پایگاه خبری الف 1 مرداد 1396 ساعت 8:05 http://alef.ir/vdceee8ezjh8oni.b9bj.html?494541 -------------------------------------------------- عنوان : با احتیاط چای و قهوه بنوشید -------------------------------------------------- متن : رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف غلیظ قهوه و چای منجر به کم خونی می شود و توصیه می شود که به صورت رقیق و با احتیاط استفاده شوند. محمدحسن انتظاری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه، چای و شیر کاکائو، اظهار کرد: مصرف قهوه، چای و کاکائو برای بیماری های مزمن مانند دیابت یا بیماری های قلبی مفید است؛ به شرطی که در حد متوسط مصرف شود و زیاده روی صورت نگیرد. وی با بیان اینکه مصرف غلیظ قهوه و چای منجر به کم خونی می شود، افزود: مصرف این نوشیدنی ها در افرادی که مبتلا به زخم معده بوده یا مستعد ابتلا به این بیماری هستند، موجب تشدید آن می شود و علاوه بر این ضربان قلب و فشارخون را نیز افزایش می دهد. به همین دلیل توصیه می شود که با احتیاط و به صورت رقیق مصرف شود تا فواید آن به حداکثر و عوارض آن به حداقل رسد. این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند قهوه و چای از سرطان ها، دیابت و آلزایمر به صورت مستقیم جلوگیری می کند، اضافه کرد: میزان مصرف این دسته نوشیدنی ها در تمام افراد به یک اندازه نیست و باید با احتیاط نوشیده شوند. انتظاری پوکی استخوان و بی خوابی را از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه قهوه دانست و افزود: قهوه به دلیل اینکه حاوی کافئین است موجب نشاط می شود و بسیاری از افراد با مصرف قهوه و چای خستگی خود را برطرف می کنند.