بیماریهای ناشی از خوردن پنیر و خیار و گوجه از نظر علمی ثابت نشده
بخش سلامت الف، 22 خرداد 96
22 خرداد 1396 ساعت 10:48
بتازگی پیامی در شبکههای مجازی منتشر شده است و دیگران هم آن را بدون تحقیق بازنشر میدهند که حاکی از بیماریزا بودن یک غذای حاضری و ساده، متشکل از پنیر با گوجه و خیار است و در آن تاکید شده خوردن این مواد غذایی با یکدیگر، باعث بروز بیماریهایی چون دیابت، اماس، اختلالات عصبی، مشکلات گوارشی و... میشود. یک پزشک تصریح کرد این نتیجهگیری مبتنی بر شواهد علمی و منطقی نیست.
دکتر محمد علی زارعیان در گفتگو با سلامت آنلاین گفت: تاکنون هیچ مطالعه بالینی ثبت شده ای که تایید کننده پیام فوق باشد انجام نشده است و در صورت انجام تحقیقاتی در این زمینه هم نیاز به مطالعات گروهی بزرگ است که سال ها زمان نیاز دارد و با توجه به اینکه نظریه های علمی با این قاطعیت بیان نمی شوند به نظر می رسد که این پیام از یک گزاره علمی خارج باشد.
او افزود: در هر پیامی که از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود باید مدعیان آن برای اثبات ادعای خود شواهد علمی و منطقی دقیقی را همراه با پیام منتشر کنند.
زارعیان توضیح داد: در حالت خوشبیناانه به نظر میرسد فرضیه مطرحشده در این پیام، برخاسته از یک رویکرد تغذیه ای طب سنتی باشد که با ترکیب و مصرف خوراکی ها به صورت خام بخصوص بعضی از خوردنی های رایج مخالف است.
به گفته او، از دیدگاه طب سنتی، پنیر و گوجه و خیار از نظر سرعت هضم متفاوتند و گوجه هم میوهای اسیدی محسوب میشود و در نتیجه، ترکیبشان هضم سختی دارد و منجر به تولید متابلولیت های آسیب رسان در دستگاه گوارش می شود. علاوه بر این، ترکیب پنیر و گوجه و خیار یا پنیر و هندوانه از نظر طب سنتی یک ترکیب با رطوبت بالاست و درصد قابل توجهی از افراد مستعد با خوردن آن دچار مشکلات گوارشی اعم از ریفلاکس، نفخ و سوءهضم می شوند.
دکتر زارعیان اضافه کرد: طب سنتی ایران ترکیب میوه ها و سبزی های خام را در قالب سالاد نیز نهی کرده است، زیرا این اجزا برای هضم به شرایط و زمان های مختلفی نیاز دارند و به مجرد همراهی و مخلوط شدن در قالب سالاد، دیگر به عنوان یک غذا با مزاج واحد تلقی نمی شوند و از این رو حکم درهمخوری را دارند و بنابراین اولین عارضه آنها ایجاد مشکلات گوارشی در کوتاه مدت و بلندمدت است.
وی با اشاره به اینکه گوجه فرنگی از جمله خوراکی های دارای خاصیت آلرژی زایی در کودکان و بزرگسالان است، به سلامتآنلاین گفت: عادت به مصرف گوجه با پنیر یا در قالب سالاد در بدن بعضی از افراد حالتی از التهاب مزمن با علایمی گذرا یا مقطعی و کوتاه ایجاد می کند که البته خیلی فرد را آزار نمی دهد اما التهابات آن باقی می ماند.
با این حال، او با تاکید بر اینکه عواقب و اختلالات مطرح شده در پیام فوق از نظر بالینی هرگز به اثبات نرسیده، خاطر نشان کرد: البته بهتر است سعی کنیم از اختلاط خوراکی ها به صورت خام و متنوع خوردن در یک وعده تا حد امکان پرهیز کنیم و به دستگاه گوارش اجازه دهیم در هر نوبت یک غذا با مزاج مشخص را هضم کند.
کد مطلب: 481910
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdca66nyw49nao1.k5k4.html?481910