پایگاه خبری الف 23 بهمن 1395 ساعت 15:20 http://alef.ir/vdcbaaba5rhba0p.uiur.html?444642 -------------------------------------------------- عنوان : احتمال ابتلای دیابتی‌ها به کبد چرب 80 درصد بیشتر است -------------------------------------------------- متن : کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: دیابتی ها 80 درصد بیشتر از افراد سالم با سن و جنس مشابه احتمال ابتلاء به کبد چرب را دارند. به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، وجیهه عرب شاهی با اشاره به اینکه کبد چرب با تجمع و رسوب چربی در کبد شناخته می شود و منجر به وضعیت التهاب در کبد می شود، افزود: سن، جنس، سابقه خانوادگی، چاقی شکمی، هیپرلیپیدمی، فعالیت بدنی کم و رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع و گوشت قرمز و فقیر از نظر منابع امگا 3 و میوه و سبزی ربسک فاکتورهای بیماری کبدچرب است. وی تصفیه و انبار کردن خون، متابولیسم کربوهیدرات و چربی و پروتئین و هورمون ها، تصفیه سموم و مواد شیمیایی خارجی و داروها، تشکیل صفرا، ذخیره ویتامین ها و آهن، تشکیل فاکتورهای انعقادی، مقاومت در برابر عفونت ها را از اعمال و وظایف کبد عنوان کرد. عرب شاهی با بیان اینکه بروز بیماری کبد چرب در وظایف و کارکرد کبد اختلال ایجاد می شود، تصریح کرد: درمان قطعی دارویی برای کبد چرب وجود ندارد. کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، اصلاح شیوه زندگی، داشتن سبک زندگی سالم، افزایش فعالیت بدنی، رعایت رژیم غذایی سالم و کاهش تدریجی وزن بدن را خط اول درمان در بیماری کبدچرب برشمرد.