتنه اخير قابل دفاع نيست ولي هر عقل سليمي مي پذيرد كه اين تعلل در پاسخگويي نمي تواند دليلي براي اثبات تقلب در انتخابات باشد.

ضمنا درباره اين موضعگيري رسانه رسمي جناب آقاي موسوي  لازم به يادآوري است آقاي موسوي طي 8 ماه گذشته از مواجهه با خبرنگاران داخلي خودداري كرده و همه درخواست هاي مصاحبه از سوي رسانه هاي رسمي ايراني را نپذيرفته است. اطرافيان و اعضاي ستاد ايشان و خود آقاي موسوي نيز دعوت هاي پي درپي الف در 8 ماه گذشته را براي پاسخگويي به سوالات بينندگان اينترنت رد كرده اند و تنها كسي هم كه دعوت الف را پذيرفت (جناب آقاي مجيد انصاري)، پس از مواجهه با سوالات بينندگان الف، از پاسخگويي به آنها عذرخواهي كرد.

از شخص و گروهي كه چنين عملكردي در پاسخگويي به رسانه ها سوالات افكار عمومي دارند، انتقاد از عدم پاسخگويي ديگران عجيب است.


مرتبط:
قانون انتخابات رياست جمهوري
دلايل انصاري براي پاسخ ندادن به سوالات بينندگان الف
پرسش‌ها و ابهامات درباره انتخابات88



 


کد مطلب: 63526

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb0sb0.rhbf5piuur.html?63526

الف
  http://alef.ir