پایگاه خبری الف 7 اسفند 1395 ساعت 8:25 http://alef.ir/vdcepv8efjh8evi.b9bj.html?448867 -------------------------------------------------- عنوان : تاثیر مصرف میوه و سبزی در کاهش خطر ابتلا به مشکلات ریوی -------------------------------------------------- متن : متخصصان در یک بررسی جدید به ارتباط بین مصرف مقدار قابل توجهی میوه و سبزیجات و حظ سلامت ریه پی بردند. به گزارش ایسنا، محققان در این بررسی دریافتند: مصرف میوه و سبزی به مقدار زیاد خطر ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه را در افرادی که سابقه استعمال سیگار داشته یا در حال حاضر هم از این ماده دخانی مصرف می‌کنند، کاهش می‌دهد. پیش از این نیز نتایج بررسی‌ها حاکی از آن بود مصرف میوه و سبزی به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، سلامت فشار خون و جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌کند. همچنین محققان در مطالعات جدید به تاثیر گذاری مصرف میوه و سبزی در حفظ سلامت ریه پی بردند. بیماری مزمن انسدادی ریه موجب باریک شدن مجرای هوایی شده که در حال حاضر بیش از 64 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. فاکتور خطرزای اصلی در بروز بیماری مزمن انسدادی ریه استعمال سیگار است و سازمان جهانی بهداشت پیش بینی کرده تا سال 2030 این بیماری سومین عامل اصلی مرگ و میر در جهان خواهد بود. محققان در بررسی‌های پیشین دریافته بودند فاکتورهای غذایی ممکن است در بروز این بیماری نقش داشته باشد به همین دلیل گروهی از کارشناسان به مطالعه روی سلامت تنفسی بیش از 44 هزار مرد سوئدی پرداختند. این افراد در شروع مطالعه در فاصله سنی 45 تا 79 سال بودند که به طور میانگین حدود 13 سال تحت کنترل قرار گرفتند. در این مطالعه نوع مواد غذایی مصرفی این افراد و فاکتورهای دیگر همچون قد، وزن، سطح تحصیلات، فعالیت جسمی و مصرف مواد الکلی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به گفته محققان این افراد در طول زندگی‌شان مصرف سیگار داشته یا در زمان انجام مطالعه نیز همچنان سیگار مصرف می‌کرده‌اند. محققان در این بررسی دریافتند میزان ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه در افرادی که سیگار مصرف می‌کرده و کمتر از دو وعده میوه و سبزی در روز داشته‌اند از هر 100 هزار نفر 1166 مورد بوده و در افرادی که پیش از این سابقه استعمال سیگار داشته به ازای هر 100 هزار نفر 506 مورد بوده‌است. به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، همچنین محققان دریافتند افرادی که در روز پنج وعده میوه و سبزی مصرف می‌کنند 35 درصد کمتر نسبت به افرادی که روزانه دو وعده یا کمتر میوه و سبزی مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه قرار دارند.