پایگاه خبری الف 24 تير 1396 ساعت 6:36 http://alef.ir/vdcexw8evjh8ozi.b9bj.html?492138 -------------------------------------------------- عنوان : چرا دیابتی‌ها نباید نان سفید بخورند؟ -------------------------------------------------- متن : مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان، برلزوم استفاده از نان سبوس دار به منظور پیشگیری از ابتلا به سوءتغذیه و مشکلات گوارشی تاکید کرد. به گزارش سلامانه، دکتر محمد کاظم زاده در خصوص اینکه نان سالم چه نوع نانی است گفت: گندم از غنی ترین غلاتی است که درطبیعت یافت می شود و اغلب ویتامین ها و مواد معدنی در این نعمت الهی وجود دارد به همین دلیل نان به عنوان اصلی ترین غذای مصرفی در سفره خانوارهای ایرانی است. وی با اشاره به بروز بعضی ازبیماریهای ناشی از مصرف نان ناسالم اظهار کرد: اقشار کم درآمد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کالری مورد نیازشان را از نان تأمین می کنند. با توجه به مصرف زیاد نان در کشور تهیه نان سالم و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است. کاظم زاده، سوءتغذیه و مشکلات گوارشی را از تبعات استفاده از نان ناسالم برشمرد و گفت: برای تهیه نان سالم در مرحله نخست باید به کیفیت و نوع گندم مصرفی توجه کرد. وی با تاکید بر اهمیت ویژه سبوس در مرحله سبوس گیری گفت: حفظ ارزش غذایی نان مستلزم وجود سبوس و کاهش سبوس گیری است همچنین برای ورآمدن خمیر به هیچ عنوان استفاده از جوش شیرین توصیه نمی شود. کاظم زاده به تخمیر ناقص به هنگام استفاده از جوش شیرین اشاره کرد و افزود: این امر یکی از عوامل مهم کاهش جذب ریزمغذی ها در نان از جمله کلسیم و آهن است، بنابراین حتماً باید از مخمر استفاده شود تا خمیر به خوبی ورآید و پروتئین ها آزاد شود و تخلل ایجاد کند و نان به خوبی پخته شود. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: نان سفید در واقع نوعی کربوهیدرات ساده محسوب می شود که زودهضم است بنابراین مصرف آن قند خون را بالا می برد. به همین دلیل به بیماران دیابتی یا افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، توصیه می شود که از نان سفید استفاده نکنند و حتماً نانشان سبوس دار باشد.