پایگاه خبری الف 31 خرداد 1396 ساعت 14:22 http://alef.ir/vdcjaiexmuqeo8z.fsfu.html?485276 -------------------------------------------------- عنوان : پرفشاری خون, بیماری کشنده خاموش -------------------------------------------------- متن : متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه پرفشاری خون یک بیماری کشنده خاموش است، گفت: مصرف فست‌فود و غذاهای کنسروی باعث افزایش فشارخون می‌شوند. به گزارش مهر، مهدی اکبرزاده صبح چهارشنبه در کارگاه آموزشی فشار خون در بوشهر اظهار داشت: در سال‌های اخیر شیوه تغذیه در ایران از حالت سنتی خارج‌شده و افراد بیشتر به سمت غذاهای فست‌فودی و کنسروی روی آورده‌اند که اثرات بسیار بدی ازجمله ایجاد پرفشاری خون را برای فرد به همراه دارد. وی خاطرنشان کرد: از آنجایی‌که فشار خون باید در بدن هر فردی وجود داشته باشد بهتر است بالا رفتن میزان فشارخون را با عنوان بیماری پرفشاری خون معرفی کنیم که یک بیماری مبهم بوده و دلایل بروز آن بسیار متعدد است. اکبر زاده گفت: فشارخون برای افراد اعداد متفاوتی دارد و نمی‌توان برای هر فرد فشار مناسبی را تعریف کرد به‌گونه‌ای که برای برخی افراد فشارخون ۱۲ و برای برخی دیگر فشارخون ۱۵ مناسب است اما به‌طورکلی برای افراد عادی ۱۴۰ بر ۹۰ میلی‌متر جیوه را فشارخون نرمال یا طبیعی می‌گویند. این متخصص تصریح کرد: بیماری پرفشاری خون یک بیماری کشنده خاموش است زیرا علائم ظاهری نداشته و بسیاری از افراد به این بیماری دچار هستند درحالی‌که اطلاعی از بیماری خود ندارند. اکبر زاده بیان داشت: بیماری پرفشاری خون تنها علائمی جزئی دارد که می‌توان به سردردهای صبحگاهی که شایع‌ترین علامت است و بیشتر در منطقه پشت سر اتفاق می‌افتد اشاره کرد. وی افزود: ازآنجایی‌که بیماری پرفشاری خون بدون علامت خاصی است حتماً توصیه می‌شود افراد بالای ۳۵ سال حتماً یک‌بار در طول سال به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و فشارخون خود را مورد بررسی قرار دهند. متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برخی از افراد به‌صورت ژنتیکی دچار فشارخون بالا هستند اما چاقی، مصرف الکل، استرس، مصرف زیاد نمک، بیماری‌های کلیوی، بارداری و مصرف قرص‌های ضدبارداری از علل ایجاد پرفشاری خون است. فشارخون بالا عامل نیمی از سکته‌های مغزی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیش از نیمی از سکته‌های مغزی در دنیا به علت فشارخون بالا اتفاق می‌افتد و پرفشاری خون علت ایجاد نیمی از بیماری‌های قلبی است. وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران دیالیزی به دلیل عدم کنترل فشارخون به این مشکل دچار شده‌اند افزود: در حال حاضر بیماری پرفشاری خون یک بیماری غیرقابل درمان ولی قابل‌کنترل است و بیمار می‌تواند با مصرف مداوم دارو بیماری خود را کنترل کند. نخستین راه درمان پرفشاری خون اصلاح شیوه زندگی است اکبرزاده تأکید کرد: نخستین راه درمان برای بیماری پرفشاری خون اصلاح شیوه زندگی است ازاین‌رو به بیماران توصیه می‌کنیم ضمن اصلاح تغذیه، مصرف دخانیات را نیز قطع کرده همچنین بیماری‌های زمینه‌ای مانند قند خون را با مراجعه به متخصص کنترل کنند تا احتمال ابتلای آنان به پرفشاری خون کاهش یابد. ورزش کردن به کاهش فشارخون کمک می‌کند متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: فعالیت جسمی تا حدود زیادی می‌تواند به درمان پرفشاری خون کمک کند به‌گونه‌ای که دیده‌شده افراد با ۳۰ دقیقه پیاده‌روی روزانه پس از مدت یک ماه بین ۷ تا ۱۰ میلی‌متر جیوه توانسته‌اند به کاهش میزان فشارخون خود کمک کنند. وی با بیان اینکه ورزش کردن میزان استرس و درنهایت فشارخون را کاهش می‌دهد تصریح کرد: از دیگر مزایای انجام حرکات ورزشی می‌توان به کاهش وزن اشاره کرد که در پی آن میزان فشارخون نیز کاهش می‌یابد. مصرف خشکبار به کاهش فشارخون کمک می‌کند متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خانواده‌ها باید از خشکبارهایی مانند برگه آلو، گردو و پسته خام به‌عنوان تنقلات استفاده کنند زیرا به دلیل وجود پتاسیم روش بسیار مناسبی برای پایین آوردن میزان فشارخون بوده اما باید در استفاده از آن‌ها دقت کرد و از خشکبار نمکی کمتر استفاده شود. مصرف دخانیات برای بیماری فشارخون مضر است اکبر زاده با اشاره به اینکه افرادی که مواد دخانی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند تصریح کرد: بیمارانی که مواد دخانی استعمال می‌کنند تأثیر داروهای فشارخون بر آنان بسیار کاهش داشته و آنزیم‌هایی در کبد آن‌ها بالا می‌رود که اثر داروها را نسبت به افراد عادی کاهش می‌دهد.