رقابت آقازاده ها و ورزشکاران برای صندلی های شورای پایتخت!

محمدصادق کلبادی، 9 فروردین 96

9 فروردين 1396 ساعت 8:16


انگیزه مفرط برای خدمت یا تجربه جدید برای شهرت در عرصه سیاسی؛ چه چیز پای قهرمانان ورزشی، هنرمندان و آقازاده های کمترشناخته شده برخی از مسولین را برای انتخابات شورای اسلامی شهر تهران در ساختمان فرمانداری پایتخت باز کرد؟

تنها چند ساعت تا پایان سال 95 باقی نمانده بود که صدای پای بهار با صدای گام های داوطلبان تصدی کرسی های شورای شهر در ساختمان فرمانداری تهران و شهرستان ها گره خورد تا سال 96 با حال و هوای انتخاباتی آغاز شود.

در این میان اعلام کاندیداتوری فرزندان برخی از چهره های سیاسی یا همان « آقازاده ها» به همراه ورزشکاران و هنرمندان مطرح کشور در کنار برخی از فعالان سیاسی،  بیش از هرچیز توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد. هرچندکه صندلی های شورای شهر تهران با مردان پولادین و گوش شکسته ها و اهالی هنر چندان بیگانه نیست اما با توجه به ماهیت این شورا و اهمیت موضوع نظارت بر شهرداری و مدیریت شهری که بخش عمده آن به مباحث و ضوابط معماری و شهرسازی و حمل و نقل شهری معطوف می شود، گمان می رود حضرات در انتخاب مسیر خدمت به مردم کمی دچار اشتباه شده باشند.

دلیل این مدعا نیز کارنامه و سابقه پر از خالی این افراد در حوزه های مرتبط با مدیریت شهری اعم از موضوعات تخصصی ساخت و ساز و حمل و نقل شهری تا زیباسازی، محیط زیست و مسائلی از این دست می باشد. هرچند که حضور برخی از اهالی هنر و قهرمانان ورزشی در این شورا مسبوق به سابقه است و در ادوار گذشته نیز وجود داشته اما همین تجربه نیز نشان داده که حضور اشخاص فاقد تخصص لازم در پست های این چنینی، حتی گوشه ای از مشکلات کلان شهر تهران را هم تنوانسته مرتفع سازد. قطعا رفع معضل آلودگی هوا در تهران که ارتباط مستقیمی با ترافیک سنگین خیابان ها و حمل و نقل شهری و الگوی معماری و شهرسازی فعلی در این شهر دارد، یا موضوع مدیریت بحران که حادثه پلاسکو ضعف ها و خلا های موجود در این حوزه را نشان داد، تفاوت ماهوی و عمیقی با نحوه ی بالای سر بردن وزنه و پیچیدن فیتیله حریف و داوری در مستطیل سبز دارد.

در این میان برخی از فرزندان و نزدیکان فعالان سیاسی و نظامی یا همان آقازاده ها که تجربه موفق اختفا پشت نامهای بزرگ را در انتخابات مجلس دهم دیده بودند با تکیه بر نام و افتخارات پدرانشان وارد کارزار انتخاباتی شورای شهر پایتخت شدند. اتفاقی که پیش از این در انتخابات هفتم اسفند سال 94 رخ داد و آقازاده های کمترشناخته شده برخی از مسولین، راه پر پیچ و خم بهارستان و صحنه های سیاسی را به لطف حمایت هم حزبی های پدرانشان، یک شبه طی کردند و امروز در کسوت وکالت مردم در مجلس، قانون گذاری می کنند! البته شرکت در رقابت های انتخاباتی از حقوق هر فرد صاحب صلاحیتی محسوب می شود و در نهایت رأی و نظر مردم تعین کننده می باشد؛ حضور آقازاده ها و چهره های محبوب غیر سیاسی در عرصه انتخابات نیز امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد و مغایرتی با مبانی دموکراسی ندارد، اما ضرورتی که باید مورد توجه انتخاب کنندگان قرار گیرد، توجه به تخصص ها و مسمی ها می باشد و نه اسم ها.

به راستی چه می شود که چهره های غیر متخصص و غیر سیاسی، دنیای سیاست را همچون دنیای فوتبال و کشتی و وزنه برداری متصورمی شوند واین چنین شوق خدمت در ردای سیاست آنهارا فرا می گیرد؟ آیا تنها انگیزه خدمت می تواند توجیحی برای انتخاب این راه باشد؟ با این تفاسیر بنظر می رسد ورزشکاران، هنرمندان شناخته شده یا در اصطلاح همان «سلبریتی ها» که هریک با ادبیات برساخته از طبیعت ورزشی یا هنری خود، یکی با منش عیاری و دیگری با رفتاری شبه روشنفکرانه در میان عامه مردم  خود را شناخته شده تر از  چهره های برجسته علمی و صاحبان اندیشه و فرهنگ می یابند، شهرت ورزشی یا هنری خود را مترادف با شهرت سیاسی می پندارند و با حضور در دنیای سیاست می خواهند این شهرت را هم تجربه و به کارنامه خود بی افزایند.

البته این اتفاق در سایر نقاط جهان نیز بعضا رخ می دهد بطور مثال هژمونی حضور سلبریتی ها در دنیای سیاست که به عقیده برخی از صاحب نظران نوعی «لمپنیسم» سیاسی محسوب می شود، چندی پیش در انتخابات آمریکا نیز به نوعی دیگر متجلی شد که پدیده نو ظهور «ترامپ» با الگوی رفتاری ناشناخته در عرصه سیاسی را با خود به ارمغان آورد.

بی تردید هجوم چهره های غیر متخصص ورزشی و هنری در کنار آقازاده هایی که هیچ کارنامه قابل اعتنایی در حوزه سیاسی و مدیریت شهری ندارند و تنها به اتکای نام خانوادگیشان شناخته می شوند برای تصاحب کرسی های شورای شهر، بیشتر شبیه به یک «شوخی سیاسی» می باشد که در مرحله نخست می تواند مدیریت کلان شهر تهران را از حضور افراد متخصص و کاردان محروم کند و در مرحله بعد حوزه های تخصصی همان قهرمانان و چهره ها را از داشتن افرادی باسابقه و کار آشنا ، خالی سازد که درنهایت باردیگر مردم می مانند و مشکلات کلان شهر و آشفته بازاری از سوء مدیریت ها.

 


کد مطلب: 457331

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcae0ny649nme1.k5k4.html?457331

الف
  http://alef.ir