پایگاه خبری الف 3 آذر 1395 ساعت 6:44 http://alef.ir/vdciuqa5rt1azv2.cbct.html?416802 -------------------------------------------------- عنوان : بهترین ترکیبات گیاهان دارویی در فصل پاییز -------------------------------------------------- متن : استفاده از دمنوش زنجبیل، دارچین، زعفران و چای کوهی برای افزایش گردش خون و گرمایش بدن در فصل سرما مناسب است.  یونس حیدری پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در فصل سرما استفاده از دمنوش های گیاهی ضد آلرژی توصیه می شود. وی اظهار داشت: دمنوش ترکیبی مرزنجوش، آویشن و چای کوهی یک داروی ضد آلرژی، آنژین، میگرن و سینوزیت است. حیدری بیان کرد: یکی از بهترین دمنوش ها برای فصل پاییز که فصل خشکی هوا و سرماخوردگی است، ترکیب آویشن و عسل می باشد و در افراد با سیستم ایمنی ضعیف بسیار مفید است. این پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: برای پیشگیری و درمان عفونت ریه مصرف دمنوش گیاه پولک، پونه،آویشن، مرزنجوش و بابونه برای پاکسازی بدن از عفونت و ویروس بسیار موثر است. وی تصریح کرد: دمنوش گل محمدی، گیاه دم اسب، زعفران و هل در فصل پاییز در تقویت سیستم ایمنی و مشکلات کلیوی موثر است. حیدری افزود: مصرف دمنوش اکیناسه(سرخارگل)، بابونه و چای کوهی برای پیشگیری از سرماخوردگی و رفع عفونت برونشیت تاثیر چشمگیری دارد.   این پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت: برای رفع سرفه های خشک یا خروسک چهار تخم یا لعاب دانه به مفید است، همچنین استفاده از بخور اکالیپتوس و عنبر النسارا برای پاکسازی محیط زندگی توصیه می شود.   وی عنوان کرد: استفاده از دمنوش زنجبیل، دارچین، زعفران و چای کوهی برای افزایش گردش خون و گرمایش بدن در فصل سرما مناسب است که در افراد مبتلا به فشارخون استفاده از لیمو امانی در کنار آن موثر است. حیدری تصریح کرد: در زمان سرما و آلودگی هوا مصرف دمنوش سنبل الطیب، گل گاوزبان، لیمو امانی و گل ساعتی برای تقویت اعصاب و جلوگیری از گرفتگی عروق تاثیر چشمگیری دارد. این پژوهشگر طب سنتی افزود: دمنوش ترکیبی پر سیاوشان، زوفا، آویشن و سنبل الطیب روزی یک استکان صبح ناشتا برای تقویت ریه و دفع مواد صنعتی و سرطان زا بسیار مفید است. وی با بیان اینکه در استفاده از دمنوش ها به طبع افراد باید توجه شود، یادآور شد:  افراد با طبع گرم نباید زعفران، آویشن و عسل را مصرف کنند زیرا در ابتلا به آفت دهان تاثیرگذار هستند و توصیه می شود این اشخاص از لیمو ترش یا لیمو امانی برای ایجاد تعادل در دمنوش ها استفاده کنند.